• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mini-quiches met verse vijg en geitenkaas recept

Even wennen weer hoor, die herfstmodus … Voor het eerst ging deze week de verwarming aan, en om niet teveel aan de energienota te denken kochten we een fles zware rode wijn, word je meteen lekker warm van. De Turkse winkel had volop verse vijgen en in de koelkast slingerde nog een rolletje geitenkaas. Lekker hartig bakken dus, voor bij die rode wijn, want daar passen deze kleine hartige quiches prima bij. We maakten een compote van gedroogde vijgen en legden de mooie verse in partjes bovenop. Houd je niet van geitenkaas? Met een blauwe kaas als gorgonzola worden ze ook heerlijk.
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 4 personen
Even wennen weer hoor, die herfstmodus … Voor het eerst ging deze week de verwarming aan, en om niet teveel aan de energienota te denken kochten we een fles zware rode wijn, word je meteen lekker warm van. De Turkse winkel had volop verse vijgen en in de koelkast slingerde nog een rolletje geitenkaas. Lekker hartig bakken dus, voor bij die rode wijn, want daar passen deze kleine hartige quiches prima bij. We maakten een compote van gedroogde vijgen en legden de mooie verse in partjes bovenop. Houd je niet van geitenkaas? Met een blauwe kaas als gorgonzola worden ze ook heerlijk.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram tarwebloem;
  • ½ theelepel zout;
  • 200 gram gedroogde vijgen;
  • 2 eetlepels rietsuiker;
  • Patisse mini quichevorm losse bodem 10 cm.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram koude roomboter;
  • 2 ei, maat M;
  • 2-3 eetlepels ijskoud water;
  • 2 eetlepels balsamico-azijn;
  • 100 gram crème fraîche;
  • 210 gram geitenkaas;
  • 3 verse vijgen;
  • Takje verse tijm.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Vijgen Gedroogd 230g
€ 6,39
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Patisse Mini Quichevorm Losse Bodem Silver-Top Ø10cm
€ 4,99
+
Molen de Hoop Rietsuiker 750g
€ 4,29
+

Recept


Het maken van het quichedeeg:

  1. Doe de bloem in de keukenmachine.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes en meng die door de bloem heen.
  3. Voeg ook de zout aan het mengsel toe.
  4. Meng dit door elkaar heen, totdat je een kruimelig deeg hebt.
  5. Mix ook 1 ei en het water erdoorheen, totdat je een samenhangend geheel hebt.
  6. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.

Het maken van de vijgencompote en de geitenkaas vulling:

  1. Halveer de gedroogde vijgen.
  2. Meng ze met de azijn en rietsuiker en laat een half uur staan.
  3. Mix het mengsel daarna met een staafmixer fijn.
  4. Mix de crème fraîche en het overige ei door elkaar heen.
  5. Prak 180 gram geitenkaas en doe de geprakte kaas daarna bij de crème fraîche in.
  6. Klop dit mengsel door totdat het glad is.

Het bakken van de mini-quiches:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit.
  3. Steek er met de brede rand van een quichevorm 4 bodems uit.
  4. Vet de quichevormpjes in met wat boter.
  5. Leg de deegbodems in de vormpjes en druk de zijkanten omhoog tot aan de randen van de vormpjes.
  6. Schep op de deegbodems een laag van de vijgencompote.
  7. Doe daar bovenop het geitenkaas mengsel.
  8. Snijd de verse vijgen in vieren en leg op elk taartje 3 partjes vijg.
  9. Leg daartussen nog wat kleine blokjes geitenkaas en wat blaadjes tijm.
  10. Bak de hartige taartjes in 25 minuten op 150 graden goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw mini-quiches met verse vijg en geitenkaas met ons!

Ga je zelf met dit recept mini-quiches met verse vijg en geitenkaas maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw hartige taartjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany