• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolate bombs recept

Deze chocolate bombs (kort gezegd: choco bombs) zien er toch super tof uit?! Je kunt met deze choco bombs (oftwel chocolade bommetjes) heerlijke chocolademelk maken. Wij hebben de bommetjes gevuld met cacaopoeder en kleine marshmallows, want daarmee krijg je een heerlijke, zoete chocolademelk. Uiteraard kun je de bolletjes vullen met wat je maar wilt. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf chocolate bombs kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! Een chocolate bomb, oftewel chocolade bom, is een gevulde chocolade bol. In de bomb zit vaak marshmallows en cacaopoeder. De chocolade bom doe je in een mok waar al wat warme melk in zit. Vervolgens giet je er nog meer warme melk bij, waardoor de bomb langzaam maar zeker opengaat en het lekkers eruit komt. Het is ontzettend leuk om naar dit proces te kijken, waardoor je een extra dimensie aan het maken van een kopje chocolade melk geeft.
± 1 uur bereidingstijd 3 personen
Deze chocolate bombs (kort gezegd: choco bombs) zien er toch super tof uit?! Je kunt met deze choco bombs (oftwel chocolade bommetjes) heerlijke chocolademelk maken. Wij hebben de bommetjes gevuld met cacaopoeder en kleine marshmallows, want daarmee krijg je een heerlijke, zoete chocolademelk. Uiteraard kun je de bolletjes vullen met wat je maar wilt. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf chocolate bombs kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! Een chocolate bomb, oftewel chocolade bom, is een gevulde chocolade bol. In de bomb zit vaak marshmallows en cacaopoeder. De chocolade bom doe je in een mok waar al wat warme melk in zit. Vervolgens giet je er nog meer warme melk bij, waardoor de bomb langzaam maar zeker opengaat en het lekkers eruit komt. Het is ontzettend leuk om naar dit proces te kijken, waardoor je een extra dimensie aan het maken van een kopje chocolade melk geeft.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Brand New Cake Chocoladedruppels in een smaak naar keuze;
  • Brand New Cake Mini Marshmallows;
  • 6 theelepels Cacaopoeder;
  • Gekleurde candy melts in een kleur naar keuze;
  • Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø80h40mm;
  • Spuitzak;
  • Sprinkles;
  • Bain Marie pan.

Overige benodigdheden:

  • Lepel

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Gold 400g
€ 10,39
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Callebaut Chocolade Callets Extra Puur (70,5%) 400g
€ 9,49
+
Callebaut Chocolade Callets Ruby (RB1) 400g
€ 10,89
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
BrandNewCake Mini Marshmallows 50gr.
€ 2,79
+
Wilton Candy Melts Blauw 340g**
€ 4,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø80h40mm (5)
€ 13,49
+
Hendi Bain-Marie Pan 1L
€ 22,99
+
BrandNewCake Kleurspray Metallic Goud 100ml
€ 10,49
+
BrandNewCake Kleurspray Metallic Brons 100ml.
€ 10,49
+
Sprinkles Christmas Stockings 90g
€ 6,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
PME Candy Buttons Geel 340g
€ 6,39
+

Recept

  1. Smelt de chocolade au-bain marie.
  2. Roer de chocolade goed door, totdat het volledig is gesmolten.
  3. Schep met een lepel een deel van de chocolade in de mal.
  4. Verdeel de gesmolten chocolade over de mal, totdat de mal tot de bovenste rand bedekt is.
  5. Zet de vorm voor 5 minuten in de vriezer.
  6. Herhaal de stappen 3 tot en met 5. 
  7. Plaats een pan op het vuur en verwarm deze heel even, zodat de bodem opwarmt.
  8. Verwijder de halve chocolade bollen voorzichtig uit de siliconenmal.
  9. Houd de rand van de chocolade bol tegen de warme bodem van de pan aan, zodat de rand lichtelijk smelt.
  10. Vul de bol op met cacaopoeder en de marshmallows. 
  11. Pak een andere halve bol en smelt ook deze holle kant door deze tegen de onderkant van de warm pan aan te houden.
  12. Plaats de 2 halve bollen op elkaar door de gesmolten randen tegen elkaar te zetten.
  13. Doe de candy melts in een bakje en smelt deze in de magnetron.
  14. Roer elke 10 seconden de candy melts goed door totdat ze volledig gesmolten zijn.
  15. Giet de gesmolten candy melts in een spuitzakje en knip een heel klein puntje van de zak af.
  16. Leg de bollen op het werkblad met een stukje keukenrol eronder.
  17. Spuit streepjes op de bollen door met de zak van links naar rechts te bewegen.
  18. Bestrooi de bol hierna gelijk met sprinkles.
    Tip! Je kunt de bollen ook bespuiten met Brand New Cake kleurspray in een gouden of bronzen kleur. Dan creëer je een meer chique look.
  19. Bedenk je eigen chocolate bomb vulling!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deze heerlijke choco bombs zijn gevuld met cacaopoeder en mini marshmallows, maar je kunt de bommetjes natuurlijk vullen zoals jij dat wilt. In plaats van de cacaopoeder, kun je gewone chocoladedruppels in de vulling stoppen, zo krijg je alsnog chocolademelk als je de choco bomb laat smelten. Om de vulling nog een extraatje te geven, kun je er altijd nog een lik Nutella in doen.

Leuk om cadeau te geven!

Deze chocolade bommetjes zijn ontzettend leuk om cadeau te geven. Stop een chocolate bomb bijvoorbeeld in een mooie mok en doe daar een mooie verpakking omheen. Met een lief kaartje erbij heb je een onwijs leuk cadeau om tijdens koude winterdagen te geven.

Vooral voor kinderen is het onwijs leuk om te zien hoe de chocolade bom opengaat en al het lekkers uit de chocolade bol in de melk terechtkomt. Het zal ze enorm verrassen wat ze te zien krijgen als ze melk bij de chocolate bomb in de mok toevoegen. Wil je een waar feestje maken van het samen maken en drinken van chocolade melk? Verras je kinderen dan met een zelfgemaakte chocolade bom. Zelf chocolade melk maken is nog nooit zo leuk en magisch geweest!

Deel jouw chocolate bombs met ons!

Heb jij met dit recept choco bombs gemaakt?

Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany