Vind jij kaneel én broodjes lekker? Dan moet je echt eens ons cinnamon rolls recept proberen! Met dit recept maak je namelijk heerlijke cinnamon rolls, ook wel kaneelbroodjes genoemd. De broodjes zijn lekker zoet en kun je perfect serveren bij een kopje koffie of thee. Maar ook als traktatie op een verjaardag of gewoon als tussendoortje zijn deze broodjes ontzettend lekker. Lees snel verder voor het recept!
Wat zijn cinnamon rolls?
Cinnamon rolls zijn heerlijke zoete broodjes die oorspronkelijk uit Zweden komen. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld gebakken. De kaneelbroodjes zijn lekker zacht en vaak gevuld met boter, kaneelsuiker en rozijnen. Als finishing touch worden ze doorgaans nog voorzien van een lekker laagje glazuur dat wordt gemaakt van poedersuiker en eiwit. Uiteraard kun je de rolls ook met iets anders garneren. Garneer de broodjes bijvoorbeeld met chocolade of vanillesaus, heerlijk!
Omdat de kaneelbroodjes lekker zoet zijn, kun je ze perfect als een traktatie aan je gasten serveren. Daarnaast kun je ze ook heel goed tijdens bijvoorbeeld Kerst, Pasen of andere speciale gelegenheden op de ontbijttafel zetten.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram bloem;
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 70 gram kristalsuiker;
- 2 eetlepels BrandNewCake Kaneel Gemalen;
- 7 gram instant gist;
- 100 gram witte chocolade callets;
- 150 gram ongeklopte slagroom;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 280 milliliter melk;
- 60 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
- 40 gram extra roomboter;
- 30 gram Griekse yoghurt;
- Een ei (maat M);
- 50 gram roomkaas.