Op 28 april krijgen we echt versoepelingen. Jammer voor Willem-Alexander, want dat betekent dat Koningsdag weer geen spetterend feest kan worden. Maar niet getreurd: wie jarig is, verdient een taartje, pandemie of niet. En wat is er dan toepasselijker dan rood-wit-blauw-oranje kasteelgebakjes? In dit artikel laat ik zien hoe je zelf deze leuke gebakjes kunt maken. Lees dus snel verder voor het recept!
Heerlijke kasteelgebakjes met marsepein
In het marsepeinen manteltje zit lekkere luchtige biscuit verpakt. Die hebben we getrempeerd met een siroop van oranjebitter, want het is tenslotte maar eens per jaar Koningsdag. In het beslag zit ook een vleugje sinaasappelschil. Tussen de laagjes biscuit zit botercrème en sinaasappelmarmelade. Het vouwen van de marsepein om de mooie blokvormige gebakjes is een geduldwerkje. Toch lijken de gebakjes erdoor wel kleine kasteeltjes en dat is voor Koningsdag natuurlijk onwijs leuk. De oranje tulp boven op de gebakjes maken het helemaal af. Glaasje Oranjebitter erbij en we kunnen proosten op de koning!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 175 gram suiker;
- ½ theelepel vanille extract;
- 150 gram bloem;
- Snufje zout;
- 25 gram maïzena;
- 200 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
- 100 gram suiker;
- 250 gram BrandNewCake Marsepein blauw;
- 250 gram BrandNewCake Marsepein rood;
- 500 gram BrandNew Cake Marsepein wit;
- Halve theelepel BrandNewCake Kleurstof gel Oranje;
- Dobla Chocoladedecoratie Tulp Oranje;
- Taartpan rechthoek 17,5 x 27,5 cm (PME);
- Bakpapier;
- Klein beetje poedersuiker voor het uitrollen van de marsepein.
- 6 eieren;
- Rasp van 1 sinaasappel;
- 270 milliliter water;
- 300 gram roomboter op kamertemperatuur;
- 80 milliliter oranjebitter;
- Kwart potje sinaasappel marmelade.