• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zelf Mayonaise recept!

Mayonaise, wie kent het niet?! In Nederland is deze saus zeer populair bij frietjes of andere snacks uit de frituur. In Rusland wordt mayonaise vooral gebruikt als broodbeleg of saladedressing en in Japan weer bij de pizza. Ik persoonlijk blijf toch bij de combinatie met friet!
± 0.5 uur bereidingstijd 1 personen
Mayonaise, wie kent het niet?! In Nederland is deze saus zeer populair bij frietjes of andere snacks uit de frituur. In Rusland wordt mayonaise vooral gebruikt als broodbeleg of saladedressing en in Japan weer bij de pizza. Ik persoonlijk blijf toch bij de combinatie met friet!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 40 milliliter citroensap;
  • 1/2 liter zonnebloemolie;
  • Peper en zout naar smaak.

Overige benodigdheden:

  • 2 eetlepels azijn;
  • 1 ei;
  • 1 eetlepel mosterd;
  • 1 deciliter bouillon.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Citroensap Biologisch 200 ml
€ 1,40
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+

Recept

  1. Klop het citroensap samen met de azijn en het ei luchtig op.
  2. Meng druppelsgewijs de zonnebloemolie door het bovenstaande mengsel heen.
  3. Roer de mosterd en de bouillon ook door het mengsel heen.
  4. Breng de mayonaise op smaak met wat zout en peper.
  5. Bewaar de zelfgemaakte saus afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

In dit recept wordt bouillon gebruikt, dit is om de mayonaise wat minder vet te maken. Vind je vettige saus niet erg? Dan kun je bouillon vervangen door water. Wat is jouw favoriete combinatie met mayonaise? Laat een foto achter op Instagram met jouw zelfgemaakte mayonaise en tag @baktotaal. Vinden wij leuk :) Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany