Met Kerst mag het allemaal lekker uitbundig. Dus kan je helemaal los gaan met alles wat lekker en calorierijk is en je uitleven op de decoraties. Dat het dan niet altijd een kleurige kermis hoeft te worden, bewijst deze sneeuwwitte Kersttaart met gemberkoekjes. Het knapperige van de koekjes contrasteert mooi met het luchtige van de taart zelf. Het zware van de botercrème wordt in balans gebracht door het rinse van de cranberries, misschien wel het meest ‘kerstige’ ingrediënt dat er is. Deze taart heeft veel handelingen nodig, maar je maakt ‘m op je gemak in etappes. De koekjes bak je een paar dagen van tevoren al, in een luchtdichte trommel blijven ze prima. De taart zelf kan je ook al één of twee dagen van tevoren bakken en in een trommel bewaren. De botercrème laat zich prima invriezen. Het versieren van de koekjes kun je een dag voor Kerst (leuk met de kinderen) doen. Op de grote dag bouw je dan zonder stress de lagen op. Wat je ook gaat bakken, doe het in elk geval met liefde. Dat is het mooiste ingrediënt voor Kerst!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 765 gram suiker;
- 100 gram honing;
- 465 gram patentbloem;
- ½ theelepel baksoda;
- ½ theelepel gemberpoeder;
- ½ theelepel + 16 gram bakpoeder;
- 60 gram maïzena;
- Schrijftube glitter gel wit;
- Wit musketzaad Brand New Cake;
- Witte sneeuwvlokken Brand New Cake;
- Geraspte kokos;
- Taartpan PME 225 millimeter;
- Taartpan PME 175 millimeter;
- Thermometer;
- Koekjesstekers divers, bijvoorbeeld Wilton comfort grip gingerbread 10 cm en gingerbread house;
- Cranberry- of andere lichtzure jam (framboos of bosvrucht kan ook);
- Bakpapier;
- Rolstok;
- Kom.
- 410 gram roomboter;
- 1 ei, maat M;
- 140 milliliter water;
- 70 gram eiwit, maat M;
- 5 eidooiers, maat M;
- 10 eieren (gesplitst in dooier en eiwit), maat M;
- Rasp van 1 sinaasappel.