• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pêche Melbakoeken recept

O, konden we maar weer op een terras. Bier en bitterballen bestellen, of ijscoupes zo groot dat je er amper overheen kunt kijken. Pêche melba bijvoorbeeld, dat is een coupe met vanille-ijs met perzik en frambozensap. Deze Pêche Melbakoeken zijn op dat heerlijke dessert gebaseerd. Lees snel verder voor het recept!

Wie bedacht Pêche Melba?

De beroemde Franse topkok Auguste Escoffier bedacht de combinatie van vanille-ijs met perzik en frambozensap voor de Australische operazangeres Nellie Melba. Dat was nogal een lastpak, zo gaat de legende, maar het toetje mocht blijven en werd een klassieker. In deze koeken zit dezelfde heerlijke combi van perzik en framboos, op een sloffenbodem. Zacht en zoet, bros en fris, het terras denk je er dan maar even bij. Als je de koeken iets groter maakt kun je de monchou-crème er ook glad opstrijken en de perzik in het midden leggen. Voilà, met een beetje fantasie lijkt het net een gebakken eitje. Vrolijk Pasen!

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 6 personen

O, konden we maar weer op een terras. Bier en bitterballen bestellen, of ijscoupes zo groot dat je er amper overheen kunt kijken. Pêche melba bijvoorbeeld, dat is een coupe met vanille-ijs met perzik en frambozensap. Deze Pêche Melbakoeken zijn op dat heerlijke dessert gebaseerd. Lees snel verder voor het recept!

Wie bedacht Pêche Melba?

De beroemde Franse topkok Auguste Escoffier bedacht de combinatie van vanille-ijs met perzik en frambozensap voor de Australische operazangeres Nellie Melba. Dat was nogal een lastpak, zo gaat de legende, maar het toetje mocht blijven en werd een klassieker. In deze koeken zit dezelfde heerlijke combi van perzik en framboos, op een sloffenbodem. Zacht en zoet, bros en fris, het terras denk je er dan maar even bij. Als je de koeken iets groter maakt kun je de monchou-crème er ook glad opstrijken en de perzik in het midden leggen. Voilà, met een beetje fantasie lijkt het net een gebakken eitje. Vrolijk Pasen!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram BrandNewCake Taartbodem- en Koekjes;
  • 250 gram amandelspijs;
  • 100 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
  • 2 eetlepels frambozen smaakpasta (Patidess);
  • 200 milliliter slagroom;
  • 50 gram witte basterdsuiker;
  • Silikomart Taartring Exoglass Geperforeerd Ø8x2cm set/6.

Overige benodigdheden:

  • 270 gram ongezouten roomboter;
  • 2 eieren;
  • 125 milliliter water;
  • 100 gram monchou;
  • 1 blik perziken;
  • ¼ potje frambozenjam;
  • Verse frambozen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 500g
€ 4,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
Patidess Smaakpasta Framboos 120g
€ 5,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Silikomart Taartring Exoglass Geperforeerd Ø8x2cm set/6
€ 32,89
+

Recept


Het maken van de koeken:

  1. Doe de BrandNewCake Taartbodem- en Koekjes-mix, 80 gram boter en 1 ei in een kom.
  2. Kneed de ingrediënten door elkaar heen totdat je een egaal en stevig deeg hebt.
  3. Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  5. Meng de amandelspijs met een klein beetje van het ei totdat je een soepel mengsel hebt.
  6. Doe het amandelspijs-mengsel in een spuitzak.
  7. Rol het koekjesdeeg uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  8. Steek met de taartringen rondjes uit.
  9. Leg de uitgestoken rondjes op de bodems van de ringen.
  10. Spuit in elke taartring op het deeg een beetje amandelspijs in het midden.
    Tip! Laat de randen een beetje vrij.
  11. Bak de koeken in ongeveer 40 minuten gaar.
    Tip! Ze moeten goudbruin zijn, maar niet te hard.
  12. Laat de koeken daarna afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Meng de botercrème-mix en het water goed door elkaar heen.
  2. Laat dit mengsel een uur opstijven in de koelkast.
  3. Klop 150 gram roomboter in een kom los totdat je een zacht geheel hebt.
  4. Voeg dan in delen het botercrème-mengsel toe aan de roomboter.
  5. Roer ook de frambozenpasta door het mengsel heen.
  6. Doe de botercrème in een spuitzak.

Het maken van de monchou crème:

  1. Doe de slagroom en de suiker in een kom.
  2. Klop de slagroom stijf.
  3. Voeg de monchou toe en blijf kloppen tot je een gladde crème hebt.
  4. Doe ook deze crème in een spuitzak.

Het opmaken van de koeken:

  1. Spuit op elke koek eerst een laagje botercrème.
  2. Vul de holte van de perzik met een lepeltje frambozenjam.
  3. Zet de perzik op het laagje botercrème.
  4. Spuit dan dopjes van de monchou crème langs de perziken.
  5. Garneer tot slot met verse frambozen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Pêche Melbakoeken met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere Pêche Melbakoeken gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we de koeken niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany