• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Glutenvrije oliebollen recept

Oliebollen, wie kent ze niet? Oliebollen zijn heel populair met Oud &  Nieuw, maar ook met Kerst worden ze al gesnoept. Ze mogen dus eigenlijk niet ontbreken op Oudjaarsdag. Maar wat als je een gluten intolerantie of een glutenallergie hebt? Dan is het natuurlijk erg jammer dat je de oliebollen niet kan eten, maar daar hebben wij een oplossing voor! In dit artikel laten we zien hoe je glutenvrije oliebollen kunt maken. Met een klein beetje moeite heb je deze heerlijke glutenvrije oliebollen gebakken. Maak de oliebollen nog wat feestelijker door er een beetje poedersuiker op te doen. Ben jij al benieuwd geworden hoe je deze heerlijke glutenvrije oliebollen kunt maken? Lees dan snel verder! 

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen

Oliebollen, wie kent ze niet? Oliebollen zijn heel populair met Oud &  Nieuw, maar ook met Kerst worden ze al gesnoept. Ze mogen dus eigenlijk niet ontbreken op Oudjaarsdag. Maar wat als je een gluten intolerantie of een glutenallergie hebt? Dan is het natuurlijk erg jammer dat je de oliebollen niet kan eten, maar daar hebben wij een oplossing voor! In dit artikel laten we zien hoe je glutenvrije oliebollen kunt maken. Met een klein beetje moeite heb je deze heerlijke glutenvrije oliebollen gebakken. Maak de oliebollen nog wat feestelijker door er een beetje poedersuiker op te doen. Ben jij al benieuwd geworden hoe je deze heerlijke glutenvrije oliebollen kunt maken? Lees dan snel verder! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 4 gram droge gist;
  • 300 gram havermeel;
  • 150 gram amandelmeel;
  • 1,5 theelepel kaneel;
  • 1,5 theelepel bakpoeder;
  • Snufje zout;
  • 100 gram fijne kristalsuiker;
  • 1 theelepel vanille aroma;
  • 85 gram gewelde rozijnen (wij gebruikten 50 milliliter Cointreau, je kunt ook een andere drank of water gebruiken);
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 200 milliliter ongezoete sojamelk (op kamertemperatuur);
  • 75 gram (lactosevrije) kwark;
  • 1 ei;
  • Sap van ½ citroen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Havermeel Volkoren Biologisch 750 gram
€ 5,59
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Rozijnen Sultana 350g
€ 3,19
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept



  1. Wel de rozijnen een uurtje in lauwwarm water.
    Tip! Om een lekkere smaak aan de rozijnen te geven, kun je ze een nacht wellen in 50 milliliter drank naar wens.
  2. Laat de rozijnen goed uitlekken.
  3. Roer de gist door de sojamelk heen.
  4. Meng in een grote kom de havermeel, amandelmeel, suiker, kaneel, zout en bakpoeder door elkaar heen.
  5. Meng in een andere kom het ei, kwark, vanille aroma en citroensap door elkaar heen.
  6. Mix alle ingrediënten door elkaar heen.
  7. Kneed vervolgens de rozijnen erdoorheen.
  8. Kneed het deeg tot een grote bal.
    Tip! Het deeg is redelijk plakkerig. Je kunt dan ook het beste een keukenmachine gebruiken.
  9. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en donkere plek.
  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  11. Maak jouw handen nat en maak van het deeg 12 bollen.
  12. Leg de bollen op een bakplaat.
  13. Laat de bollen nog circa 20 minuten op een warme en donkere plek rijzen.
  14. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  15. Bak de glutenvrije oliebollen in 20 á 25 minuten goudbruin en gaar.
  16. Laat ze goed afkoelen en serveer ze met een laagje poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van glutenvrije oliebollen

Je kunt heel makkelijk glutenvrije oliebollen bewaren. Laat de oliebollen eerst volledig afkoelen en stop ze daarna in een luchtdichte trommel of pot. Bewaar ze zodoende buiten de koelkast. Deze glutenvrije oliebollen kun je ook invriezen. Dan blijven ze tot wel 2 maanden goed! 

Deel jouw glutenvrije oliebollen met ons!

Ga je zelf met dit recept glutenvrij oliebollen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw glutenvrij oliebollen en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany