Met Kerst had ik mijzelf verwend met een prachtige tulbandvorm van Nordic Ware. Tulband stond eerder alleen met Kerst bij ons op tafel, maar deze vorm was veel te mooi om na de feestdagen in de kast te zetten. Hij kreeg een ereplaatsje op een keukenplank en knipoogde van daaruit steeds naar mij. Doe iets! Waarom zou je ook tot hoogtijdagen wachten om iets moois te maken? In de la slingerde er nog een zak hazelnoten en een reep witte chocola. Verder stond er in de koelkast nog een aangebroken verpakking slagroom. Bij Baktotaal lagen kleine brokjes (callets) van het chocolade-topmerk Callebaut in de kantine in de smaken puur en melk. Ik maakt van al die fijne vondsten hazelnoten-tulband met een witte chocoladedrip. Ineens was die druilerige januari-maand net zo feestelijk als december. Zo simpel kan het zijn: de winterdip wegbakken. Gewoon even een rondje door je voorraadkast maken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram + een handje vol hazelnoten;
- 1 vanillestokje;
- 200 gram witte basterdsuiker;
- Snufje zout;
- 50 gram bloem;
- 100 gram witte chocola;
- 30 gram slagroom;
- Callets chocola (Callebaut) of een stukje pure en melkchocola in kleine brokjes gehakt;
- Tulbandvorm (ik gebruikte Fleur de Lis van Nordic Ware);
- Wegwerp-spuitzakje;
- Bakspray.
- 4 eieren.