• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hazelnotentulband uit de voorraadkast recept

Met Kerst had ik mijzelf verwend met een prachtige tulbandvorm van Nordic Ware. Tulband stond eerder alleen met Kerst bij ons op tafel, maar deze vorm was veel te mooi om na de feestdagen in de kast te zetten. Hij kreeg een ereplaatsje op een keukenplank en knipoogde van daaruit steeds naar mij. Doe iets! Waarom zou je ook tot hoogtijdagen wachten om iets moois te maken? In de la slingerde er nog een zak hazelnoten en een reep witte chocola. Verder stond er in de koelkast nog een aangebroken verpakking slagroom. Bij Baktotaal lagen kleine brokjes (callets) van het chocolade-topmerk Callebaut in de kantine in de smaken puur en melk. Ik maakt van al die fijne vondsten hazelnoten-tulband met een witte chocoladedrip. Ineens was die druilerige januari-maand net zo feestelijk als december. Zo simpel kan het zijn: de winterdip wegbakken. Gewoon even een rondje door je voorraadkast maken!

± 2 uur bereidingstijd 12 personen

Met Kerst had ik mijzelf verwend met een prachtige tulbandvorm van Nordic Ware. Tulband stond eerder alleen met Kerst bij ons op tafel, maar deze vorm was veel te mooi om na de feestdagen in de kast te zetten. Hij kreeg een ereplaatsje op een keukenplank en knipoogde van daaruit steeds naar mij. Doe iets! Waarom zou je ook tot hoogtijdagen wachten om iets moois te maken? In de la slingerde er nog een zak hazelnoten en een reep witte chocola. Verder stond er in de koelkast nog een aangebroken verpakking slagroom. Bij Baktotaal lagen kleine brokjes (callets) van het chocolade-topmerk Callebaut in de kantine in de smaken puur en melk. Ik maakt van al die fijne vondsten hazelnoten-tulband met een witte chocoladedrip. Ineens was die druilerige januari-maand net zo feestelijk als december. Zo simpel kan het zijn: de winterdip wegbakken. Gewoon even een rondje door je voorraadkast maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram + een handje vol hazelnoten;
  • 1 vanillestokje;
  • 200 gram witte basterdsuiker;
  • Snufje zout;
  • 50 gram bloem;
  • 100 gram witte chocola;
  • 30 gram slagroom;
  • Callets chocola (Callebaut) of een stukje pure en melkchocola in kleine brokjes gehakt;
  • Tulbandvorm (ik gebruikte Fleur de Lis van Nordic Ware);
  • Wegwerp-spuitzakje;
  • Bakspray. 
  • Overige benodigdheden:

  • 4 eieren.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Nordic Ware Fleur De Lis Tulband Bakvorm
€ 49,95
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Hazelnoten Stukjes Geroosterd 250g
€ 6,59
+
BrandNewCake Vanillestokjes Tahitensis 2st. (ca. 6gr)
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 4,64
+

Recept

  1. Maal 200 gram hazelnoten fijn in de keukenmachine of in het hakmolentje van de staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Splits de eieren.
  4. Doe de eiwitten in een vetvrije kom.
  5. Voeg hier een snufje zout aan toe en klop dit met de mixer op.
  6. Voeg geleidelijk 100 gram suiker toe aan de mix.
  7. Klop de mix door totdat het stijf is.
    Tip! Als je het aandurft, kun je de kom op de kop houden om te zien of het stijf is.
  8. Pak een andere kom en doe hier de eidooiers met de overige 100 gram suiker in.
  9. Voeg hier vervolgens ook het merg uit het vanillestokje aan toe.
  10. Blijf dit kloppen tot het een lichte crème wordt.
  11. Spatel dit met de gemalen hazelnoten en de bloem voorzichtig door het eiwit heen.
  12. Vet de tulbandvorm in en schep het beslag erin.
  13. Bak in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin.
  14. Draai de tulband om op een schone theedoek.
    Tip! Door de condens lost hij waarschijnlijk na het afkoelen heel makkelijk.
  15. Hak de witte chocola in stukjes.
  16. Doe de chocolade stukjes met de slagroom in een schaaltje.
  17. Verwarm steeds 10 seconden op medium in de magnetron en blijf dit roeren tot het gesmolten is.
  18. Doe de gesmolten chocola in het wegwerp-spuitzakje en knip een klein puntje af.
    Tip! Als je geen spuitzak hebt, kun je het ook van een lepel laten lopen maar dit werkt nauwkeuriger.
  19. Maak mooie ‘slingers’ gesmolten chocola over de tulband.
  20. Plak op de nog warme chocola de versiering van grof gehakte noten en chocoladestukjes.
  21. Laat de warme chocolade hard worden.
  22. De tulband blijft zeker nog 3 dagen heerlijk eetbaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Zweedse Semla met ons!

Heb jij ook dit recept voor Hazelnotentulband uit de voorraadkast uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw tulband niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany