Daar zaten we dan met ons goede gedrag en een fles Aperol. Vakantie, maar overduidelijk geen terrasweer. Gelukkig kan je met dat bitterzoete Italiaanse oranje drankje niet alleen heerlijke Aperol Spritz maken, maar ook lekkere gebakjes. Lekker gecombineerd met een roomlaag en frisse sinaasappelmarmelade op een bodem van koekkruimels. Tussen de buien door gingen wij in de tuin op jacht naar eetbare bloemen om de boel nog verder op te fleuren. Daar knapte het humeur meteen van op! Deze Aperoltaartjes kan je ook op hete dagen maken, want er komt geen oven aan te pas. Cin-cin (proost)!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram kristalsuiker;
- 3 blaadjes gelatine;
- 250 milliliter slagroom;
- Bakvorm vierkant 21 x 21 cm;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 250 gram mascarpone;
- 210 gram Bastogne- of haverkoekjes;
- 100 milliliter Aperol;
- 70 gram roomboter;
- 9 koffielepels sinaasappelmarmelade;
- Eventueel eetbare bloemen, zoals Oost-Indische kers.