Met deze hitte heb je eerder behoefte aan een frisse salade met wat warms erbij of een lekkere borrelhap bij een koud biertje dan aan serieus warm eten. Met deze saucijzenbroodrollen kan je beide kanten op. Als je er een mooie groene salade bij eet is het een prima diner, je kan ‘m ook wat later op de avond prima in stukjes gesneden serveren op een borrelplank. Van tevoren maken is geen probleem, je kunt de saucijzenrol heel goed weer opwarmen in de oven.
Dit is wel andere koek dan saucijzenbroodjes uit de supermarkt: het is een lekker brooddeeg in plaats van het toch vaak wat vettige bladerdeeg en je bepaalt helemaal zelf hoe spicy je de vulling maakt. Variëren met bijvoorbeeld lamsgehakt of kipgehakt kan natuurlijk ook. Allemaal aan de rol!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram patentbloem;
- 7 gram gist;
- 1 eetlepel suiker;
- 10 gram zout;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 3 eieren, maat M;
- 150 milliliter melk, op kamertemperatuur;
- 130 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 500 gram rundergehakt;
- 1 teen knoflook;
- 1 theelepel mosterd;
- Een halve rode peper;
- 1 theelepel mierikswortel;
- Een halve theelepel gerookte paprikapoeder;
- 1 eetlepel dragon;
- 1 eetlepel kervel;
- 1 plak wit casinobrood, in melk gedrenkt;
- 1 losgeklopt ei.