Rond deze tijd van het jaar kun je mij in het park of aan de bosrand vinden. Mijn haar staat wild op mijn hoofd en ik heb schrammen op mijn benen, want ik pluk vlierbloesem. Dat vinden de mensen in de buurt best vreemd, maar dat kan mij niet schelen. Met de buit maak ik vlierbloesemsiroop. Een kinderlijk eenvoudig klusje, waarmee je de rest van het jaar de zomer in huis hebt. Kijk voor het recept op www.vlierbessen.nl Wie geen zin heeft in dit theater: veel supermarkten verkopen het ook, maar dat is duurder en je huis ruikt niet naar een boswandeling. De siroop lengen we aan (met ander woorden: je maakt het langzaamaan dunner) met bruisend mineraalwater en een schijf citroen. Of ik bak er een taartje mee, zoals in dit recept. Dankzij het acetaat folie wordt de rand perfect strak en glad. Meestal ben ik van het rustieke en rommelige, maar eerlijk is eerlijk: bij zoiets chiques als dit moet het gewoon strak. Banketbakkersallure, oordeelde het thuisfront. Daar wil je best even woest voor plukken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Flinke snuf zout;
- 85 gram bloem;
- 20 gram amandelmeel;
- 40 gram suikerbakkerspoeder;
- 7 blaadjes gelatine;
- 250 milliliter slagroom;
- 100 gram suiker;
- 1 zakje taartgelei-poeder;
- Acetaatfolie Brand New Cake 8 cm hoog;
- Kleine springvorm 18 cm Kitchen Craft.
Overige benodigdheden:
- 1 eidooier;
- 50 gram roomboter (kamertemperatuur);
- 50 gram + een beetje extra vlierbloesemsiroop;
- 600 gram Turkse yoghurt (10% vet);
- 200 milliliter water;
- Plukjes vlierbloesem (van ongeveer 2 grote schermen);
- Paar blaadjes munt.