• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes recept

Een lichte paniek in de familie: de liefde had ons een vegetariër gebracht. En omdat ik vaak als culinaire vraagbaak fungeer, belandde de vraag naar vleesloos op mijn aanrecht. Iets feestelijks graag, stressvrij te bereiden en toch een beetje indrukwekkend. En o ja, ook de vleeseters aan tafel moeten het lusten anders blijf je bezig. Zo bijzonder was die vraag niet. Veel mensen willen wel graag wat minder vlees eten, maar weten niet hoe. Van sojabrokken en tofu word je niet vrolijk. Gewoon veel lekkere dingen bij elkaar zoeken dus, die zelfs een wat onbestemde groente kunnen laten stralen. In de koelkast slingerde nog een punt brie en in de voorraad een aangebroken zakje pijnboompitten. Daar krijg je iets doodgewoons als broccoli wel mee in feeststemming.

Het Hartige Bakboek van Rutger

Ik gebruikte het recept voor quichedeeg uit het Hartige Bakboek van Rutger. De bodem moet je blind bakken, met een steunvulling. Dat is even wat extra werk, maar dan blijft de bodem wel lekker krokant. Is je dat allemaal te ingewikkeld, dan koop je kant en klaar hartige-taartdeeg uit de vriezer. Het resultaat was een pronkstuk op tafel, en niemand die nog verlangde naar kalkoen of rollade. Missie geslaagd! Hieronder geef ik je mijn recept, zodat ook jij deze heerlijke Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes kan maken!

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)

Een lichte paniek in de familie: de liefde had ons een vegetariër gebracht. En omdat ik vaak als culinaire vraagbaak fungeer, belandde de vraag naar vleesloos op mijn aanrecht. Iets feestelijks graag, stressvrij te bereiden en toch een beetje indrukwekkend. En o ja, ook de vleeseters aan tafel moeten het lusten anders blijf je bezig. Zo bijzonder was die vraag niet. Veel mensen willen wel graag wat minder vlees eten, maar weten niet hoe. Van sojabrokken en tofu word je niet vrolijk. Gewoon veel lekkere dingen bij elkaar zoeken dus, die zelfs een wat onbestemde groente kunnen laten stralen. In de koelkast slingerde nog een punt brie en in de voorraad een aangebroken zakje pijnboompitten. Daar krijg je iets doodgewoons als broccoli wel mee in feeststemming.

Het Hartige Bakboek van Rutger

Ik gebruikte het recept voor quichedeeg uit het Hartige Bakboek van Rutger. De bodem moet je blind bakken, met een steunvulling. Dat is even wat extra werk, maar dan blijft de bodem wel lekker krokant. Is je dat allemaal te ingewikkeld, dan koop je kant en klaar hartige-taartdeeg uit de vriezer. Het resultaat was een pronkstuk op tafel, en niemand die nog verlangde naar kalkoen of rollade. Missie geslaagd! Hieronder geef ik je mijn recept, zodat ook jij deze heerlijke Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes kan maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 3/4 theelepel zout; 
  • Bakpapier; 
  • Deegroller
  • Quichevorm (ik gebruikte de Crusty Bake van Kitchen Craft); 
  • Steunvulling;
  • Deegmenger optioneel

Overige benodigdheden:

  • 125 koude boter (en iets extra om in te vetten);
  • 3 el ijskoud water;
  • 4 eieren;
  • 1 bekertje zure room;
  • 1 flinke stronk broccoli;
  • 1 uitje;
  • 1 teentje knoflook;
  • Puntje brie;
  • Handje pijnboompitten;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Deegmenger RVS 10 cm
€ 5,99
+
Kitchen Craft Crusty Bake Vlaaipan / Quichepan Ø28x3cm
€ 26,69
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
€ 8,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Meng de bloem met het zout.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes snijden en meng deze door de bloem totdat er kleine vlokjes ontstaan.
  3. Doe nu het ei en het water bij het deeg en meng dit net zolang totdat je een deegbal kunt maken.
  4. Verpak de bal in plasticfolie en leg deze minstens een half uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Vet de bodem in en rol het deeg uit over de quichevorm heen. Laat hierbij wat deeg over de kanten hangen.
  7. Prik de bodem in met een vork, zodat die niet gaat rijzen.
  8. Verkreukel een stuk bakpapier, leg dat op het deeg en doe er dan de steunvulling in.
  9. Bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal de quiche uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en snijd de randjes netjes bij.
  11. Zet de vervolgens nog 5 tot 15 minuten in de oven totdat de bodem goudbruin is.
  12. Laat de quiche daarna helemaal laten afkoelen.
  13. Maak ondertussen de vulling.
  14. Snijd de broccoli in plakken (dat ziet er uit als kleine boompjes).
  15. Snipper het uitje en bak deze glazig in een hapjespan met een beetje olijfolie.
  16. Voeg de broccoliroosjes aan de uitjes toe en bestrooi het geheel met wat zout en peper.
  17. Doe het deksel op de pan en laat de groenten een paar minuten smoren tot ze iets zacht worden (niet té gaar, het gaat ook nog in de oven).
  18. Laat de groenten wat afkoelen.
  19. Verwarm de oven weer voor, nu op 200 graden.
  20. Klop de eieren los met de zure room en het geperste teentje knoflook.
  21. Voeg iets zout en peper toe (niet teveel de brie is ook zoutig).
  22. Schenk dit mengsel over de quiche, nét onder de rand.
  23. Leg de plakjes brie op de quiche en bestrooi de quiche met pijnboompitjes.
  24. Bak de quiche in 35 a 40 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Je kunt de Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes ook ruim van tevoren klaarmaken. Dan haal je deze op de dag zelf tijdig uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Vervolgens kun je de quiche opwarmen in een voorverwarmde oven van 180 graden. De quiche hoef je dan maar 15 minuutjes in de oven te doen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw  Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes met ons!

Heb jij ook dit recept voor Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met  @baktotaal, kunnen wij jouw Broccoliquiche met brie en pijnboompitjes niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany