O, konden we maar weer op een terras. Bier en bitterballen bestellen, of ijscoupes zo groot dat je er amper overheen kunt kijken. Pêche melba bijvoorbeeld, dat is een coupe met vanille-ijs met perzik en frambozensap. Deze Pêche Melbakoeken zijn op dat heerlijke dessert gebaseerd. Lees snel verder voor het recept!
Wie bedacht Pêche Melba?
De beroemde Franse topkok Auguste Escoffier bedacht de combinatie van vanille-ijs met perzik en frambozensap voor de Australische operazangeres Nellie Melba. Dat was nogal een lastpak, zo gaat de legende, maar het toetje mocht blijven en werd een klassieker. In deze koeken zit dezelfde heerlijke combi van perzik en framboos, op een sloffenbodem. Zacht en zoet, bros en fris, het terras denk je er dan maar even bij. Als je de koeken iets groter maakt kun je de monchou-crème er ook glad opstrijken en de perzik in het midden leggen. Voilà, met een beetje fantasie lijkt het net een gebakken eitje. Vrolijk Pasen!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram BrandNewCake Taartbodem- en Koekjes;
- 250 gram amandelspijs;
- 100 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
- 2 eetlepels frambozen smaakpasta (Patidess);
- 200 milliliter slagroom;
- 50 gram witte basterdsuiker;
- Silikomart Taartring Exoglass Geperforeerd Ø8x2cm set/6.
Overige benodigdheden:
- 270 gram ongezouten roomboter;
- 2 eieren;
- 125 milliliter water;
- 100 gram monchou;
- 1 blik perziken;
- ¼ potje frambozenjam;
- Verse frambozen.