• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bingospel van koek voor Pasen recept

Bij Pasen denk je misschien aan een paasstol, chocolade eieren en suikerbrood. Deze en andere standaard lekkernijen komen misschien wel elk jaar terug op je tafel tijdens de paasbrunch. Daarom is het juist zo leuk om voor Pasen eens wat anders te maken. Maak ervoor bijvoorbeeld dit leuke bingospel van koek. Speel het spel met familie en of vrienden en eet de koeken daarna samen op. Veel gezelliger wordt het niet!

Met dit recept kun je 3 'bingokaarten' en ongeveer 70 mini-figuurtjes maken.
± 2 uur bereidingstijd ± 12 uur wachttijd 3 personen

Bij Pasen denk je misschien aan een paasstol, chocolade eieren en suikerbrood. Deze en andere standaard lekkernijen komen misschien wel elk jaar terug op je tafel tijdens de paasbrunch. Daarom is het juist zo leuk om voor Pasen eens wat anders te maken. Maak ervoor bijvoorbeeld dit leuke bingospel van koek. Speel het spel met familie en of vrienden en eet de koeken daarna samen op. Veel gezelliger wordt het niet!

Met dit recept kun je 3 'bingokaarten' en ongeveer 70 mini-figuurtjes maken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • 450 gram bloem;
  • Snufje zout;
  • Grote uitsteker voor de bingovellen (15 x 15 cm);
  • Eventueel: een smaakstof in een smaak naar keuze;
  • 800 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
  • Kleurstoffen in de kleuren zalmroze, groen, wit, geel, grijs;
  • Eetbare inktstift oranje en zwart;
  • Spuitzakken (voor elke kleur 1 + 2 extra);
  • Plasticfolie;
    • Spuitmondje 2mm;
    • Paletmes.

    Overige benodigdheden:

    • 3 kleine uitstekers, bijvoorbeeld in het thema Pasen (2,5 cm);
    • Satéprikkers;
    • 250 gram ongezouten roomboter;
    • Snufje zout;
    • 1 ei;
    • 95 milliliter water;
    • Suikerfiguurtjes bloemen en worteltjes naar keuze.

    Boodschappenlijstje

    Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
    BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
    € 6,19
    +
    Molen de Hoop Patentbloem 1kg
    € 2,99
    +
    BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
    € 6,29
    +
    PME Uitstekerset Vierkant set/6
    € 4,30
    +
    BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
    € 3,99

    Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

    Tijdelijk niet leverbaar
    BrandNewCake Stiften Eetbare Inkt Dubbelzijdig Set/8
    € 14,29
    +
    Spuitmondje Glad RVS 2mm
    € 3,29
    +
    Keukenzout 1kg
    € 0,99
    +
    BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
    € 5,98
    +
    BrandNewCake Kleurstof Gel Perzik 35gr
    € 3,29
    +
    BrandNewCake Kleurstof Gel Mint Groen 35gr
    € 3,29
    +
    BrandNewCake Kleurstof Gel Wit 35gr
    € 3,29
    +
    BrandNewCake Kleurstof Gel Zwart 35gr
    € 3,29
    +
    BrandNewCake Kleurstof Gel Tube Grijs 30 gram
    € 2,89
    +
    Vershoudfolie 30cm x 300m**
    € 11,79
    +
    Paletmes / Glaceermes 31 cm
    € 22,78
    +

    Recept

    Het maken van het deeg:

    1. Doe de boter, zout, suikerbakkerspoeder en smaakstof in een kom.
    2. Mix dit op een lage stand met een mixer met deeghaak door elkaar heen.
    3. Mix het ei goed door het mengsel heen.
    4. Voeg de bloem toe en mix alles tot een mooi glad deeg.
    5. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koeling.
    6. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
    7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer een halve cm.
      Tip! Gebruik rolstokjes om het deeg overal even dik te krijgen.
    8. Steek met de grote uitsteker 3 grote "bingovellen" uit.
    9. Steek uit het overige deeg de kleine figuurtjes.
      Tip! Je bent er per vel minimaal 16 nodig. Maak gerust wat extra, want dan kun je tussendoor vast een koekje proeven. Er is deeg genoeg!

    Het bakken van de koekjes:

    1. Leg de grote koeken op een bakplaat.
    2. Leg de kleine koekjes op een andere bakplaat. 
      Tip! De kleine koekjes bak je korter dan de grote.
    3. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
    4. Zet de bakplaten voor een kwartier terug in de koeling.
    5. Plaats de bakplaten daarna in de voorverwarmde oven.
    6. Bak de koeken een kwartier op 160 graden.
    7. Haal daarna de plaat met kleine koekjes uit de oven.
    8. Bak de grote koeken nog 10 minuten langer op 140 graden.
    9. Laat alle koekjes afkoelen op een rooster.

    Het begin van het decoreren van de grote koeken:

    1. Mix in ongeveer 8 minuten 800 gram Royal Icing-mix met 95 milliliter water.
      Tip! Doe dit met een mixer met deeghaken.
    2. Schep de royal icing in een bakje en sluit het bakje luchtdicht af.
    3. Vul de spuitzakken met de spuitmondjes.
    4. Zet de spuitzakken open in een hoge beker. 
      Tip! Dan kun je ze makkelijker vullen. 
    5. Doe de helft van de vulling in een bakje en kleur deze zalmroze.
      Tip! Deze icing verdunnen we niet, want het goedje moet stevig zijn.
    6. Smeer de zalmroze stevige icing over de 3 grote koeken heen.
    7. Laat deze laag 2 minuten drogen.
    8. Bewerk de laag icing zodanig met een paletmes, dat je een ongelijk vlak krijgt met veel reliëf erin.
    9. Trek met het paletmes een keer langs de randen van de drie koeken zodat de randen vrij zijn van icing.
    10. Trek met een satéprikker strepen in de icing, om en om, zoals bakstenen gelegd zijn.
    11. Doe wat van deze kleur icing in een spuitzak.
    12. Omlijn hiermee de buitenkant van de koeken. 
      Tip! Ga hiervoor over de eerste laag icing heen.
    13. Laat dit een paar uur drogen.

    Het maken van de bingokaarten:

    1. Teken daarna met een zwarte eetbare inktstift 16 vierkante en gelijke vakken op de koeken.
      Tip! Laat ongeveer 2 cm van de randen van de koek vrij.
    2. Doe een vijfde deel van de witte stevige icing in een bakje.
    3. Doe dit deel weer door de helft.
    4. Laat de ene helft wit en doe dit in een spuitzak met spuitmondje.
    5. Kleur de andere helft van deze dikke icing groen.
    6. Kleur om en om vakken in met de witte icing.
      Tip! Zo krijg je een blokjespatroon.
    7. Laat de icing een half uur drogen.
    8. Kleur daarna de andere vakken in met de witte icing.
      Tip! Door zo te werk te gaan, voorkom je dat de vakjes natte icing elkaar raken.
    9. Laat de koeken weer een aantal uren goed drogen.

    De laatste hand geven aan de koeken:

    1. Pak de stevige groene icing en spuit langs de rand van de grote koeken slierten groene icing.
    2. Leg daar gelijk wat suikerbloempjes of andere suikerdecoratie op. 
      Tip! Heb je grotere suikerwerkbloemen of wortels? ''Plak'' deze er dan later op met stevige icing die over is.
    3. Laat de grote koeken een nacht drogen.
    4. Zet de volgende dag met een zwarte eetbare inktstift getallen op elke vak van de bingokaarten. 
      Tip! Let op wat het hoogste getal is van je bingospel, ga niet hoger dan dat getal! 
    5. Schrijf met de zwarte eetbare inktstift 'Bingo' op de bingokaarten.

    Het decoreren van de kleine koekjes:

    1. Doe een derde van de overige icing in een bakje en laat dit wit.
    2. Verdeel de overige icing over 3 andere bakjes.
    3. Kleur een bakje groen, een bakje grijs en een bakje geel.
    4. Verdun de icing in de bakjes met wat druppels water. 
      Tip! Wanneer je de icing met een lepeltje omhoog haalt en weer terug laat vallen in het bakje, moet de oppervlakte in circa 15 seconden weer egaal zijn.
    5. Verdun ook de zalmkleurige icing met water als je daarvan wat over hebt.
    6. Doe alle kleuren icing in aparte zakjes met spuitmondjes.
    7. Kleur met de verdunde icing de kleine koekjes in.
    8. Trek met een satéprikker de icing goed in de hoekjes. 
      Tip! Wil je meerdere kleuren gebruiken? Laat de ene kleur dan eerst goed opdrogen, voordat je er een andere kleur op spuit.
    9. Laat alle koekjes een nacht drogen.
    Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Handige informatie

    Hoe wij voor ons bingospel van koek de kleine koekjes hebben gedecoreerd

    Voor de kleine koekjes kun je elke figuur uitsteker gebruiken die je wilt, als deze maar niet groter is dan 2,5 centimeter. In het recept hebben we omschreven hoe je voor het bingospel van koek over het algemeen de kleine koekjes kunt versieren. Wil je net zoals ons kuikentjes, paaseitjes en konijntjes maken? Dan leggen we je hier uit hoe wij deze koekjes hebben gedecoreerd. 

    Het maken van de kuikentjes

    Onze kuikentjes hebben we eerst met witte icing ingekleurd. Deze icing hebben we goed laten opdrogen, voordat we de gele kleur gebruikten. Door dit te doen, voorkom je dat de 2 kleuren in elkaar overlopen. Met een satéprikker trokken we alle icing goed de hoekjes in, zodat deze ook met icing waren bedekt. Met de zwarte en oranje eetbare inktstiften tekenden we de oogjes en snaveltjes van de kuikens.

    Het maken van de paaseitjes

    Voor de paasei koekjes kun je iedere kleur gebruiken die je wilt. Ook hierbij kun je eerst de eitjes inkleuren met een kleur icing en dit goed laten opdrogen. Daarna kun je de eitjes helemaal naar wens verder versieren met de andere kleuren icing. Je kunt er ook voor kiezen om de icing nog nat te laten zijn, terwijl je er met een andere kleur streepjes op maakt. Daarna kun je namelijk heel eenvoudig met een satéprikker door de natte kleuren icing trekken en zodoende hele leuke patroontjes maken.

    Het maken van de konijntjes

    De konijntjes hebben wij ingekleurd met de grijze icing en lieten dit goed drogen. De stevigere witte icing wat nog over was, deden we in een spuitmondje waaraan we een stervormig spuitmondje hadden bevestigd. Hiermee spoten we op elk konijntje een kleine hoeveelheid icing, waardoor de konijntjes hun wollige staartjes kregen. Houd hiervoor de spuitzak rechtop en trek hem rechtop weer terug wanneer je een klein sterretje hebt gespoten.

    Of gebruik wat anders in plaats van de kleine koekjes!

    Wil je graag dit bingospel van koek maken, maar lijkt het je teveel gedoe om de kleine koekjes erbij te maken? Dan kun je in plaats van deze koekjes ook heel goed ander lekkers gebruiken voor het spelen van het bingospel. Het enige waarop je hoeft te letten, is dat hetgeen wat je gebruikt niet groter is dan de vakken van de bingokaarten. Gebruik bijvoorbeeld snoepjes, chocolaatjes of ander lekkers. Dit is ook een goede tip voor als er niet genoeg koekjes (meer) zijn.

    Wil je helemaal makkelijk doen? Laat de deelnemers van het bingospel dan de getallen afstrepen met een eetbare inktstift, in plaats van dat zij op de getallen een koekje moeten leggen. Het enige nadeel hiervan is wel dat je dan het bingospel maar 1 keer kunt spelen. 

    Maak dit bingospel van koek ook in andere thema's!

    Wij hebben dit bingospel van koek voor Pasen gemaakt, maar je kunt dit bingospel natuurlijk ook heel goed in een ander thema maken. Je kunt het spel in elk mogelijke thema maken. Van het thema verjaardag tot aan muziek en van Kerst tot aan Valentijnsdag. Wees lekker creatief en je zult op de meest leuke creaties komen die helemaal binnen het thema passen waarvoor jij dit bingospel van koek wilt maken.

    Deel jouw bingospel van koek voor Pasen met ons!

    Ga je zelf met dit recept leuke bingospellen van koek voor Pasen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw eetbare bingospel en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

    Flag of Germany