• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kokoscake recept

Ben je nog op zoek naar een recept voor een verrukkelijk cake? Maak dan deze kokos cake! Dit is een heerlijke luchtige cake die niet al te zwaar op de maag valt. Deze cake smaakt op z'n lekkerst bij een warm kopje koffie of thee. Het fijne aan deze kokoscake is dat 'ie niet alleen mega lekker is, maar ook nog eens makkelijk is om te maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 10 personen
Ben je nog op zoek naar een recept voor een verrukkelijk cake? Maak dan deze kokos cake! Dit is een heerlijke luchtige cake die niet al te zwaar op de maag valt. Deze cake smaakt op z'n lekkerst bij een warm kopje koffie of thee. Het fijne aan deze kokoscake is dat 'ie niet alleen mega lekker is, maar ook nog eens makkelijk is om te maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 240 gram patentbloem;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 10 gram bakpoeder;
  • Snufje zout;
  • 10 gram vanille bourbon;
  • 120 gram kokos;
  • 20 gram honing;
  • Springvorm Ø24 centimeter;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 170 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 3 eieren, maat M;
  • 120 milliliter karnemelk;
  • 200 milliliter kokosmelk;
  • 200 gram crème fraiche;
  • Eventueel: 50 gram kersen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kokosrasp Biologisch 150 gram
€ 2,59
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Walter Springvorm Ø24cm
€ 47,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Saracino Smaakpasta Vanille Bourbon (met zaadjes) 200g
€ 12,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  3. Mix in 5 minuten de boter en de suiker tot een zalvige crème.
  4. Meng de patentbloem, bakpoeder, 100 gram kokos en zout door de crème heen.
  5. Mix in 5 minuten de eieren, karnemelk, kokosmelk en vanille bourbon erdoorheen.
  6. Giet het beslag in de springvorm.
  7. Bak de kokoscake in circa 50 minuten gaar.
  8. Laat de cake volledig afkoelen.
  9. Meng de honing door de crème fraiche heen.
  10. Smeer de bovenkant van de cake in met de crème en garneer met kokos en kersen. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de kokoscake

Wil je de cake een aantal dagen van tevoren maken of krijg je hem niet in één keer op? Dan is het handig om te weten hoe je de cake het beste kunt bewaren. Je kunt de cake zonder topping circa 5 dagen bewaren. Het is wel belangrijk dat je de cake luchtdicht verpakt en op een koele plek bewaart, maar niet in de koelkast. De cake dient wel volledig afgekoeld te zijn voordat je hem verpakt.

Geef je eigen twist aan dit kokoscake recept!!

Wij hebben deze kokoscake gecombineerd met een topping van crème fraiche en honing. Uiteraard kun je met de topping lekker variëren. Smelt bijvoorbeeld wat melk chocolade au bain-marie en smeer de bovenkant van de cake in met de chocolade. Je krijgt zo een Bounty cake idee, maar voor de echte Bounty liefhebbers hebben wij ook een recept voor een ‘echte’ Bounty cake.

Bekijk ook eens onze andere cake recepten!

Wij zijn dol op deze kokoscake, maar het kan natuurlijk nog wel eens voorkomen dat iemand geen kokos lust. Gelukkig hebben wij op onze blog nog een hele hoop andere cake recepten staan. Van een heerlijke frisse lemon drizzle cake tot aan een stracciatella cake. Wij hebben voor ieder wat wils! Bekijk alle cake recepten hier!

Deel jouw kokoscake met ons!

Heb jij ook aan de hand van dit recept een heerlijke kokos cake gemaakt? Deel 't resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe jouw cake is geworden. Maak een foto van jouw baksel en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal en dan delen wij 'm met plezier ook op ons account.

Flag of Germany