O, wat snakken we naar de lente! Alles ziet er toch net even anders uit met een zonnetje, en we willen zonder jas naar buiten. Toch is het nog even doorbijten. En dus zetten we –om geen oude zeurneuzen te worden- maar vast viooltjes en narcissen in de potten buiten en bakken we lentekoeken met een frisse sinaasappelsmaak. Lees snel verder voor het recept!
Wat zijn lentekoeken?
Eigenlijk zijn lentekoeken gewoon veredelde roze koeken, maar door het rasp van een sinaasappel en de marmelade krijgen ze een lekker vleugje citrussmaak. Door ze het eerste deel van de baktijd onder een bakplaat te bakken voorkom je dat de koeken bol gaan staan. Je decoreert deze koeken met oranje sinaasappelglazuur met mooie lentegroene streepjes en een schattig chocolademadeliefje. Zo kom je toch alvast een beetje in de lentestemming!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram patentbloem;
- 50 gram amandelmeel
- 65 gram witte basterdsuiker;
- 1/2 tl Brand New Cake geconcentreerde aroma sinaasappel;
- Snufje zout;
- 1/2 tl bakpoeder;
- 300 gram poedersuiker;
- 2 druppels Brand New Cake kleurstof gel pistachegroen;
- Callebaut chocoladedecoraties madeliefje;
- Eventueel: Brand New Cake kleurstof gel oranje;
- Bakvorm muffin 5 stuks;
- Bakpapier;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- 100 gram roomboter;
- 2 eieren;
- Rasp van 1 sinaasappel;
- Half potje sinaasappel marmelade;
- 1 sinaasappel.