• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vegan bosbessentaart recept

Steeds meer mensen eten af en toe geen vlees. Dat is geen punt als je een beetje creatief bent in de keuken. Maar wat te doen als je ook geen zuivel of eieren wilt eten? Dan lijkt lekker bakken bijna een onmogelijkheid. Gelukkig kan het wel! Zo bakte ik deze heerlijke vegan bosbessentaart met kokos. Lees dus snel verder voor het recept!

± 2 uur bereidingstijd 12 personen
Steeds meer mensen eten af en toe geen vlees. Dat is geen punt als je een beetje creatief bent in de keuken. Maar wat te doen als je ook geen zuivel of eieren wilt eten? Dan lijkt lekker bakken bijna een onmogelijkheid. Gelukkig kan het wel! Zo bakte ik deze heerlijke vegan bosbessentaart met kokos. Lees dus snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram biologisch speltmeel;
  • 100 gram kokosbloesemsuiker;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 100 gram + iets extra ter decoratie geraspte kokos;
  • Snufje zout;
  • 100 gram poedersuiker;
  • Springvorm 20 cm; 
  • Bakpapier;
  • Bakspray;
  • Beslagkom;
  • Paletmes. 

    Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter kokos-amandelmelk;
  • 150 milliliter zonnebloemolie;
  • Rasp en sap van ½ citroen;
  • 150 gram bosbessen;
  • 400 gram vegan roomkaas (oa Violife bij Albert Heijn);
  • Sap van ½ citroen;
  • 100 gram + iets extra ter decoratie bosbessen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kokosbloesemsuiker Biologisch 200 gram
€ 6,79
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Molen de Hoop Geraspte Kokos 250gr
€ 3,59
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Speltmeel Volkoren Biologisch 500g
€ 2,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Beslagkom kunststof, 36 cm.
€ 12,79
+
Paletmes / Glaceermes 31 cm
€ 22,78
+

Recept

  1. Mix de kokos-amandelmelk met de zonnebloemolie, rasp en sap van de halve citroen.
  2. Laat dit een paar minuten staan.
  3. Meng in een andere kom het meel, de suiker, kokos, bakpoeder en een snufje zout door elkaar heen.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng het tot een soepel, maar stevig beslag.
  5. Spatel voorzichtig de 150 gram bosbessen door het beslag heen.
  6. Vet de rand van de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  8. Vul de springvorm met het beslag en bak dit voor ongeveer 30 minuten.
  9. Laat de taart afkoelen.
  10. Snijd de taart dan horizontaal door en laat hem verder afkoelen.
  11. Maak de crème door de roomkaas te mengen met de poedersuiker en het sap van een halve citroen.
  12. Verdeel iets meer dan de helft van de crème op de bodem van de taart.
  13. Beleg de vegan bosbessentaart met bosbessen.
  14. Leg de bovenkant van de taart op de bosbessen en druk dit iets aan.
  15. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de room en leg bovenop nog een paar bosbessen.
  16. Garneer de taart met wat geschaafde kokos en eventueel wat poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wat is vegan precies?

Een veganistisch dieet, oftewel vegan, is een anders dan vegetarisch. Als je vegetariërs bent eet je geen vis en vlees. Als je vegan eet, eet je helemaal geen dierlijke producten. Geen ei en zuivel, maar ook geen producten die onder andere met dierlijke producten zijn geproduceerd. Als je veganistisch wilt bakken, moet je dus heel goed opletten dat je echt geen ingrediënten en benodigdheden gebruikt die dierlijke producten bevatten. Dat maakt het wat lastiger om iets lekkers te bakken, maar het is zeker niet onmogelijk. Daar is deze vegan bosbessentaart een goed voorbeeld van.

In onze webshop hebben we trouwens alle vegan producten uit ons assortiment op een handige, overzichtelijke pagina gezet. Hierdoor hoef je dus niet meer van elk product de ingrediëntenlijst af om te zien of het vegan is.

Even wennen

Een beetje wennen is het eerlijk gezegd wel, een beslag zonder eitjes en roomboter en dus keken we tijdens het bakken angstvallig door de ovenruit. Eerst leek het een complete mislukking, maar toen kwam het beslag toch keurig omhoog. En wat rook dat lekker! Ook de vegan roomkaas bekeken we wat argwanend, maar als je het niet weet proef je nauwelijks het verschil. Niet kijken wat er niet in mag, maar lekker creatief aan de slag met wat je wél kunt gebruiken is dus het advies als je af en toe vegan wilt. Daar is deze vegan bosbessentaart met kokos een mooi beginnersbaksel voor.

Deel jouw vegan bosbessentaart met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept zelf een vegan bosbessentaart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe deze is geworden. Maak er een foto van en deel deze in jouw Instagram stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw taart zien én delen in onze eigen stories!

Flag of Germany