• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Recept vanille-ijs

Ben je nog op zoek naar een lekker dessert en heb je altijd al eens zelf ijs willen maken? Dan is dit recept voor vanille-roomijs de perfecte oplossing voor jou! Wist je al dat vanille-roomijs één van de favoriete ijs smaken van Nederlanders is. In dit recept lees je dan ook hoe jijzelf deze favoriete ijs smaak kunt maken. Voor het maken van vanille-roomijs heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het is dus eenvoudig om te maken en echt heel erg lekker. Vanille-roomijs is natuurlijk erg lekker voor tijdens de warme dagen, wanneer je op het terras wilt genieten van de zon. Daarnaast is vanille-roomijs ook erg geschikt als basis voor een heerlijk dessert tijdens het familiediner. Ben je benieuwd naar hoe je zelf vanille-roomijs kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept hieronder.

± 1.5 uur bereidingstijd ± 12 uur wachttijd 4 personen

Ben je nog op zoek naar een lekker dessert en heb je altijd al eens zelf ijs willen maken? Dan is dit recept voor vanille-roomijs de perfecte oplossing voor jou! Wist je al dat vanille-roomijs één van de favoriete ijs smaken van Nederlanders is. In dit recept lees je dan ook hoe jijzelf deze favoriete ijs smaak kunt maken. Voor het maken van vanille-roomijs heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het is dus eenvoudig om te maken en echt heel erg lekker. Vanille-roomijs is natuurlijk erg lekker voor tijdens de warme dagen, wanneer je op het terras wilt genieten van de zon. Daarnaast is vanille-roomijs ook erg geschikt als basis voor een heerlijk dessert tijdens het familiediner. Ben je benieuwd naar hoe je zelf vanille-roomijs kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept hieronder.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram suiker;
  • 250 milliliter slagroom.

Overige benodigdheden:

  • Merg van 1 vanillestokje;
  • 250 milliliter melk;
  • 8 eierdooiers.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

  1. Breng de slagroom, de melk en de helft van de suiker met de vanille aan de kook.
  2. Klop de eidooiers op met de rest van de suiker.
  3. Giet een beetje kokende melk bij de eidooiers, roer goed door en giet dit weer bij de rest van de melk in de pan.
  4. Verwarm het mengsel tot maximaal 80 °C.
  5. Blijf goed roeren, haal de pan van het vuur en houd de pan enkele seconden in koud water.
  6. Giet de inhoud van de pan meteen door een zeef in een schaaltje.
  7. Laat het geheel een nacht afgedekt in de koelkast afkoelen.
  8. Draai er de volgende dag ijs van in een ijsmachine.
  9. Schep van het ijs bolletjes en serveer ze uit.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw resultaat met ons!

Heb je aan de hand van dit recept een dessert gemaakt met vanille-roomijs? Deel hier dan een foto van in jouw Instagram story en tag @baktotaal. Dan delen wij het in die van ons!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany