Even wennen weer hoor, die herfstmodus … Voor het eerst ging deze week de verwarming aan, en
om niet teveel aan de energienota te denken kochten we een fles zware rode wijn, word je meteen
lekker warm van. De Turkse winkel had volop verse vijgen en in de koelkast slingerde nog een rolletje
geitenkaas. Lekker hartig bakken dus, voor bij die rode wijn, want daar passen deze kleine hartige
quiches prima bij. We maakten een compote van gedroogde vijgen en legden de mooie verse in
partjes bovenop. Houd je niet van geitenkaas? Met een blauwe kaas als gorgonzola worden ze ook
heerlijk.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram tarwebloem;
- ½ theelepel zout;
- 200 gram gedroogde vijgen;
- 2 eetlepels rietsuiker;
- Patisse mini quichevorm losse bodem 10 cm.
Overige benodigdheden:
- 100 gram koude roomboter;
- 2 ei, maat M;
- 2-3 eetlepels ijskoud water;
- 2 eetlepels balsamico-azijn;
- 100 gram crème fraîche;
- 210 gram geitenkaas;
- 3 verse vijgen;
- Takje verse tijm.