Lekkere vegan toppingen voor donuts
Wij hebben de donuts gemaakt met een lekkere vanille topping, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat je dat niet zo lekker vindt of dat het je leuk lijkt om allerlei verschillende soorten toppings te gebruiken. Hieronder hebben we een aantal andere vegan toppings staan waarmee je jouw vegan donuts kunt garneren.
Chocolade topping
Deze chocolade topping is erg lekker en helemaal vegan! De ingrediënten die je voor deze topping nodig hebt zijn agavesiroop, 1/4 kopje gesmolten kokosolie en 1/3 kopje cacaopoeder. Doe de agavesiroop, gesmolten kokosolie en cacaopoeder in een kom en meng dit door elkaar heen. Dompel de donuts in het mengsel en laat ze een halve minuut rusten. Haal ze de donuts daarna voorzichtig uit het mengsel en leg ze op een bord.
Topping met noten
Ben je dol op noten? Dan is deze topping zeker iets voor jou! Voor deze topping heb je vegan chocolade en pistachenoten nodig. Hak de pistachenoten fijn en doe de gehakte nootjes in een bakje. Smelt de vegan chocolade au bain-marie en dip de donut in de gesmolten chocolade. Strooi de fijn gehakte pistachenoten over de donut heen en je bent klaar! Uiteraard kun je op deze manier nog veel meer garneringen bedenken door elke keer weer de nootjes door iets anders te vervangen. Een kind kan de was doen!
Deel jouw vegan donuts met ons!
Heb jij zelf met dit recept vegan donuts gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de vegan donuts te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!