• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aperol Spritz gebakjes recept

Daar zaten we dan met ons goede gedrag en een fles Aperol. Vakantie, maar overduidelijk geen terrasweer. Gelukkig kan je met dat bitterzoete Italiaanse oranje drankje niet alleen heerlijke Aperol Spritz maken, maar ook lekkere gebakjes. Lekker gecombineerd met een roomlaag en frisse sinaasappelmarmelade op een bodem van koekkruimels. Tussen de buien door gingen wij in de tuin op jacht naar eetbare bloemen om de boel nog verder op te fleuren. Daar knapte het humeur meteen van op! Deze Aperoltaartjes kan je ook op hete dagen maken, want er komt geen oven aan te pas. Cin-cin (proost)!
± 1 uur bereidingstijd 9 personen
Daar zaten we dan met ons goede gedrag en een fles Aperol. Vakantie, maar overduidelijk geen terrasweer. Gelukkig kan je met dat bitterzoete Italiaanse oranje drankje niet alleen heerlijke Aperol Spritz maken, maar ook lekkere gebakjes. Lekker gecombineerd met een roomlaag en frisse sinaasappelmarmelade op een bodem van koekkruimels. Tussen de buien door gingen wij in de tuin op jacht naar eetbare bloemen om de boel nog verder op te fleuren. Daar knapte het humeur meteen van op! Deze Aperoltaartjes kan je ook op hete dagen maken, want er komt geen oven aan te pas. Cin-cin (proost)!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram kristalsuiker;
  • 3 blaadjes gelatine;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Bakvorm vierkant 21 x 21 cm;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram mascarpone;
  • 210 gram Bastogne- of haverkoekjes;
  • 100 milliliter Aperol;
  • 70 gram roomboter;
  • 9 koffielepels sinaasappelmarmelade;
  • Eventueel eetbare bloemen, zoals Oost-Indische kers.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Wilton Bakvorm Vierkant 20x20cm
€ 6,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Bakpapier 30cm Rol 20m
€ 6,99
+

Recept

Het maken van de bodem:

  1. Maak een prop van het bakpapier en bekleed daarmee de bakvorm.
  2. Doe de koekjes in een plastic zak en sla er met een pan op tot het fijne kruimels zijn.
  3. Smelt de roomboter en roer de kruimels door de gesmolten boter heen.
  4. Doe het mengsel in de bakvorm en druk goed aan met de achterkant van een eetlepel.
  5. Zet koud weg.

Het maken van de vulling:

  1. Week minimaal 5 minuten de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Klop de mascarpone op met de suiker en de slagroom.
  3. Verhit de Aperol in een pannetje.
    Tip! Laat de Aperol net niet koken.
  4. Haal de pan van het vuur af.
  5. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los de blaadjes op in de hete Aperol.
  6. Giet het mengsel al roerend bij het roommengsel in.

    Het afwerken van de taartjes:

  7. Schep het mengsel op de taartbodem en strijk glad.
  8. Roer de marmelade in een schaaltje los.
  9. Verdeel 9 koffielepels marmelade over de vorm.
  10. Ga met de achterkant van de koffielepel door de klodders marmelade, zodat mooie swirls ontstaan.
  11. Laat het gebak een paar uur opstijven en snijd er dan taartjes van.
  12. Garneer eventueel met mooie eetbare bloemen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Aperol Spritz gebakjes met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke Aperol Spritz gebakjes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de taartjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany