• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Boltaartje met Chocolademousse en Frambozenbavarois recept

Dit boltaartje is gevuld met chocolademousse, frambozenbavarois, amandelbiscuit en overgoten met een chocoladeglazuur. Met dit recept maak je zeker indruk op je gasten! De verschillende smaken en texturen in dit taartje zorgen ervoor dat je ervan blijft eten. Je kunt het dessert al (enkele dagen) van te voren maken en tot die tijd in de vriezer bewaren. Glaceer het in de ochtend en plaats het daarna direct op de schaal waarop je het gaat serveren. Laat het boltaartje in de koelkast ontdooien. Heb je geen tijd (of zin) om zelf de chocoladespiegel te maken? Dan kun je ook de kant-en-klare chocolade glaze van Decora gebruiken. Van de frambozen-bavarois maak je trouwens meer dan je nodig hebt, maar dat kun je gewoon in glaasjes laten opstijven. Zo kun je er nog een keer van genieten!
± 1 uur bereidingstijd ± 20 uur wachttijd 8 personen
Dit boltaartje is gevuld met chocolademousse, frambozenbavarois, amandelbiscuit en overgoten met een chocoladeglazuur. Met dit recept maak je zeker indruk op je gasten! De verschillende smaken en texturen in dit taartje zorgen ervoor dat je ervan blijft eten. Je kunt het dessert al (enkele dagen) van te voren maken en tot die tijd in de vriezer bewaren. Glaceer het in de ochtend en plaats het daarna direct op de schaal waarop je het gaat serveren. Laat het boltaartje in de koelkast ontdooien. Heb je geen tijd (of zin) om zelf de chocoladespiegel te maken? Dan kun je ook de kant-en-klare chocolade glaze van Decora gebruiken. Van de frambozen-bavarois maak je trouwens meer dan je nodig hebt, maar dat kun je gewoon in glaasjes laten opstijven. Zo kun je er nog een keer van genieten!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 345 gram suiker;
  • 165 gram pure chocolade, gesmolten;
  • 60 gr cacaopoeder;
  • 45 gram amandelmeel;
  • 20 gram bloem;
  • 20 gram poedersuiker;
  • 10 blaadjes gelatine (= 16,5 gram);
  • Snuf zout;
  • Chocoladekrullen;
  • Druiprek;
  • Bombevorm.

Overige benodigdheden:

  • 650 milliliter slagroom;
  • 250 gram (diepvries)frambozen;
  • 150 ml water;
  • 2 eiwitten;
  • 3 eieren;
  • Beslagkommen;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Mixer en staafmixer;
  • Spatel;
  • Pan;
  • Plastic folie;
  • Zeef.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
PME Chocoladekrullen Puur 85 gram
€ 2,89
+
Wilton Druiprek en Koekjes Bakvorm set/2
€ 14,29
+
Pavoni Siliconen Vorm Bol Ø180x90mm
€ 28,79

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de 2 eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom luchtig op.
  4. Voeg 45 gram suiker geleidelijk toe als het mengsel schuimig wordt.
  5. Blijf dit kloppen tot de suiker helemaal is opgelost.
  6. Meng het amandelmeel met de bloem en poedersuiker.
  7. Spatel deze voorzichtig door het eiwitmengsel heen.
  8. Probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
  9. Schep het beslag op de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van ongeveer 1 centimeter dik.
  10. Bak het amandelbiscuit in 7-11 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat het amandelbiscuit afkoelen.
  12. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijd of steek er een cirkel uit die groot genoeg is om de bodem van de bombe te bedekken.
  13. Week 3 gelatineblaadjes (= 5 gram) voor de frambozenbavarois in koud water.
  14. Pureer de frambozen en zeef ze vervolgens.
  15. Weeg 160 gram van de gezeefde frambozenpuree af.
  16. De rest (wat vooral de pitjes zijn) heb je niet nodig in dit recept.
  17. Klop 225 milliliter slagroom met 75 gram suiker lobbig op.
  18. Verwarm 1/3e van de frambozenpuree in een pannetje.
  19. Haal het pannetje van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
  20. Roer de rest van de frambozenpuree hier doorheen.
  21. Spatel er tot slot de opgeklopte slagroom doorheen.
  22. Pak een klein rond bakje dat een mooi midden zal vormen in de bombe.
  23. Bekleed het bakje met plasticfolie en vul dat met de bavarois.
  24. Zet dit minimaal 3 uur in de vriezer.

Voor de pure chocolademousse

  1. Week 1,5 (= 2,5 gram) gelatineblaadjes in koud water.
  2. Klop 300 milliliter slagroom door tot yoghurtdikte.
  3. Doe de 3 eieren en 50 gram suiker in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met zacht kokend water.
  4. Klop met een mixer tot het eimengsel dik en romig is en begint te dampen, het zal dan ongeveer 70 °C zijn.
  5. Haal de kom van het kokende water af.
  6. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe.
  7. Blijf de eieren mixen tot het mengsel ongeveer op lichaamstemperatuur is.
  8. Spatel de gesmolten pure chocolade door het eimengsel heen en zorg ervoor dat dit goed gemengd is.
  9. Voeg als laatste de geklopte slagroom toe en spatel alles luchtig door elkaar heen.
  10. Doe de chocolademousse in de bombevorm.

Tot slot

  1. Haal de bevroren frambozenbavarois uit het bakje en verwijder voorzichtig het plasticfolie.
  2. Duw de frambozenbavarois in het midden in de chocolademousse.
  3. Dek het geheel af met de plak amandelbiscuit en druk deze licht aan, zodat het amandelbiscuit en de chocolademousse even hoog in de vorm zitten.
  4. Zet de bombe minimaal 1 nacht in de vriezer.
  5. Week voor het chocoladeglazuur 5,5 gelatineblaadjes (= 9 gram) in koud water.
  6. Doe 125 milliliter slagroom, 150 milliliter water en 175 gram suiker in een pan en breng dit aan de kook.
  7. Laat het mengsel 5 minuten koken.
  8. Haal de pan van het vuur af en voeg de geweekte gelatine en het cacaopoeder toe.
  9. Meng het geheel met de staafmixer tot een egale massa.
  10. Giet het glazuur door een zeef heen om eventuele klontjes te verwijderen.
  11. Laat het afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  12. Haal de bevroren bombe uit de vorm en plaats deze op een verhoging, dit is zodat het glazuur er goed af kan druipen.
  13. Giet het chocoladeglazuur over de bombe totdat deze helemaal bedekt is.
  14. Wacht vervolgens een paar minuten.
  15. Druk aan de onderkant wat van het chocoladeschaafsel tegen de bombe aan.
  16. Plaats het taartje op een schaal en laat hem in de koelkast ongeveer 5 tot 8 uur helemaal ontdooien.
  17. Garneer het boltaartje voor het serveren eventueel met chocolade decoratie. 


Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw boltaartje met chocolademousse en fambozenbavarois met ons!

Heb jij ook dit recept voor boltaartje met chocolademousse en frambozenbavarois uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creatie niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Auteur: Rutger Bakt

Flag of Germany