• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mega gevulde koeken met Lotus en speculoos recept

Ben jij ook zo dol op speculaas? Dan zijn deze gevulde koeken echt iets voor jou! In dit recept laten we zien hoe je helemaal zelf heerlijke mega gevulde koeken met Lotus en speculoos kunt maken. Dankzij de lekkere speculaas smaak, passen de koeken perfect bij het najaar. Ze zijn zelfs een hele lekkere traktatie op een Sinterklaasfeest. De koekjes zijn super makkelijk om te maken en het kost ook nog eens helemaal niet veel tijd om dit te doen. Dat is natuurlijk ideaal als je op het laatste moment nog een lekkere snack moet hebben voor Pakjesavond. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je zelf deze mega gevulde koeken met Lotus en speculoos kunt maken? Lees dan snel verder! 

 

± 0.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen

Ben jij ook zo dol op speculaas? Dan zijn deze gevulde koeken echt iets voor jou! In dit recept laten we zien hoe je helemaal zelf heerlijke mega gevulde koeken met Lotus en speculoos kunt maken. Dankzij de lekkere speculaas smaak, passen de koeken perfect bij het najaar. Ze zijn zelfs een hele lekkere traktatie op een Sinterklaasfeest. De koekjes zijn super makkelijk om te maken en het kost ook nog eens helemaal niet veel tijd om dit te doen. Dat is natuurlijk ideaal als je op het laatste moment nog een lekkere snack moet hebben voor Pakjesavond. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je zelf deze mega gevulde koeken met Lotus en speculoos kunt maken? Lees dan snel verder! 

 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Mespuntje zout; 
  • 1 eetlepel maïzena; 
  • 150 gram lichte basterdsuiker; 
  • 1 theelepel bakpoeder; 
  • 1/2 theelepel baking soda; 
  • 300 gram bloem; 
  • 250 gram Callebaut Chocolade Calelts Wit; 
  • 200 gram Speculoospasta;
  • 250 gram Lotus Biscoff Speculoos Koekjes;
  • Spuitzak; 
  • Spuitmondje rond; 
  • Bakplaat; 
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 2 eieren; 
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
€ 2,19
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #8
€ 1,89
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Lotus Biscoff Speculoospasta 400g
€ 4,59
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Lotus Biscoff Speculoos Koekjes 250g
€ 2,49
+

Recept

Het maken van de koeken:

  1. Verwarm de heteluchtoven op 200 graden.
  2. Doe de boter en de basterdsuiker in een kom.
  3. Mix dit tot een egaal beslag.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  5. Pak een andere kom en doe daarin de bloem, maïzena, baking soda, bakpoeder en de zout.
  6. Mix dit even door elkaar heen.
  7. Doe dit beslag door het ei-mengsel heen.
  8. Pak de lotus koekjes en leg er 6 apart.
  9. Breek de rest van de koekjes in kleine stukjes.
  10. Meng de stukjes koek door het deeg heen.
  11. Voeg nu 50 gram witte chocoladedruppels toe.
  12. Schep het deeg in 12 gelijke bollen op een bakplaat met bakpapier.
  13. Bak de koeken in 10 minuten gaar.

Het maken van de vulling:

Maak de vulling als de koeken in de oven zitten.

  1. Pak een spuitzak met een spuitmondje en vul deze met de speculoospasta.
  2. Vul de koeken als ze gelijk uit de oven zijn met deze vulling.
    Tip! Pas op dat je er niet te veel in spuit of de koek kapot duwt, want ze zijn namelijk nog warm en zacht. Dit komt omdat ze net uit de oven komen. 
  3. Duw het spuitmondje in de koek en spuit de speculoos erin.
  4. Laat de koeken daarna 10 minuten afkoelen.

Het maken van de topping:

  1. Pak een kopje of schaaltje en doe hier de chocoladedruppels in.
  2. Smelt de chocoladedruppels in de magnetron in kleine stapjes van 15 seconden.
    Tip! Roer na elke 15 seconden met een lepeltje door de chocolade heen totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  3. Giet de gesmolten chocolade over de koekjes heen.
  4. Pak de 6 overgebleven Lotuskoekjes en breek ze doormidden.
  5. Breek een stukje van het halve koekje af en verkruimel deze over de chocolade.
  6. Leg daarna het halve koekje erop. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw mega gevulde koeken met Lotus en speculoos met ons!

Ga je zelf met dit recept de mega gevulde koeken met Lotus en speculoos maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw lekkere speculaas koeken en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany