• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Feestelijke kersttaart recept

Speciaal voor de Brand New Cake Adventskalender 2020 maakte Louise van Keukenatelier.com deze prachtige kersttaart. Alles aan deze taart schreeuwt kerstmis, waardoor je het gebak dan ook perfect tijdens kerst kunt serveren. Serveer hem bijvoorbeeld bij een kopje koffie of thee, maar ook als dessert doet die het onwijs goed. Lees snel verder voor het recept!

± 3.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen

Speciaal voor de Brand New Cake Adventskalender 2020 maakte Louise van Keukenatelier.com deze prachtige kersttaart. Alles aan deze taart schreeuwt kerstmis, waardoor je het gebak dan ook perfect tijdens kerst kunt serveren. Serveer hem bijvoorbeeld bij een kopje koffie of thee, maar ook als dessert doet die het onwijs goed. Lees snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 4 theelepels vanille extract;
  • 200 gram BrandNewCake Botercrème mix;
  • 65 gram suiker;
  • 1 eetlepel maïzena;
  • 20 gram gekonfijte gember, gehakt;
  • 1⁄2 theelepel kaneel;
  • 125 gram marsepein;
  • Bakvormen;
  • Cakeboard met een diameter van 20 cm;
  • Beetje cacao;
  • Ginger bread uitsteekvorm.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ei;
  • 285 milliliter water;
  • 300 gram boter;
  • 180 gram + iets ter decoratie cranberries (vers of diepvries);
  • 85 gram verse sinaasappelsap;
  • Decoreerstift;
  • Takjes rozemarijn , eventueel gesuikerd;
  • Houten latjes;
  • Smoother;
  • Ringen set.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Molen de Hoop Gember 100gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
BrandNewCake Marsepein Naturel 1:3 250 gram
€ 3,08
+
Taartpan PME rond Ø20 x 7,5cm
€ 13,19
+
PME Cakeboard Zilver Rond Ø20cm
€ 2,40
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
PME Koekjes uitstekerset Gingerbread poppetje set/2
€ 2,09

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept


Het maken van de biscuitlagen:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven).
  2. Meng de biscuit-mix, eieren en water 8 minutenlang op een hoge snelheid door elkaar heen.
  3. Voeg de vanille-extract aan het beslag toe en mix nog 3 minuten op lage snelheid.
  4. Vet 4 bakvormen in en leg op elke bodem een vel bakpapier.
  5. Verdeel het beslag over de bakvormen.
    Tip! Je doet ongeveer 150 gram beslag in elke bakvorm. Het beslag
  6. komt net tot aan de rand van de bakvorm.
  7. Strijk het beslag glad.
  8. Bak de biscuits in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de biscuits daarna in de bakvormen afkoelen.
  10. Haal de afgekoelde biscuits uit de bakvormen.
  11. Snijd eventueel uitstekende delen van de randen bij met een mes of pizzasnijder, zodat de zijkanten recht worden.

Het maken van de botercrème:

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng met een garde 200 gram Botercrème-mix met 250 milliliter water en 2 theelepels vanille extract.
  3. Laat dit mengsel 30 minuten opstijven.
  4. Klop de ongezouten roomboter in ongeveer 3 minuten zalvig.
  5. Voeg het mengsel in 4 gedeeltes toe aan de boter.
    Tip! Mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen, voordat je het volgende deel toevoegt.
  6. Mix het geheel in ongeveer 8 minuten tot een gladde crème.

Het maken van de cranberry jam:

  1. Houd een beetje sinaasappelsap apart en los hierin de maïzena op.
  2. Bewaar dit tot later.
  3. Doe de rest van het sinaasappelsap met de overige ingrediënten in een kleine steelpan.
  4. Breng de sap aan de kook en laat deze 5 minuten pruttelen tot de cranberries zijn gebarsten.
    Tip! Pas op voor eventuele spetters.
  5. Pureer de sap met een staafmixer roer de opgeloste maïzena erdoorheen.
  6. Laat de puree nog 5 minuten pruttelen tot een dikke jam.
  7. Laat de jam afkoelen en bewaar deze in de koelkast tot verder gebruik.

Het maken van de Ginger bread poppetjes:

  1. Kneed telkens een beetje cacao door de marsepein tot je de gewenste tint hebt.
  2. Rol de marsepein uit tot een dikte van 2-3 mm.
    Tip! Dit gaat het beste met behulp van meetlatjes of een "rolstok met ringen".
    Tip! Bestuif het aanrecht met een beetje cacao tegen het plakken tijdens het uitrollen.
  3. Steek met een koeksteker 12 Ginger bread poppetjes uit.
  4. Leg de poppetjes op een bakplaat en dek ze af met plasticfolie.
  5. Laat de poppetjes zodoende liggen tot verder gebruik.

Het maken van de Kersttaart:

  1. Verwijder het bakpapier van 1 van de 4 taartvormen.
  2. Leg de biscuit uit deze vorm met de onderkant naar boven op een cakeboard.
  3. Smeer 120 gram botercrème over de cake uit.
  4. Strijk de crème glad met een paletmes.
    Tip! Zorg dat de botercrème aan de randen iets hoger is, zodat de jam niet over de randen uitloopt.
  5. Verdeel ongeveer 90 gram van de cranberryjam over de botercrème.
  6. Leg hier bovenop een tweede biscuitlaag,
  7. Herhaal stap 2 tot en met 5.
  8. Herhaal de voorgaande stappen tot je eindigt met de vierde biscuitlaag.
  9. Bedek deze vierde laag met botercrème.
  10. Smeer de rest van de botercrème op de zijkant van de taart en strijk het glad met een smoother.
    Tip! Je kunt eventueel de taart voor een mooie gladde afwerking tussentijds 30 minuten laten opstijven in de koelkast. Bewaar dan wel een beetje botercrème die je daarna kunt gebruiken om de laatste oneffenheden weg te 'smeren' en glad te strijken.
  11. Laat de taart helemaal opstijven in de koelkast voordat je hem gaat decoreren.

Het decoreren van de taart:

  • Plaats de marsepein poppetjes aan de zijkant van de taart.
  • Leg bovenop de taart aan de rand een paar (gesuikerde) cranberries en wat takjes rozemarijn.
  • Bewaar de taart in de koelkast totdat je deze gaat serveren.
  • Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Handige informatie

    Deel jouw Kersttaart met ons!

    Heb jij met dit recept zelf een prachtige Kersttaart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden! Deel jouw ervaring met ons in jouw stories op Instagram. Dat kun je doen door een foto van jouw taart te maken en ons te taggen met @Baktotaalbouwhuis. Als je ons tagt, kunnen wij jouw story zien én delen op ons eigen account.

    Flag of Germany