• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sweet 16 taart recept

Het is toch wel erg bijzonder om 16 jaar te worden. Veel meiden vieren dan ook een heus Sweet 16 party. En bij een party mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept kun je deze prachtige Sweet 16 taart maken. Deze taart is lekker helemaal in het roze en heeft een heerlijke zoete smaak. Ben je al benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 2 uur bereidingstijd 22 personen

Het is toch wel erg bijzonder om 16 jaar te worden. Veel meiden vieren dan ook een heus Sweet 16 party. En bij een party mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Met dit recept kun je deze prachtige Sweet 16 taart maken. Deze taart is lekker helemaal in het roze en heeft een heerlijke zoete smaak. Ben je al benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 300 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
  • BrandNewCake kleurstof gel roze;
  • Fruitvulling;
  • BrandNewCake Drip witte chocolade;
  • 150 gram BrandNewCake Crème Chantilly;
  • Sprinkles;
  • Taartpan 20 centimeter;
  • Taartpan 15 centimeter;
  • Bakspray;
  • 2 taartkartons;
  • Taartzaag;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje;
  • Schraper;
  • Paletmes;
  • Dowels.

    Overige benodigdheden:

  • 5 eieren, maat M;
  • 410 milliliter water;
  • 450 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker;
  • Chocoballen;
  • Frambozen;
  • 200 milliliter halfvolle melk;
  • Macarons;
  • Taarttopper. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
Normale prijs € 3,29 Speciale prijs € 2,80
+
BrandNewCake Drip Witte Chocolade 180g
Normale prijs € 7,99 Speciale prijs € 6,79
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
Normale prijs € 10,99 Speciale prijs € 9,34
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Taartonderzetter Wit / Zilver Ø24cm 10st.
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
Normale prijs € 7,49 Speciale prijs € 6,36
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Deglon Paletmes / Glaceermes 25cm
€ 8,99
+
Pilaar PME 15,5 cm 4 stuks.
€ 3,99
+
ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g
€ 3,99
+
BrandNewCake Sprinkles Pink Vibes 80gr.
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,39
+

Recept

Het maken van het biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  2. Meng de biscuit-mix samen met de eieren en 35 milliliter water in een kom.
  3. Mix dit in 8 minuten op de hoogste stand tot een egaal beslag.
  4. Mix het beslag nog 3 minuten op de laagste stand tot een glad beslag.
  5. Spray de taartpannen in met de bakspray.
  6. Verdeel het beslag over de taartpannen.
  7. Bak de biscuits in 30 á 35 minuten gaar.
  8. Stort de biscuits op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Het maken van de vulling:

  1. Meng de botercrème-mix samen met 375 milliliter water in een kom.
  2. Laat dit mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de ongezouten roomboter in ongeveer 3 minuten tot een zalvige crème.
  4. Voeg het mengsel in 4 gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  5. Voeg een druppel roze kleurstof gel toe.
    Tip! Doe dit druppel voor druppel, totdat de gewenste kleur is bereikt.
  6. Mix de botercrème in 8 minuten tot een gladde crème.

Het opbouwen van de taart:

  1. Leg beide biscuits op een taartkarton.
  2. Snijd ze elk met een taartzaag in 3 gelijke delen.
  3. Doe de helft van de botercrème in de spuitzak en knip het uiteinde af.
  4. Spuit op de onderste biscuitlaag een dijkje.
  5. Vul de binnenkant van de onderste laag op met de fruitvulling.
  6. Leg de tweede biscuitlaag erop en smeer er een laagje botercrème op.
  7. Doe de derde laag er bovenop.
  8. Smeer de biscuits rondom in met botercrème.
  9. Smeer de bovenkanten van de biscuits af met een paletmes.
  10. Zet een schraper tegen de zijkant en trek de overtollige botercrème eraf.
    Tip! Doe dit totdat je een gladde biscuit met botercrème krijgt.
  11. Zet de afgesmeerde biscuits een kwartier in de koeling.
    Let op! Je smeert dus beide biscuits af en zet ze beide in de koeling.
  12. Pak de dowels en steek er 1 in het midden van de grootste biscuit.
    Tip! Snijd de dowels af op de hoogte van je taart.
  13. Plaats 4 dowels om de ene dowel heen.
    Tip! Zorg ervoor dat de dowels binnen de grootte van het biscuit vallen die er bovenop komt.
  14. Zet de kleinste biscuit er bovenop.
  15. Doe 150 gram crème chantilly-mix in een kom en voeg hier 200 milliliter melk aan toe.
  16. Bevestig een spuitmondje aan de spuitzak en knip het uiteinde af.
  17. Stop de crème chantilly in de spuitzak en leg de spuitzak in de koelkast.
  18. Pak de chocolade drip en verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  19. Giet de drip langs de randen van beide lagen van de taart.
  20. Pak de spuitzak met de crème chantilly en spuit toeven op de taart en langs de onderste rand.
  21. Versier de taart met frambozen, macarons, chocolade en dergelijke.
  22. Plaats de taarttopper bovenop de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Sweet 16 taart met ons!

Heb jij zelf met dit recept een Sweet 16 taart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen! 

Flag of Germany