• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kwarktaart met Boswandeling recept

Mmm, vind jij deze kwarktaart er ook zo heerlijk uitzien?! En het lekkere aan deze kwarktaart is, dat het helemaal een keer wat anders is dan normaal. In deze kwarktaart zit namelijk Boswandeling. De Boswandeling zorgt voor een heerlijke exotische smaak. En het is natuurlijk hartstikke leuk om deze kwarktaart aan iemand te geven die gek is op Boswandeling. Je zou de taart ook heel goed kunnen serveren tijdens een verjaardag of een ander feestje. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het kwarktaart met Boswandeling recept!

Wat is Boswandeling?

Boswandeling is een likeur die ontstaan is in 1998. Deze likeur heeft een heerlijke exotische smaak, hij smaakt namelijk naar kokos en banaan. De likeur wordt vaak gedronken als shot, maar is ook een perfecte basis voor een cocktail. En de likeur is natuurlijk heerlijk om te gebruiken voor bijvoorbeeld een kwarktaart of een ander soort baksel. 

± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 10 personen

Mmm, vind jij deze kwarktaart er ook zo heerlijk uitzien?! En het lekkere aan deze kwarktaart is, dat het helemaal een keer wat anders is dan normaal. In deze kwarktaart zit namelijk Boswandeling. De Boswandeling zorgt voor een heerlijke exotische smaak. En het is natuurlijk hartstikke leuk om deze kwarktaart aan iemand te geven die gek is op Boswandeling. Je zou de taart ook heel goed kunnen serveren tijdens een verjaardag of een ander feestje. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het kwarktaart met Boswandeling recept!

Wat is Boswandeling?

Boswandeling is een likeur die ontstaan is in 1998. Deze likeur heeft een heerlijke exotische smaak, hij smaakt namelijk naar kokos en banaan. De likeur wordt vaak gedronken als shot, maar is ook een perfecte basis voor een cocktail. En de likeur is natuurlijk heerlijk om te gebruiken voor bijvoorbeeld een kwarktaart of een ander soort baksel. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 milliliter slagroom + iets extra voor de topping;
  • 4 eetlepels kristalsuiker;
  • 9 blaadjes gelatine;
  • Eventueel: BrandNewCake kleurstof gel Pistache Groen;
  • HoM Pipetten Ballon;
  • Springvorm;
  • Bakpapier;
  • Eventueel: 20 gram Kokosrasp.

    Overige benodigdheden:

  • 190 gram ongezouten roomboter;
  • 750 gram vanille kwark;
  • 300 gram biscuitjes;
  • 180 milliliter Boswandeling;
  • Snoepbanaantjes. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Pistache Groen 35gr
€ 3,29
+
HoM Pipetten Ballon 6ml 10st.
€ 4,39
+
Patisse Springvorm Profi Ø22cm
€ 9,49
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Kokosrasp Biologisch 150 gram
€ 2,59
+

Recept

  1. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier.
  2. Maak de biscuitjes fijn en doe de verkruimelde koekjes in een kom.
  3. Smelt de boter in een pannetje.
  4. Voeg de boter aan de verkruimelde koekjes toe en roer dit goed door elkaar heen.
  5. Verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem en druk de bodem goed aan.
  6. Zet de bodem voor ongeveer 10 minuten in de koelkast, zodat die hard wordt.
  7. Vul een kommetje met water en doe de gelatineblaadjes erbij in.
  8. Laat de gelatineblaadjes ongeveer 9 minuten weken.
  9. Doe de slagroom samen met de suiker in een kom en mix de slagroom op de middelste stand stijf.
  10. Doe de Boswandeling in een pan en verwarm deze.
    Tip! Zorg ervoor dat de Boswandeling niet aan de kook raakt.
  11. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg de gelatine 1 voor 1 aan de Boswandeling toe.
  12. Roer alles goed door elkaar heen, zodat alle gelatine is opgelost.
  13. Laat de Boswandeling goed afkoelen.
  14. Voeg de afgekoelde Boswandeling aan de kwark toe en roer dit goed door elkaar heen.
  15. Doe de opgeklopte slagroom bij de kwark in en roer dit voorzichtig door elkaar heen.
  16. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  17. Strooi eventueel wat kokosrasp over de taart.
  18. Spuit een toefje slagroom op de taart en leg er een snoepbanaantje bij.
  19. Serveer eventueel een taartpunt met een pipetje.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kwarktaart met Boswandeling met ons!

Ga jij met ons recept zelf een kwarktaart met Boswandeling maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen! 

Flag of Germany