• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Molen de Hoop Vlaaiendeegmix 500gr

Waardering:
80%
Artikelnummer
DH188
€ 5,38
Op voorraad
+
  • Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar

    Productinformatie

    Molen de Hoop Vlaaiendeegmix 500 g
    Deze mix van het merk Molen de Hoop is speciaal gemaakt om een heerlijke vlaaibodem te maken, bijna net zo lekkers als die uit Limburg. Een kersen-, abrikozen- of rijstevlaai maken was nog nooit zo makkelijk. Met deze mix kun je natuurlijk ook nog meerdere vlaaien maken. Wist je ook dat je met deze mix heerlijke koffiebroodjes kunt maken? Mogelijkheden genoeg om iets lekkers op tafel te zetten!

    Let op: aan de mix dient nog wel (droge) gist toegevoegd te worden.

    Over Molen De Hoop
    Molen De Hoop is een hoge windmolen die in 1850 is gebouwd door H.B Meyer en 2 jaar later werd overgenomen door de familie Pijnappel. Zodoende is de molen jarenlang in het bezit geweest van deze familie.  Sinds september 2014 hebben Jan en zijn echtgenote Henriëtte het inmiddels gegroeide bedrijf Grutterij-Molen “De Hoop” Oud-Zevenaar overgedragen aan de huidige beheerders: Frits en Maaike Botter. Frits is de molenaar en houdt de administratie bij, terwijl Maaike de grutterij runt en de inkoop van luxe- en geschenkartikelen regelt. Het is hard werken, maar gelukkig voelt het voor de familie meer als een hobby. Samen zorgen ze ervoor dat de molen blijft draaien.

    Molen de Hoop levert grondstoffen, zoals meel en bloem maar ook broodmixen en cakemixen van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook niet gek dat deze producten erg populair zijn onder de hobby- en thuisbakkers die bij Baktotaal bestellen.

    Recept voor vlaaibodem Ø 28 cm met raster of koffiebroodjes
    500 g Vlaaiendeegmix, 150 g water en 14 g droge gist. Een vlaai zonder raster? Dan de helft van de ingrediënten gebruiken.

    Werkwijze
    1. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bol en laat deze vijf minuten rusten.
    2. Het deeg mag na het rusten in twee gelijke stukken worden verdeeld. Rol één deel plat tot een mooie ronde vorm van ± 3 mm dik. Leg het uitgerolde deeg losjes over de vlaaipan heen. De overlappende delen “afrollen” met een deegrol. Bestrooi de bodem eventueel met wat paneermeel, dit neemt het vocht van de vulling goed op.
    3. Vul de vlaaivorm met bijvoorbeeld banketbakkersroom en/of fruitvulling.
    4. Rol nu het twee deeg uit tot een dikte van ± 3 mm en snij deze in stroken van 1 cm breed. Breng de stroken als raster aan op de vlaai.
    5. Laat het deeg nu 25 minuten rijzen.
    6. Verwarm de oven nu alvast voor op 200 °C boven- en onderwarmte (180 °C heteluchtoven).
    7. Plaats de vlaai in een voorverwarmde oven en bak deze in circa 17 minuten goudbruin gaar.

    Ingrediënten
    Tarwebloem, plantaardige olie, suiker, glucosestroop, emulgator E322 (soja), weipoeder (melk), rijsmiddel E450, E500, melkeiwit, zout, kleurstof E160a, E100, aroma, meelverbeteraar E300. Dit product wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook gluten bevattende granen, noten, sesamzaad en melk worden verwerkt.
    Voor de allergenen, zie vet gedrukte ingrediënten.

    Voedingswaarde per 100 gram
    Energie: 1927 kJ / 460 kcal
    Vetten: 18 g
    waarvan verzadigd: 8 g
    Koolhydraten: 58 g
    waarvan suikers: 8 g
    Vezels: 1 g
    Eiwit: 8 g
    Zout: 1 g

    Specificaties

    • Inhoud: 50 gram

    Beoordelingen

    Meer informatie

    Meer informatie
    ArtikelnummerDH188
    Categorie
    EAN code8719831542239
    MerkMolen de Hoop
    Soort MixVlaaien
    Flag of Germany