• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstboomcakejes uit een siliconen pizzabakvorm recept

Zoek je nog een leuke bezigheid voor in de kerstvakantie om samen te doen met je kids? Bak dan deze leuke kerstboomcakejes met een siliconen taart bakvorm. Je kunt de kerstboompjes nog veel kunstiger versieren, met botercrème in fijne rozetjes, of met glitters, of heel sjiek met wit en pareltjes. Maar het mooie is dat door de groene cake er zelfs met minimale opsmuk toch al een echt kerstboompje ontstaat. Lees snel verder voor het recept.
± 1 uur bereidingstijd 8 personen 5/5 (1 waardering)
Zoek je nog een leuke bezigheid voor in de kerstvakantie om samen te doen met je kids? Bak dan deze leuke kerstboomcakejes met een siliconen taart bakvorm. Je kunt de kerstboompjes nog veel kunstiger versieren, met botercrème in fijne rozetjes, of met glitters, of heel sjiek met wit en pareltjes. Maar het mooie is dat door de groene cake er zelfs met minimale opsmuk toch al een echt kerstboompje ontstaat. Lees snel verder voor het recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 theelepel vanille extract met merg (Brand New Cake);
  • 250 gram bloem;
  • 250 gram fijne kristalsuiker;
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder;
  • Snuf zout;
  • 1 theelepel kleurstof gel pistache groen (Brand New Cake);
  • 100 gram Calleabaut Chocolade Callets Wit;
  • Crispy parels kerst mix (Brand New Cake);
  • Musketzaad kerst mix (Brand New Cake);
  • Siliconen bakvorm 8-punts (taartpizza), 28 cm;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • 5 eieren.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Chocolade Crispy Parels Kerst Mix 190g
€ 7,79
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Pistache Groen 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Musketzaad Kerst Mix 80gr.
€ 2,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Siliconen Bakvorm 8-Punts Ø28cm (taartpizza)
€ 7,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+

Recept

  1. Mix de boter met de suiker, zout en vanille luchtig en romig in minimaal 5 minuten.
  2. Meng een voor een de eieren er door, voeg pas een nieuwe toe als de vorige goed is opgenomen.
  3. Zeef de bloem en de bakpoeder erdoor en spatel luchtig door elkaar.
  4. Voeg de kleurstof toe en meng goed door maar houdt het zo luchtig mogelijk (dus niet kloppen maar voorzichtig roeren.
  5. Spuit de vorm in met een bakspray.
  6. Verdeel het beslag in de vorm tot niet meer dan 2/3 van de holtes. Beslag over? Maak dat dan na de eerste bakronde op in een tweede ronde.
  7. Bak de cakejes in een voorverwarmde oven op 175 graden in 25 tot 35 minuten gaar (controleer of ze gaar zijn met een satéprikker, als die er droog uit komt zijn ze goed).
  8. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen. Als de bovenkant niet mooi recht is snijd je die een beetje bij.
  9. Verwarm ondertussen de chocolade au bain-marie.
  10. Doe de chocolade in een cornetje van bakpapier.
  11. Trek lijntjes chocolade als een slinger over de cakejes en versier met de crispy parels en musketzaad.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kerstboomcakejes met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept ook zelf kerstboomcakejes uit een taartbakvorm gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal, zodat wij jouw bakcreatie kunnen zien én delen in onze stories. Dat vinden wij namelijk onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany