• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gekarameliseerde appels recept

Met dit recept kun je heerlijke gekarameliseerde appels maken. Nadat de karamel hard is geworden is de appel eigenlijk een soort lolly geworden. Je likt namelijk de karamel eraf tot je bij de appel bent en daarna kun je genieten van de appel. Zo’n appel lolly is super leuk om uit te delen als traktatie tijdens een verjaardag of een ander feestje. Het is namelijk dé ultieme traktatie voor iedere zoetekauw en de appels zien er ook nog eens heel erg leuk uit. Lees snel verder voor ons gekarameliseerde appels recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 8 personen
Met dit recept kun je heerlijke gekarameliseerde appels maken. Nadat de karamel hard is geworden is de appel eigenlijk een soort lolly geworden. Je likt namelijk de karamel eraf tot je bij de appel bent en daarna kun je genieten van de appel. Zo’n appel lolly is super leuk om uit te delen als traktatie tijdens een verjaardag of een ander feestje. Het is namelijk dé ultieme traktatie voor iedere zoetekauw en de appels zien er ook nog eens heel erg leuk uit. Lees snel verder voor ons gekarameliseerde appels recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram kristalsuiker;
  • 60 milliliter glucosestroop;
  • 8 lollystokjes;
  • Suikerthermometer;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 8 middelgrote appels, wij gebruikten Granny Smith;
  • 80 milliliter water;
  • 1 theelepel azijn;
  • Steelpannetje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Glucosestroop 375g
€ 5,29
+
Städter Lolly/IJsstokjes plat hout 100 stuks 11cm
€ 5,38
+
BrandNewCake Suikerthermometer RVS +40 tot +200°C
€ 13,49
+

Recept

  1. Zet een steelpan met voldoende water op het vuur en breng het water aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur af, zodra het water kookt.
  3. Haal de appels uit de pan.
  4. Verwijder de steeltjes van de appels en leg de appels 10 seconden in het hete water.
  5. Droog daarna de appels goed af.
  6. Druk de lollystokjes in de appels.
  7. Doe de suiker, azijn, glucosestroop en 80 milliliter water in de steelpan.
  8. Zet de steelpan op een middelhoog vuur en verwarm het goedje tot 150 graden.
    Tip! Wil je er een kleurstof aan toevoegen? Roer de kleurstof dan nu snel door het mengsel heen.
  9. Haal de pan van het vuur af en laat de karamel uit borrelen.
  10. Pak een appel bij het stokje vast en houd de steelpan een beetje schuin.
  11. Dip de appel in de karamel en draai het fruit een beetje rond, totdat de complete appel is bedekt.
  12. Laat de appel 15 à 20 seconden uitlekken en zet hem daarna op het bakpapier.
  13. Herhaal bovenstaande stappen met alle appels. Doe dit snel achter elkaar, want de karamel wordt met ongeveer 20 minuten hard.
  14. Laat de gekarameliseerde appels volledig afkoelen en hard worden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de pan met karamel het beste schoonmaken?

Een nadeel van karamel is dat het erg plakkerig is. Veel mensen hebben dan ook moeite met het schoonmaken van de pan, nadat er karamel in heeft gezeten. Gelukkig krijg je de pan met onze tip eenvoudig schoon, zonder dat je hoeft te schrobben. Vul de pan wanneer hij nog warm is met water en laat de pan zodoende 1 uur staan. Hierna kun je de pan gemakkelijk schoonmaken met een sopje. De thermometer kun je in het water in de pan zetten. Na een uur kun je ook de thermometer gemakkelijk schoonmaken met een sopje. Een kind kan de was doen!

Bekijk ook eens onze andere recepten!

Heb jij na dit gekarameliseerde appels recept zin gekregen om nog meer lekkernijen te maken, maar heb je geen inspiratie? Bekijk dan eens onze blog, want daarop hebben wij inmiddels ruim 1.000 recepten verzameld. Zo vind je er recepten voor het maken van heerlijke cakes, taarten en koekjes. We hebben ook recepten voor het maken van hartige lekkernijen zoals verschillende soorten brood, bladerdeeg hapjes, pizza’s en nog veel meer. Wij hebben dus voor ieder wat wils en vullen regelmatig onze blog aan met nog meer recepten. Daarom is het zeker de moeite waard om er af en toe een kijkje te nemen. Bekijk al onze recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte gekarameliseerde appels aan ons zien!

Heb jij zelf met dit recept gekarameliseerde appels gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de lekkernijen zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de appels te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw creatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany