• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Carrot Cake Bars recept

Met de BrandNewCake Worteltaart/Carrot Cake-mix kun je natuurlijk een heerlijke wortelcake maken. Toch is het ook leuk om er eens wat anders van te maken, zoals lekkere carrot cake bars. Deze bars zijn perfect om als klein tussendoortje te nemen of om bijvoorbeeld uit te delen. Instagrammer @sihamdaily maakte speciaal voor ons een heerlijk carrot cake bars recept.

± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen

Met de BrandNewCake Worteltaart/Carrot Cake-mix kun je natuurlijk een heerlijke wortelcake maken. Toch is het ook leuk om er eens wat anders van te maken, zoals lekkere carrot cake bars. Deze bars zijn perfect om als klein tussendoortje te nemen of om bijvoorbeeld uit te delen. Instagrammer @sihamdaily maakte speciaal voor ons een heerlijk carrot cake bars recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • BrandNewCake Worteltaart/Carrot Cake-mix 500g;
  • 25 gram walnoten;
  • 50 gram rozijnen.
  • Bakspray;
  • Poedersuiker;
  • Bakvorm.

Overige benodigdheden:

  • 215 milliliter water;
  • 22 gram plantaardige olie;
  • 125 gram geraspte wortel.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Worteltaart/Carrot Cake-mix 500g
€ 5,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Patisse Brownievorm Silver-Top 28x18cm
€ 8,99
+
Rozijnen 350g
€ 3,19
+
Walnoten 150g
€ 3,39
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Pak een schone en vetvrije beslagkom.
  3. Doe de mix, water, olie en geraspte wortel in de kom.
  4. Mix alle ingrediënten op een lage stand voor ongeveer 5 minuten door elkaar heen.
  5. Maal de walnoten.
  6. Spatel de walnoten en rozijnen door het beslag heen.
  7. Bekleed een schone bakvorm met bakpapier.
  8. Doe het cakebeslag in de vorm.
  9. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar en goudgeel.
  10. Haal de cake uit de oven.
  11. Stort de wortelcake op een rooster en laat hem even afkoelen.
  12. Snijd de cake in repen, zodat je wortelcake bars krijgt.
  13. Bestrooi de bars eventueel nog met wat poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Experimenteer met de vulling van de carrot bars!

Het leuke van dit recept is dat je hem helemaal aan jouw smaak kan aanpassen. Houd je niet zo van rozijnen en/of walnoten? Dan kun je die gewoon weg laten, want de cake-mix is van zichzelf al ontzettend lekker. Je kunt de walnoten trouwens ook heel goed vervangen door pistachenootjes.


Daarnaast kun je ook prima compleet andere ingrediënten aan het beslag toevoegen. Voeg er bijvoorbeeld wat geraspte kokos, citroenrasp en/of kaneel aan toe voor een bijzondere smaaksensatie. Of wat dacht je van stukjes bakvaste chocolade? Wees niet bang om te experimenteren, want door dat te doen kom je misschien wel op een heel (nieuw!) lekker recept.

Tips voor verschillende toppings

Siham bestrooide haar carrot cake bars met poedersuiker, want dat is onwijs lekker. Ben je daar niet zo van? Gelukkig zijn er genoeg andere toppings waarmee je jouw bars kunt garneren. Doe bijvoorbeeld wat citroen of limoen door royal icing heen en besmeer de repen daarmee.  

Roomkaas topping

Je kunt de repen ook heel goed van een lekkere klassieke roomkaas topping voorzien. Mix hiervoor 400 gram roomkaas met 100 gram boter en 150 gram poedersuiker. Roer alle ingrediënten goed door elkaar heen totdat je een lekkere frosting heb. Hiermee kun je dan elk cakeje besmeren. Garneer de wortelcake bars met schattige worteltjes van fondant en je hebt een hele leuke traktatie.

Het bewaren van de carrot Cake bars

Hoe je het beste de wortelcake bars kunt bewaren, hangt af van of je deze hebt voorzien van glazuur of frosting. Heb je dat gedaan? Dan kun je ze het beste met plasticfolie afdekken en in de koelkast bewaren. Haal de repen minimaal een uur voor serveren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dan zijn ze namelijk het lekkerst!

Heb je de carrot cake bars niet voorzien van een laagje frosting of glazuur? Dan kun je ze ook heel goed afgedekt buiten de koelkast bewaren. Let wel: vers zijn de bars natuurlijk het allerlekkerst.

Deel jouw carrot cake bars met ons!

Heb jij aan de hand van ons recept ook lekkere carrot cake bars gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!????

Flag of Germany