Sloffen zijn één van mijn favoriete gebaksoorten. Met één basisrecept voor de bodem kun je er vervolgens alle kanten mee op. Voor dit recept heb ik mini slofjes gebakken, zodat je ze kunt serveren als een gebakje. De kleine sloffenringetjes die ik daarvoor heb gebruikt vind je hier. Voor de topping heb ik een mascarpone-frambozenroom gemaakt, met daarop chocoladeschaafsel en verse frambozen! Je kunt deze sloffen variant natuurlijk ook als grote slof bakken. Gebruik in dat geval dit sloffenbodem recept. Hieronder kun je het hele recept voor de Mini Slofjes met Frambozen en Chocolade vinden. Bekijk je liever een video? Scroll dan naar beneden!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram bloem;
- 2 theelepels bakpoeder;
- 170 gram suiker;
- 80 gram lichtbruine basterdsuiker;
- ¼ theelepel zout;
- 150 gram amandelspijs;
- 250 milliliter slagroom;
- 1 zakje slagroomversteviger;
- 150 gram frambozenjam;
- Bakspray;
- Chocoladeschaafsel;
- Decor-sneeuw of poedersuiker;
- Dikte-latjes voor het uitrollen;
- Deegroller;
- Spuitzak;
- Spuitmondje;
- Plasticfolie.
- 180 gram boter;
- 1 eidooier;
- Citroenrasp van een halve citroen;
- ½ tot 1 ei;
- 250 gram mascarpone;
- Verse frambozen.