• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige geitenkaas hapjes recept

Bijna oudejaarsavond. Oliebollen! Ik houd heel erg van bakken, maar oliebollen bakken doe ik niet. Ik herinner me van vroeger dat mijn zussen in de weer waren met een tobbe beslag. Ze droegen er mutsjes bij, tegen de geur. IJdele hoop, want de penetrante oliegeur was overal, daar hielp geen mutsje tegen. Het wasteil beslag bleef door een overmatig gebruik van gist maar opzwellen. Het leek de wonderbaarlijke vermenigvuldiging wel.

Ik bak liever wat hartigs. Voor 12.00 uur, als iedereen al wat rozig wordt en wel even een oppepper kan gebruiken. Deze hartige kaashapjes zijn makkelijk te maken en precies wat je wilt na al die zoetigheid: lekker zoutig en kruidig, met een crunchy buitenkant en een zacht-romige vulling. Maak ze rustig al een dag van tevoren, in een voorverwarmde oven op 180 graden piep je ze tegen middernacht in 10 minuutjes zo weer op. Zwerft ergens nog een olijfje, zongedroogd tomaatje of plakje rauwe ham? Voeg deze dan rustig toe naar smaak. Dat is relaxed het nieuwe jaar inglijden!

± 0.5 uur bereidingstijd 20 personen

Bijna oudejaarsavond. Oliebollen! Ik houd heel erg van bakken, maar oliebollen bakken doe ik niet. Ik herinner me van vroeger dat mijn zussen in de weer waren met een tobbe beslag. Ze droegen er mutsjes bij, tegen de geur. IJdele hoop, want de penetrante oliegeur was overal, daar hielp geen mutsje tegen. Het wasteil beslag bleef door een overmatig gebruik van gist maar opzwellen. Het leek de wonderbaarlijke vermenigvuldiging wel.

Ik bak liever wat hartigs. Voor 12.00 uur, als iedereen al wat rozig wordt en wel even een oppepper kan gebruiken. Deze hartige kaashapjes zijn makkelijk te maken en precies wat je wilt na al die zoetigheid: lekker zoutig en kruidig, met een crunchy buitenkant en een zacht-romige vulling. Maak ze rustig al een dag van tevoren, in een voorverwarmde oven op 180 graden piep je ze tegen middernacht in 10 minuutjes zo weer op. Zwerft ergens nog een olijfje, zongedroogd tomaatje of plakje rauwe ham? Voeg deze dan rustig toe naar smaak. Dat is relaxed het nieuwe jaar inglijden!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Vorm voor mini-muffins;
  • Boter of bakspray om de vorm in te vetten.

Overige benodigdheden:

  • 5 velletjes diepvries bladerdeeg;
  • 125 gram zachte geitenkaas of feta;
  • 60 gram belegen kaas (geraspt);
  • 2 eieren;
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie;
  • Peper.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Muffin / Cupcake Bakvorm 12 stuks
€ 11,50
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+

Recept

  1. Laat de velletjes diepvries bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd elk velletje in vieren.
  3. Vet de mini-muffin-vorm licht in en bekleed de holletjes met deeg.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Prak de geitenkaas of feta met de peterselie, de gewone kaas en de eieren. Tip! Dit hoeft niet helemaal glad, kleine stukjes erin zijn lekker.
  6. Maak de geitenkaas op smaak met wat peper.
  7. Vul de holletjes met dit mengsel.
  8. Bak de hartige geitenkaas hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Hartige geitenkaas hapjes met ons!

Heb jij ook dit recept voor Hartige geitenkaas hapjes uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Hartige geitenkaas hapjes niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany