• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Cinnamon Rolls recept

Vind jij kaneel én broodjes lekker? Dan moet je echt eens ons cinnamon rolls recept proberen! Met dit recept maak je namelijk heerlijke cinnamon rolls, ook wel kaneelbroodjes genoemd. De broodjes zijn lekker zoet en kun je perfect serveren bij een kopje koffie of thee. Maar ook als traktatie op een verjaardag of gewoon als tussendoortje zijn deze broodjes ontzettend lekker. Lees snel verder voor het recept!

Wat zijn cinnamon rolls?

Cinnamon rolls zijn heerlijke zoete broodjes die oorspronkelijk uit Zweden komen. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld gebakken. De kaneelbroodjes zijn lekker zacht en vaak gevuld met boter, kaneelsuiker en rozijnen. Als finishing touch worden ze doorgaans nog voorzien van een lekker laagje glazuur dat wordt gemaakt van poedersuiker en eiwit. Uiteraard kun je de rolls ook met iets anders garneren. Garneer de broodjes bijvoorbeeld met chocolade of vanillesaus, heerlijk!

Omdat de kaneelbroodjes lekker zoet zijn, kun je ze perfect als een traktatie aan je gasten serveren. Daarnaast kun je ze ook heel goed tijdens bijvoorbeeld Kerst, Pasen of andere speciale gelegenheden op de ontbijttafel zetten.

± 1 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 9 personen

Vind jij kaneel én broodjes lekker? Dan moet je echt eens ons cinnamon rolls recept proberen! Met dit recept maak je namelijk heerlijke cinnamon rolls, ook wel kaneelbroodjes genoemd. De broodjes zijn lekker zoet en kun je perfect serveren bij een kopje koffie of thee. Maar ook als traktatie op een verjaardag of gewoon als tussendoortje zijn deze broodjes ontzettend lekker. Lees snel verder voor het recept!

Wat zijn cinnamon rolls?

Cinnamon rolls zijn heerlijke zoete broodjes die oorspronkelijk uit Zweden komen. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld gebakken. De kaneelbroodjes zijn lekker zacht en vaak gevuld met boter, kaneelsuiker en rozijnen. Als finishing touch worden ze doorgaans nog voorzien van een lekker laagje glazuur dat wordt gemaakt van poedersuiker en eiwit. Uiteraard kun je de rolls ook met iets anders garneren. Garneer de broodjes bijvoorbeeld met chocolade of vanillesaus, heerlijk!

Omdat de kaneelbroodjes lekker zoet zijn, kun je ze perfect als een traktatie aan je gasten serveren. Daarnaast kun je ze ook heel goed tijdens bijvoorbeeld Kerst, Pasen of andere speciale gelegenheden op de ontbijttafel zetten.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 70 gram kristalsuiker;
  • 2 eetlepels BrandNewCake Kaneel Gemalen;
  • 7 gram instant gist;
  • 100 gram witte chocolade callets;
  • 150 gram ongeklopte slagroom;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 280 milliliter melk;
  • 60 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • 40 gram extra roomboter;
  • 30 gram Griekse yoghurt;
  • Een ei (maat M);
  • 50 gram roomkaas.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Bruggeman Gist instant 500gr
€ 6,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+

Recept

  1. Doe de bloem, gist, kristalsuiker, zout, Griekse yoghurt, 60 gram roomboter en het ei in een kom.
  2. Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is.
  3. Doe de melk in de kom.
  4. Kneed bovenstaande ingrediënten voor 8 minuten met een deegmachine door elkaar heen.
  5. Vorm van het deeg een mooie bal.
  6. Laat het deeg 1 uur rijzen op warme plek.
  7. Druk de lucht uit het gerezen deeg.
  8. Bestrooi het werkblad met wat bloem.
  9. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 1 a 2 centimeter.
  10. Smelt 40 gram ongezouten roomboter.
  11. Smeer de gesmolten boter over het deeg heen.
  12. Roer de kaneel, suiker en lichte basterdsuiker door elkaar heen.
  13. Strooi dit goedje royaal over het deeg heen.
  14. Rol het deeg strak op.
  15. Snijd uit de rol broodjes uit van 3 a 4 cm dik.
  16. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  17. Leg hier de broodjes op.
    Tip! Laat wat ruimte tussen de broodjes zitten.
  18. Laat de broodjes zodoende voor 30 minuten rijzen op een warme plek.
  19. Kluts het ei en smeer de gerezen broodjes hiermee in.
  20. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  21. Bak de broodjes in 20 á 25 minuten gaar.
  22. Doe de chocolade callets en de ongeklopte slagroom in een hittebestendige kom.
  23. Smelt dit samen kort.
  24. Roer de ingrediënten los met een garde.
  25. Roer daarna de roomkaas er goed doorheen.
  26. Giet dit goedje over de warme broodjes heen.


Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Andere opties voor het garneren van de cinnamon rolls!

Met dit cinnamon rolls recept kun je dus zelf heerlijke zoete broodjes mét witte chocolade topping maken. Ben je niet zo van de witte chocolade of vind je het leuk om te variëren? Er zijn nog diverse andere lekkere toppings waarmee je perfect deze kaneelbroodjes kunt garneren. Hieronder laten we een aantal opties zien.

Garneren met glazuur

Het komt vaak voor dat de broodjes worden gegarneerd met glazuur. Net als het broodje is glazuur lekker zoet, dus deze optie is perfect voor als je een echte zoetekauw bent. Meng voor het maken van de glazuur 50 gram poedersuiker met het eiwit van 1 ei. Voeg aan het mengsel nog een paar druppels water toe. Roer het water goed door het mengsel heen totdat je een glazuur hebt. Bestrijk elk kaneelbroodje met een laagje glazuur en smullen maar!

Garneren met vanillesaus

Je kunt dit lekkernij ook perfect garneren met zelfgemaakte vanillesaus. In dit artikel laten we zien hoe je zelf heel eenvoudig deze saus kunt maken. Het fijne aan deze saus is, dat je het zowel koud als warm kunt serveren. Schenk de saus over de broodjes heen en het genieten kan beginnen.

Deel jouw kaneelbroodjes met ons!

Heb jij naar aanleiding van ons cinnamon recept zelf kaneelbroodjes gemaakt? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de broodjes te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons in de story met @baktotaal, zodat wij jouw foto kunnen zien!

Flag of Germany