De Bûche de Noël is een authentiek baksel voor de decembermaand. Traditioneel wordt deze ‘boomstronk’ in Frankrijk opgediend op Kerstavond. Wij maakten een variant met witte chocolade en een vulling van mascarpone, slagroom en cranberry. Houd je meer van pure en donkere smaken? Dan doe je er bijvoorbeeld een mokkavulling in en strijk je ‘m af met pure-chocolade ganache. Ben je benieuwd naar het recept voor deze Buche de Noël? Lees dan snel verder!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram bloem;
- 25 gram maizena;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 220 gram suiker;
- 250 milliliter slagroom;
- 100 gram poedersuiker;
- 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- 40 gram PME Chocoladekrullen Wit;
- Deegkrabber garneermodel;
- Bakplaat van ongeveer 40 bij 30 centimeter;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 5 eieren;
- 150 gram mascarpone;
- 4 eetlepels cranberrycompote;
- 250 gram ongezouten roomboter;
- Verse cranberries.