Chocolademoelleux met Hazelnootpraline is 1 van de lekkerste desserts die ik sinds tijden gebakken heb! Door de hazelnootpraline, die in het beslag gaat, is het alsof je 1 grote bonbon eet. De moelleux wordt ook wel een lavacakeje genoemd. Als je er van begint te eten, weet je ook gelijk waarom; de warme vloeibare vulling stroomt als lava uit het cakeje. Die vloeibare kern van de moelleux ontstaat doordat de buitenkant sneller gaar wordt dan de binnenkant.
Ik gebruik het liefst bakringen van metaal voor de moelleux, die geleiden de warmte namelijk beter en sneller dan vormpjes van aardewerk. Als je metalen ringen gebruikt, kun je met een spatel de moelleux met ring en al op een bord zetten voordat je de ring verwijdert.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- 125 gram Brand New Cake Hazelnootpraline;
- ¼ tl zout;
- 70 gram Zeeuwse bloem;
- 4 taartringen;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 100 gram ongezouten roomboter;
- 2 eieren;
- 2 eidooiers.