Oliebollen, wie kent ze niet? Oliebollen zijn heel populair met Oud & Nieuw, maar ook met Kerst worden ze al gesnoept. Ze mogen dus eigenlijk niet ontbreken op Oudjaarsdag. Maar wat als je een gluten intolerantie of een glutenallergie hebt? Dan is het natuurlijk erg jammer dat je de oliebollen niet kan eten, maar daar hebben wij een oplossing voor! In dit artikel laten we zien hoe je glutenvrije oliebollen kunt maken. Met een klein beetje moeite heb je deze heerlijke glutenvrije oliebollen gebakken. Maak de oliebollen nog wat feestelijker door er een beetje poedersuiker op te doen. Ben jij al benieuwd geworden hoe je deze heerlijke glutenvrije oliebollen kunt maken? Lees dan snel verder!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 4 gram droge gist;
- 300 gram havermeel;
- 150 gram amandelmeel;
- 1,5 theelepel kaneel;
- 1,5 theelepel bakpoeder;
- Snufje zout;
- 100 gram fijne kristalsuiker;
- 1 theelepel vanille aroma;
- 85 gram gewelde rozijnen (wij gebruikten 50 milliliter Cointreau, je kunt ook een andere drank of water gebruiken);
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 200 milliliter ongezoete sojamelk (op kamertemperatuur);
- 75 gram (lactosevrije) kwark;
- 1 ei;
- Sap van ½ citroen.