• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chipolata pudding recept

Chipolata pudding is een heerlijk luchtige, zeer zoete pudding. De pudding kan kleine stukjes fruit, noten, koekjes en andere lekkernijen bevatten. Succes met het maken!

± 1 uur bereidingstijd ± 24 uur wachttijd 8 personen

Chipolata pudding is een heerlijk luchtige, zeer zoete pudding. De pudding kan kleine stukjes fruit, noten, koekjes en andere lekkernijen bevatten. Succes met het maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 50 gram suiker;
  • 10 gram gelatine;
  • 15 milliliter rum;
  • 25 milliliter marasquin;
  • 500 milliliter gezoete slagroom.

Overige benodigdheden:

  • 1 ei;
  • 4 eidooiers;
  • 80 milliliter water;
  • 350 gram verse fruit (geen ananas of kiwi*);
  • 40 gram bitterkoekjes, in kleine stukjes gehakt;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Runder Gelatine 60gr.
Normale prijs € 3,79 Speciale prijs € 3,23
+
St. James Rum 54% 1liter (speciaal voor patisserie)
€ 18,98
+
Van Wees Marasquin Esprit 60% (voor patisserie) 200ml
€ 25,69
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+

Recept

  1. Klop het ei, de eidooiers en 50 gram suiker au bain-marie op.
  2. Week de gelatine in het water.
  3. Verwarm de gelatine daarna op laag vuur tot het is opgelost.
  4. Spatel de gelatine door het eimengsel heen.
  5. Spatel vervolgens de rum en de marasquin door het eimengsel heen.
  6. Klop de slagroom op.
  7. Spatel de slagroom ook door het afgekoelde eimengsel heen.
  8. Spatel ten slotte het fruit en de bitterkoekjes door het mengsel heen en schep het geheel in een natgemaakte puddingvorm.
  9. Laat de pudding 1 dag rusten in de koelkast. Dit doe je om de smaken goed op elkaar te laten inwerken.
  10. Zet de puddingvorm even in warm water, zodat de pudding los kan weken.
  11. Zet een omgekeerde platte schotel op de onderkant van de puddingvorm en draai ze samen om.
  12. Verwijder daarna de vorm.
  13. Versier de pudding met het verse fruit.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw chipolata pudding met ons!

Heb jij ook dit recept voor chipolata pudding uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creatie niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen! Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)
Flag of Germany