• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Witte Kersttaart met gemberkoekjes recept

Met Kerst mag het allemaal lekker uitbundig. Dus kan je helemaal los gaan met alles wat lekker en calorierijk is en je uitleven op de decoraties. Dat het dan niet altijd een kleurige kermis hoeft te worden, bewijst deze sneeuwwitte Kersttaart met gemberkoekjes. Het knapperige van de koekjes contrasteert mooi met het luchtige van de taart zelf. Het zware van de botercrème wordt in balans gebracht door het rinse van de cranberries, misschien wel het meest ‘kerstige’ ingrediënt dat er is. Deze taart heeft veel handelingen nodig, maar je maakt ‘m op je gemak in etappes. De koekjes bak je een paar dagen van tevoren al, in een luchtdichte trommel blijven ze prima. De taart zelf kan je ook al één of twee dagen van tevoren bakken en in een trommel bewaren. De botercrème laat zich prima invriezen. Het versieren van de koekjes kun je een dag voor Kerst (leuk met de kinderen) doen. Op de grote dag bouw je dan zonder stress de lagen op. Wat je ook gaat bakken, doe het in elk geval met liefde. Dat is het mooiste ingrediënt voor Kerst!

± 2 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 18 personen 5/5 (2 waarderingen)

Met Kerst mag het allemaal lekker uitbundig. Dus kan je helemaal los gaan met alles wat lekker en calorierijk is en je uitleven op de decoraties. Dat het dan niet altijd een kleurige kermis hoeft te worden, bewijst deze sneeuwwitte Kersttaart met gemberkoekjes. Het knapperige van de koekjes contrasteert mooi met het luchtige van de taart zelf. Het zware van de botercrème wordt in balans gebracht door het rinse van de cranberries, misschien wel het meest ‘kerstige’ ingrediënt dat er is. Deze taart heeft veel handelingen nodig, maar je maakt ‘m op je gemak in etappes. De koekjes bak je een paar dagen van tevoren al, in een luchtdichte trommel blijven ze prima. De taart zelf kan je ook al één of twee dagen van tevoren bakken en in een trommel bewaren. De botercrème laat zich prima invriezen. Het versieren van de koekjes kun je een dag voor Kerst (leuk met de kinderen) doen. Op de grote dag bouw je dan zonder stress de lagen op. Wat je ook gaat bakken, doe het in elk geval met liefde. Dat is het mooiste ingrediënt voor Kerst!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 765 gram suiker;
  • 100 gram honing;
  • 465 gram patentbloem;
  • ½ theelepel baksoda;
  • ½ theelepel gemberpoeder;
  • ½ theelepel + 16 gram bakpoeder;
  • 60 gram maïzena;
  • Schrijftube glitter gel wit;
  • Wit musketzaad Brand New Cake;
  • Witte sneeuwvlokken Brand New Cake;
  • Geraspte kokos;
  • Taartpan PME 225 millimeter;
  • Taartpan PME 175 millimeter;
  • Thermometer;
  • Koekjesstekers divers, bijvoorbeeld Wilton comfort grip gingerbread 10 cm en gingerbread house;
  • Cranberry- of andere lichtzure jam (framboos of bosvrucht kan ook);
  • Bakpapier;
  • Rolstok;
  • Kom. 

    Overige benodigdheden:

  • 410 gram roomboter;
  • 1 ei, maat M;
  • 140 milliliter water;
  • 70 gram eiwit, maat M;
  • 5 eidooiers, maat M;
  • 10 eieren (gesplitst in dooier en eiwit), maat M;
  • Rasp van 1 sinaasappel.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
Normale prijs € 2,19 Speciale prijs € 1,86
+
Gember Gemalen Biologisch 30 gram
€ 3,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Koopmans Prof. Maizena 5kg
€ 22,49
+
BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Taartpan PME rond Ø22,5 x 10cm
€ 18,89
+
Taartpan PME rond Ø17,5 x 10cm
€ 13,09
+
Molen de Hoop Geraspte Kokos 250gr
€ 3,59
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
Normale prijs € 9,98 Speciale prijs € 8,48
+
Wilton Grip Uitsteker Gingerbread
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Rabarber 250g
€ 3,99
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
Beslagkom kunststof, 36 cm.
€ 12,79
+
BrandNewCake Schrijftube Glittergel Zilver 34g
Normale prijs € 2,69 Speciale prijs € 2,29
+
BrandNewCake Confetti Sneeuwvlokken Wit 55gr.
Normale prijs € 3,29 Speciale prijs € 2,80
+

Recept

Bak eerst de koekjes:

  1. Verwarm 50 gram boter, 100 gram suiker en honing in een pan totdat de boter gesmolten is.
  2. Meng 225 gram bloem met baksoda, een halve theelepel bakpoeder, gemberpoeder en 1 ei vervolgens door het botermengsel heen.
  3. Kneed het deeg tot een mooi soepel geheel en laat afkoelen.
  4. Laat het in plastic folie minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  6. Steek verschillende koekjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Bak ze in een voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 12 minuten gaar.
  8. Als ze zijn afgekoeld, kun je ze decoreren met de decoratiestift.
  9. Strooi er wat wit musketzaad over of sneeuwvlokken.

Maak de botercrème:

  1. Verwarm 40 milliliter water met 100 gram suiker in een pan en verwarm tot 118 graden.
  2. Klop 70 gram eiwit met 25 gram suiker stijf.
  3. Voeg dan het suikerwater rustig in een straaltje toe en blijf ondertussen mixen.
  4. Als al het suikerwater is toegevoegd, blijf je nog ruim 5 minuten mixen.
  5. Laat het mengsel dan even afkoelen.
  6. Mix de 5 eidooiers tot ze bijna wit zijn.
  7. Verwarm de 240 gram suiker met 100 milliliter water in een pan tot 118 graden.
  8. Voeg het suikerwater rustig toe aan de eidooiers en blijf ondertussen mixen.
  9. Blijf nog een paar minuten mixen.
  10. Klop in een andere kom de boter luchtig.
  11. Voeg het eidooier-mengsel toe aan de 360 gram boter en vervolgens het eiwitmengsel.
  12. Meng rustig met een mixer tot een luchtig geheel.

Maak de taartbodems:

  1. Mix de 10 eiwitten tot een stijf beslag, voeg halverwege in delen 200 gram van de suiker toe.
  2. Blijf mixen tot je stevige pieken krijgt.
  3. Klop in een andere kom de 10 eidooiers met 100 gram van de suiker.
  4. Meng het eiwitmengsel met het eidooier-mengsel.
  5. Zeef de 240 gram bloem, maïzena en 16 gram bakpoeder en voeg het aan het mengsel toe, en voeg ook de sinaasappelrasp toe.
  6. Verdeel het beslag over de 2 ingevette taartvormen en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten.

Het opbouwen van de witte kersttaart met gemberkoekjes:

  1. Snijd de taartbodems horizontaal 1 keer door.
  2. Verdeel wat botercrème over de bodem.
  3. Schep er 3 lepels cranberry-jam op en verdeel dit over de botercrème.
  4. Leg de bovenkant van de taartbodem erop.
  5. Bestrijk de taart rondom met een laagje botercrème.
  6. Doe hetzelfde met de kleine taartbodem en leg deze op de grote taartbodem.
  7. Verdeel over de zijkanten en bovenkant wat geraspte kokos.
  8. Zet de koekjes met wat botercrème vast tegen de zijkanten van de taart.
  9. Spuit boven op de taart wat toefjes botercrème en zet daar nog een paar koekjes op.

TIP! Verse botercrème over? Die kun je prima invriezen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kersttaart met gemberkoekjes met ons!

Heb jij zelf ook deze heerlijke kersttaart met gemberkoekjes gemaakt? Deel hem dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe hij is geworden. Maak een foto van jouw bakcreatie en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal en dan delen wij ’t resultaat met plezier ook op ons account.

Flag of Germany