• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerst Dripcake recept

Ben je nog op zoek naar een taart waarmee je tijdens kerst een goede indruk kunt maken op jouw vrienden of familie? Maak dan deze gave Kerst dripcake van Pauline Leenders. Hieronder legt Pauline uit hoe je dat kunt doen. Lees snel verder voor het recept van deze toffe kerst dripcake!

± 5 uur bereidingstijd 20 personen

Ben je nog op zoek naar een taart waarmee je tijdens kerst een goede indruk kunt maken op jouw vrienden of familie? Maak dan deze gave Kerst dripcake van Pauline Leenders. Hieronder legt Pauline uit hoe je dat kunt doen. Lees snel verder voor het recept van deze toffe kerst dripcake!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 2x BrandNewCake Kruidcake-mix 500g;
  • 150 gram poedersuiker;
  • 3 theelepels vanille-extract;
  • 30 gram BrandNewCake eiwitpoeder;
  • 320 gram suiker;
  • 200 gram Callebaut Chocolade Callets wit;
  • 50 milliliter slagroom;
  • Witte kleurstof;
  • Rode kleurstof;
  • Groene kleurstof;
  • Donkergroene kleurstof;
  • Sprinkles;
  • 3 bakvormen met een diameter van 15 cm;
  • Bakpapier;
  • Bakspray;
  • Spuitmondje 1M;
  • 2 spuitmondjes naar keuze.

    Overige benodigdheden:

  • 680 milliliter water;
  • 575 gram roomboter (kamertemperatuur);
  • 200 gram roomkaas;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Kruidcake-mix 500g
€ 3,59
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
BrandNewCake Eiwitpoeder 125gr.
€ 8,59
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Wit 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Rood 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Donker Groen 35gr
€ 3,29
+
Dobla Chocolade Sprinkles Kerstballen Rood/Wit/Groen 800gr**
€ 25,19
+
Wilton Taartpan Rond Ø15x7,5cm
€ 9,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1B
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #224
€ 1,89
+

Recept

Het maken van de kruidcake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de kruidcake-mixen in een kom en voeg er 500 milliliter water aan toe.
  3. Mix het geheel tot een glad beslag op een lage stand.
  4. Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  5. Verdeel het beslag over de bakpapier beklede bakvormen.
  6. Bak de cakes in ongeveer 60 minuten gaar.
  7. Laat de cakes afkoelen op een rooster.

Het maken van de Cream cheese vulling:

  1. Klop 75 gram boter romig.
  2. Klop in een andere kom de roomkaas los.
  3. Voeg de roomkaas en de poedersuiker bij de boter toe.
  4. Klop dit in enkele minuten tot een romig geheel.
  5. Voeg als laatste 1 theelepel vanille-extract toe.

Het maken van de botercrème:

  1. Doe het eiwitpoeder met 180 milliliter water in een hittebestendige kom.
  2. Klop totdat er geen klontjes meer zijn.
  3. Plaats de kom au bain-marie op een vuur en voeg de suiker toe.
  4. Klop tot alle suiker is opgelost.
  5. Haal de kom van het vuur en klop een stevige meringue.
  6. Voeg 500 gram boter in stukjes toe aan het mengsel toe.
  7. Mix het mengsel door totdat er een luchtige botercrème ontstaat.
  8. Meng nog 2 theelepels vanille-extract door de crème heen.
  9. Laat de botercrème minstens een uur opstijven in de koelkast.

Het opbouwen en afsmeren van de kerst dripcake:

  1. Plaats een cake op een onderbord, spuit een dijkje van botercrème en vul deze met de cream cheese en wat witte chocolade callets.
    Tip! Je hebt hier ongeveer 100 gram witte chocolade callets voor nodig.
  2. Plaats hier de tweede cake bovenop en herhaal de vulling.
  3. Sluit af met de derde cake.
  4. Smeer de taart af met de botercrème voor een “crumb coat”.
  5. Plaats de taart in de koeling tot de botercrème hard is geworden.
  6. Smeer daarna de taart nogmaals af en laat de botercrème weer uitharden in de koelkast.
  7. Verdeel de overgebleven botercrème in 3 kommen.
    Tip! Doe in 1 kom wat meer botercrème dan in de andere 2.
  8. Kleur het grootste deel botercrème groen.
  9. Kleur daarna 1 deel rood en 1 deel wat donkerder groen.
  10. Doe de groene kleur in een spuitzak waaraan het spuitmondje met de maat 1M is bevestigd.
    Tip! Voor de overige 2 kleuren maakt het niet zoveel uit welk spuitmondje je gebruikt.
  11. Breng de kleuren botercrème in lagen aan op het onderste deel van de taart.
  12. Strijk dit glad.

Het decoreren van de taart:

Het maken van de drips:

  1. Doe de overige witte chocolade callets in een hittebestendige kom.
  2. Breng de slagroom aan de kook.
  3. Giet de warme slagroom bij de witte chocolade in.
    Tip! Je hebt nu ganache.
  4. Kleur de ganache rood.
  5. Maak nu met de rode ganache drips op de bovenkant van de taart.

Het versieren van de taart:

  1. Pak de spuitzak met de groene boter crème en spuit hiermee grote en kleine 'kerstboompjes' op de bovenkant van de taart.
  2. Decoreer de taart eventueel naar wens met de overige botercrème.
  3. Versier de taart vervolgens naar wens met eventuele eetbare strooisels en/of een taarttopper.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kerst dripcake met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept ook een super lekkere Kerst dripcake gemaakt? Deel ‘ t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die is geworden. Maak een foto van jouw bakcreatie en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal  dan kunnen wij de foto niet alleen zien, maar ook plaatsen op ons eigen account. 

Flag of Germany