Over een paar weken is het al Pasen. Tijd om heerlijk uitgebreid te ontbijten. Zo'n feest op komst is altijd een mooie smoes om nu vast een keer een brioche brood te bakken, om te oefenen. Dit heerlijke cake-achtige brood maak je van een rijk, wat slapper deeg, met veel boter en eieren. Een beetje plakkerig dus, maar het komt heus goed als je je werkvlak maar goed bebloemd. Door van het deeg acht ‘taartpunten’ te vormen en die in een springvorm te leggen, geef je je brioche een mooie vorm.
Wat is brioche brood eigenlijk?
Brioche brood is een erg lekker zoet witbrood. Misschien ken je dit brood nog niet, maar als je erop gaat letten zal je zien dat het best nog wel vaak wordt gegeten. Brioche brood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar ook de mooie Franse naam. Het fijne aan dit brood is dat het een wat luchtiger brood is en daardoor niet zo zwaar op de maag valt als andere broden. Het brood is zelfs wel een klein beetje te vergelijken met een cake, grappig hé?!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram patentbloem;
- 8 gram zout;
- 10 gram instant gist;
- Greinsuiker;
- Springvorm met een diameter van 24 centimeter;
- Plasticfolie.
- 100 milliliter melk;
- 3 eieren;
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur.