• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Saucijzenbroodrol recept

Met deze hitte heb je eerder behoefte aan een frisse salade met wat warms erbij of een lekkere borrelhap bij een koud biertje dan aan serieus warm eten. Met deze saucijzenbroodrollen kan je beide kanten op. Als je er een mooie groene salade bij eet is het een prima diner, je kan ‘m ook wat later op de avond prima in stukjes gesneden serveren op een borrelplank. Van tevoren maken is geen probleem, je kunt de saucijzenrol heel goed weer opwarmen in de oven.

Dit is wel andere koek dan saucijzenbroodjes uit de supermarkt: het is een lekker brooddeeg in plaats van het toch vaak wat vettige bladerdeeg en je bepaalt helemaal zelf hoe spicy je de vulling maakt. Variëren met bijvoorbeeld lamsgehakt of kipgehakt kan natuurlijk ook. Allemaal aan de rol!

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen

Met deze hitte heb je eerder behoefte aan een frisse salade met wat warms erbij of een lekkere borrelhap bij een koud biertje dan aan serieus warm eten. Met deze saucijzenbroodrollen kan je beide kanten op. Als je er een mooie groene salade bij eet is het een prima diner, je kan ‘m ook wat later op de avond prima in stukjes gesneden serveren op een borrelplank. Van tevoren maken is geen probleem, je kunt de saucijzenrol heel goed weer opwarmen in de oven.

Dit is wel andere koek dan saucijzenbroodjes uit de supermarkt: het is een lekker brooddeeg in plaats van het toch vaak wat vettige bladerdeeg en je bepaalt helemaal zelf hoe spicy je de vulling maakt. Variëren met bijvoorbeeld lamsgehakt of kipgehakt kan natuurlijk ook. Allemaal aan de rol!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram patentbloem;
  • 7 gram gist;
  • 1 eetlepel suiker;
  • 10 gram zout;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 150 milliliter melk, op kamertemperatuur;
  • 130 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 500 gram rundergehakt;
  • 1 teen knoflook;
  • 1 theelepel mosterd;
  • Een halve rode peper;
  • 1 theelepel mierikswortel;
  • Een halve theelepel gerookte paprikapoeder;
  • 1 eetlepel dragon;
  • 1 eetlepel kervel;
  • 1 plak wit casinobrood, in melk gedrenkt;
  • 1 losgeklopt ei.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Kitchen Craft Bakplaat 24x18cm
€ 11,99
+

Recept


Het maken van het deeg:

  1. Kneed de bloem, melk, gist, suiker, zout en 2 eieren door elkaar heen.
  2. Kneed de boter in 5 minuten erdoorheen tot een mooi en soepel deeg.
    Tip! Voeg eventueel wat bloem toe, als het deeg te plakkerig is.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Verdeel het deeg in tweeën.
  5. Vorm de deegplakken tot een rechthoek.
  6. Leg ze op de bakplaat.
  7. Dek het deeg af met een natte theedoek en laat het 30 minuten rijzen.

Het maken van de vulling:

  1. Kneed het gehakt, 1 ei, knoflook, mosterd, rode peper, mierikswortel, paprikapoeder, dragon en kervel door elkaar heen.
  2. Knijp het gedrenkte brood goed uit en kneed dit door het gehakt heen.
  3. Verdeel het gehakt in tweeën.
  4. Rol beide deegplakken uit tot een rechthoek van circa 25 bij 40 centimeter.
  5. Leg in het midden verticaal een baan gehakt.
  6. Snijd de zijkanten diagonaal in repen vanaf een halve centimeter van het gehakt tot aan de zijkant.
    Tip! Maak deze repen ongeveer 1 centimeter breed.
  7. Vlecht de deegrepen om en om over elkaar heen en vouw de onderkant onder het deeg.
  8. Doe dit bij beide deegrollen.
  9. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en leg ze op de bakplaat.
  10. Laat ze 30 minuten onder een natte theedoek rijzen.
  11. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  12. Bak de saucijzenrollen in 30 minuten goudbruin en gaar.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw saucijzenbroodrollen met ons!

Heb jij zelf met dit recept saucijzenbroodrollen gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany