• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Advocaat Pudding recept

Deze lekkere advocaatpudding is gemakkelijk zelf te maken. Je kunt de pudding perfect als nagerecht serveren. Ben je benieuwd naar hoe je deze pudding zelf kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

± 1.5 uur bereidingstijd ± 24 uur wachttijd 10 personen 4.5/5 (2 waarderingen)

Deze lekkere advocaatpudding is gemakkelijk zelf te maken. Je kunt de pudding perfect als nagerecht serveren. Ben je benieuwd naar hoe je deze pudding zelf kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 10 gram gelatine;
  • 95 gram suiker.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram advocaat;
  • 30 gram brandewijn;
  • 80 gram water;
  • 1 ei;
  • 4 eierdooiers;
  • 400 gram slagroom;
  • Puddingvorm;
  • Mengkom. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Runder Gelatine 60gr.
€ 3,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+

Recept

  1. Meng de brandewijn door de advocaat heen.
  2. Zet dit even in de koelkast.
  3. Doe het water en de gelatine in een pan.
  4. Verwarm het gelatine water op laag vuur tot deze helemaal is opgelost.
    Let op! Laat de gelatine niet koken.
  5. Klop 55 gram suiker samen met de eidooiers au bain-marie op.
  6. Haal de pan met de gelatine van het vuur.
  7. Roer de gelatine oplossing door het eimengsel heen.
  8. Meng vervolgens het advocaatmengsel door het bovenstaande mengsel.
  9. Blijf net zo lang roeren, totdat het mengsel is afgekoeld.
  10. Klop de slagroom met de overige suiker lobbig.
  11. Spatel de slagroom voorzichtig door de rest van de pudding.
  12. Maak de puddingvorm nat.
  13. Schep het geheel in de puddingvorm.
  14. Laat de pudding 1 dag in de koelkast opstijven.
  15. Zet de puddingvorm een paar seconden in een bak met heet water, leg er een omgekeerde platte schotel op en keer het geheel samen om.
  16. Verwijder daarna de vorm.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw advocaat pudding met ons!

Heb jij zelf met dit recept een advocaat pudding gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de pudding is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw pudding zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany