• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bûche de Noël recept

De Bûche de Noël is een authentiek baksel voor de decembermaand. Traditioneel wordt deze ‘boomstronk’ in Frankrijk opgediend op Kerstavond. Wij maakten een variant met witte chocolade en een vulling van mascarpone, slagroom en cranberry. Houd je meer van pure en donkere smaken? Dan doe je er bijvoorbeeld een mokkavulling in en strijk je ‘m af met pure-chocolade ganache. Ben je benieuwd naar het recept voor deze Buche de Noël? Lees dan snel verder!

± 1.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 8 personen

De Bûche de Noël is een authentiek baksel voor de decembermaand. Traditioneel wordt deze ‘boomstronk’ in Frankrijk opgediend op Kerstavond. Wij maakten een variant met witte chocolade en een vulling van mascarpone, slagroom en cranberry. Houd je meer van pure en donkere smaken? Dan doe je er bijvoorbeeld een mokkavulling in en strijk je ‘m af met pure-chocolade ganache. Ben je benieuwd naar het recept voor deze Buche de Noël? Lees dan snel verder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram bloem;
  • 25 gram maizena;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 220 gram suiker;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 100 gram poedersuiker;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 40 gram PME Chocoladekrullen Wit;
  • Deegkrabber garneermodel;
  • Bakplaat van ongeveer 40 bij 30 centimeter;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren;
  • 150 gram mascarpone;
  • 4 eetlepels cranberrycompote;
  • 250 gram ongezouten roomboter;
  • Verse cranberries.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Garneerkrabber Kunststof 11x7,5cm
€ 0,99
+
Kitchen Craft Crusty Bake Bakplaat 39,5x27x2cm
€ 20,79
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+

Recept

  1. Splits de eieren.
  2. Mix de eiwitten tot ze schuimig zijn en voeg dan geleidelijk 100 gram van de 150 gram suiker toe.
  3. Blijf dit mixen tot je stevige witte pieken krijgt.
  4. Klop ondertussen de eidooiers met de overige 50 gram suiker op.
  5. Spatel het eiwit mengsel voorzichtig door het eidooier mengsel heen.
  6. Zeef vervolgens de bloem, maïzena en bakpoeder boven het ei mengsel.
  7. Spatel de gezeefde bloem, maïzena en bakpoeder goed maar rustig door elkaar heen.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  9. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  10. Strijk het beslag uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Bak het biscuit in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  12. Haal het biscuit uit de oven en strooi wat poedersuiker op je aanrecht.
  13. Leg het biscuit op de poedersuiker en haal het bakpapier er voorzichtig af.
  14. Rol met behulp van een theedoek de biscuit op en laat op die manier afkoelen.
  15. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  16. Klop met een mixer de boter romig, voeg dan de poedersuiker toe en meng het goed door elkaar.
  17. Wanneer de witte chocolade is gesmolten en goed is afgekoeld, voeg je deze toe aan het botermengsel.
  18. Houd het mengsel tot gebruik op kamertemperatuur.
  19. Klop de slagroom met 70 gram suiker net stijf.
  20. Klop de mascarpone even op en voeg het aan de slagroom toe.
  21. Rol de afgekoelde biscuit voorzichtig uit.
  22. Verdeel het slagroom-mascarpone mengsel hierover.
  23. Strijk er vervolgens met een lepel de cranberry jam over.
  24. Rol de biscuit weer op tot een rol.
  25. Verpak de Bûche de Noël in plasticfolie en bewaar deze minimaal een half uur in de vriezer.
  26. Verdeel daarna de botercrème over de biscuitrol.
  27. Maak met de krabber lijnen, zodat je een boomstam effect krijgt.
  28. Strooi er wat chocoladekrullen over.
  29. Snijd de zijkanten netjes af en garneer met wat verse cranberries.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Bûche de Noël met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept ook een prachtige Bûche de Noël gemaakt? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe deze is geworden. Maak een foto van jouw bakcreatie en zet deze in je Instagram Stories. Wanneer je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen in onze eigen stories.

Flag of Germany