Dit boltaartje is gevuld met chocolademousse, frambozenbavarois, amandelbiscuit en overgoten met een chocoladeglazuur. Met dit recept maak je zeker indruk op je gasten! De verschillende smaken en texturen in dit taartje zorgen ervoor dat je ervan blijft eten. Je kunt het dessert al (enkele dagen) van te voren maken en tot die tijd in de vriezer bewaren. Glaceer het in de ochtend en plaats het daarna direct op de schaal waarop je het gaat serveren. Laat het boltaartje in de koelkast ontdooien. Heb je geen tijd (of zin) om zelf de chocoladespiegel te maken? Dan kun je ook de kant-en-klare chocolade glaze van Decora gebruiken. Van de frambozen-bavarois maak je trouwens meer dan je nodig hebt, maar dat kun je gewoon in glaasjes laten opstijven. Zo kun je er nog een keer van genieten!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 345 gram suiker;
- 165 gram pure chocolade, gesmolten;
- 60 gr cacaopoeder;
- 45 gram amandelmeel;
- 20 gram bloem;
- 20 gram poedersuiker;
- 10 blaadjes gelatine (= 16,5 gram);
- Snuf zout;
- Chocoladekrullen;
- Druiprek;
- Bombevorm.
Overige benodigdheden:
- 650 milliliter slagroom;
- 250 gram (diepvries)frambozen;
- 150 ml water;
- 2 eiwitten;
- 3 eieren;
- Beslagkommen;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Mixer en staafmixer;
- Spatel;
- Pan;
- Plastic folie;
- Zeef.