• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Glutenvrije brownies recept

Brownies zijn onwijs lekker, vooral als je van chocolade houdt. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende brownies te maken en er zijn dan ook diverse recepten te vinden. Helaas gaat het vaak dan wel om brownies waar gluten inzitten en dat is natuurlijk niet zo fijn als je een glutenallergie of gluten intolerantie hebt. Gelukkig hebben wij een recept voor heerlijke glutenvrije brownies voor je! Deze brownies zijn niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens onwijs lekker en helemaal niet lastig om te maken. Ben jij ook zo benieuwd naar het recept van de Glutenvrije Brownies? Lees dan snel verder!

± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen

Brownies zijn onwijs lekker, vooral als je van chocolade houdt. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende brownies te maken en er zijn dan ook diverse recepten te vinden. Helaas gaat het vaak dan wel om brownies waar gluten inzitten en dat is natuurlijk niet zo fijn als je een glutenallergie of gluten intolerantie hebt. Gelukkig hebben wij een recept voor heerlijke glutenvrije brownies voor je! Deze brownies zijn niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens onwijs lekker en helemaal niet lastig om te maken. Ben jij ook zo benieuwd naar het recept van de Glutenvrije Brownies? Lees dan snel verder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 120 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 190 gram fijne kristalsuiker;
  • 90 gram donkere basterdsuiker; 
  • 1 theelepel vanille extract;  
  • 125 gram boekweitmeel; 
  • 25 gram cacaopoeder;  
  • 2 theelepel psylliumvezels; 
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • Vierkante bakvorm van circa 25 x 25 cm;
  • Bakpapier;
  • Optioneel: 50 g gehakte hazelnoten.

Overige benodigdheden:

  • 220 gram ongezouten roomboter;  
  • 2 eieren;
  • 1 eierdooier;
  • Steelpan;
  • Hittebestendige kom;
  • Mes;
  • Snijplank.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Boekweitmeel 1kg
€ 4,99
+
BrandNewCake Psyllium Vezels Poeder Biologisch 70g
€ 5,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Taartpan PME Vierkant 25x25x7,5cm
€ 21,70
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Hazelnoten Stukjes Geroosterd 250g
€ 6,59
+

Recept

  1. Zet een steelpannetje met water op het vuur en plaats hier een hittebestendig schaaltje op.
  2. Smelt de roomboter au bain-marie.
  3. Voeg de chocolade callets aan de boter toe.
  4. Laat de callets rustig in de boter smelten.
  5. Klop de eieren luchtig.
  6. Meng in een andere schaal de bloem, cacaopoeder, psylliumvezels en bakpoeder door elkaar heen.
  7. Mix beide soorten suikers en het vanille extract door de eieren heen.
  8. Voeg de droge ingrediënten toe aan het ei-mengsel.
  9. Meng dit tot één glad geheel.
  10. Doe de gesmolten boter en gesmolten chocolade bij het ei-mengsel in.
  11. Mix alles tot een glad geheel.
  12. Snijd, indien nodig de hazelnoten in kleine stukken en spatel deze door het beslag heen.
  13. Bedek de vierkante bakvorm met bakpapier.
  14. Giet het mengsel in de vorm.
  15. Klop eventjes op het aanrecht, om luchtbellen te voorkomen.
  16. Schuif de vorm in de voorverwarmde oven.
  17. Bak de glutenvrije brownie in ongeveer 50 minuten gaar.
  18. Controleer na 40 minuten met een satéprikker of de brownies al klaar zijn.
    Tip! Blijft er nog veel beslag aan de prikker zitten? Laat de vorm dan nog 10 minuten in de oven staan.
  19. Check de brownie daarna nogmaals met de prikker. Komt deze er schoon uit? Dan is de brownie klaar!
  20. Laat de brownie minstens 10 minuten in de vorm afkoelen.
  21. Stort de brownie daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
  22. Snijd van de brownie meerdere kleine glutenvrije brownies.

En het genieten kan beginnen!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van de glutenvrije brownies

Vind je het moeilijk om te bepalen wanneer je de glutenvrije brownies gaat serveren? Dan heb ik een paar tips voor je. Het is namelijk hartstikke lekker om de brownies bij een kopje thee of koffie te smullen, maar je kan ze ook op een schaal zetten op je verjaardag. Iedereen kan er dan een brownie afpakken. De glutenvrije brownies zullen bij iedereen in de smaak vallen, ook bij iemand die geen glutenallergie of - intolerantie heeft. Je kunt deze brownies ook heel goed als nagerecht serveren na een zelf georganiseerd diner. Leg hiervoor op elke bordje een stukje brownie. Maak het dessert af met iets chocoladesaus en een aardbei. Zo kan iedereen er lekker van genieten en ziet de brownie er ook nog super mooi uit!

Hoe bewaar je de glutenvrije brownies het beste?

Als je toch net iets te veel brownies hebt gemaakt, kan je ze altijd bewaren. Maar hoe? Verpak de brownies goed in aluminiumfolie of in een luchtdichte bak. Je kunt ze buiten de koelkast bewaren, dan blijven ze 4 tot 5 dagen goed. De glutenvrije brownies kun je ook in de vriezer bewaren. Verpak ze ook dan in folie en zorg er weer voor dat ze luchtdicht verpakt zijn. Je kan de brownies ook in een luchtvrije bak of trommel verpakken. In de vriezer blijven ze tot wel 3 maanden goed. Dan kun je ze daarna weer lekker opeten! 

Deel jouw glutenvrije brownies met ons!

Heb je ook met ons recept de heerlijke glutenvrije brownies gemaakt? Dan zijn wij super benieuwd hoe ze zijn geworden! Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany