• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade Pudding recept

Is het toetje ook jouw favoriete gang van een diner? Die van ons wel! De chocolade pudding is een echte klassieker, maar altijd een goed idee. Dit dessert is namelijk heel erg lekker en helemaal niet lastig te maken. Daarnaast kun je de pudding garneren met wat je maar wilt, zoals ganache en vers fruit. Het enige nadeel is dat de pudding wel even moet opstijven, dus het is wel belangrijk dat je er op tijd mee begint. Nadat het toetje voldoende is opgesteven, kun je het gaan garneren met wat je maar lekker vindt. Wil je weten hoe je zelf dit lekkere nagerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor ons chocolade pudding recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 10 personen
Is het toetje ook jouw favoriete gang van een diner? Die van ons wel! De chocolade pudding is een echte klassieker, maar altijd een goed idee. Dit dessert is namelijk heel erg lekker en helemaal niet lastig te maken. Daarnaast kun je de pudding garneren met wat je maar wilt, zoals ganache en vers fruit. Het enige nadeel is dat de pudding wel even moet opstijven, dus het is wel belangrijk dat je er op tijd mee begint. Nadat het toetje voldoende is opgesteven, kun je het gaan garneren met wat je maar lekker vindt. Wil je weten hoe je zelf dit lekkere nagerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor ons chocolade pudding recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 60 gram kristalsuiker;
  • 30 gram cacaopoeder;
  • 3 eetlepels maïzena;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 3 blaadjes gelatine;
  • Caramel;
  • Patisse puddingvorm 0,5L.

Overige benodigdheden:

  • Een snufje keukenzout;
  • 600 milliliter volle melk;
  • Verse aardbeien.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Caramel Naturel 110 gram
€ 5,38
+
Patisse Puddingvorm 0,5L**
€ 1,98
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+

Recept

  1. Meng de kristalsuiker, cacaopoeder, maïzena en keukenzout door elkaar heen.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Hak de chocolade fijn.
  4. Verwarm de melk op een middelhoog vuur.
  5. Roer het suikermengsel door de melk heen.
  6. Meng de fijn gehakte chocolade erdoorheen, totdat het mengsel dikker wordt.
  7. Haal de pan van het vuur af.
  8. Roer het vanille extract erdoorheen.
  9. Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
  10. Roer de gelatineblaadjes door het chocolademengsel heen, totdat ze volledig zijn opgelost.
  11. Giet de pudding in de puddingvorm.
  12. Laat de chocolade pudding minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  13. Drizzle wat caramel over de pudding heen.
  14. Garneer het toetje met wat aardbeien of ander vers fruit naar keuze.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren met de pudding!

In dit recept hebben we gebruikgemaakt van een lekkere caramel drip en verse aardbeien. Uiteraard kun je hiermee lekker variëren en het toetje zodoende helemaal naar jouw eigen wens maken. Zo kun je ervoor kiezen om er een warme chocoladesaus bij te serveren en ander vers fruit. Of je gaat voor een warme caramel drip in combinatie met chocoladestukjes, nootjes en/of koekkruimels. Wees lekker creatief en kom zodoende op de lekkerste combinaties.

Ontdek onze andere dessert recepten!

Ben je gek op toetjes en vind je het leuk om deze zelf te maken? Bekijk dan eens onze dessert recepten. Op onze receptenpagina hebben we namelijk al ruim 150 dessert recepten verzameld. Zo vind je er recepten voor pavlova, ijs recepten, desserttaarten en allerlei recepten voor verschillende tiramisu's. Bekijk dit recept voor een Baileys tiramisu en dit recept voor Oreo tiramisu maar eens. Dit recept voor een heuse tiramisu cheesecake is ook echt het proberen waard. Bekijk al onze dessert recepten hier!

Ontdek eens onze receptenpagina!

Kan je geen genoeg krijgen van het maken van lekkernijen? Bekijk dan eens onze receptenpagina. Daarop hebben we inmiddels al 1.600 uiteenlopende recepten verzameld, waarmee je allerlei uiteenlopende lekkernijen kunt maken. Zo vind je er recepten voor het maken van prachtige taarten, verschillende koek recepten en diverse cake recepten. Ben je niet zo dol op zoet en houd je meer van hartig? Dan moet je echt eens onze hartige recepten bekijken. We hebben werkelijk voor ieder wat wils. We vullen de blog wekelijks aan met nieuwe recepten, dus het is zeker de moeite waard om er af en toe een kijkje op te nemen. Bekijk al onze recepten hier en ga lekker aan de bak!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte chocolade pudding zien!

Heb jij met dit recept een chocolade pudding gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door het toetje te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw creatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany