• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Glutenvrije kruidnoten recept

Kruidnoten, dat ken je vast wel toch? Kruidnoten zijn krokante en brosse koekjes met speculaaskruiden die het meest worden gegeten in de periode van het sinterklaasfeest. Sommigen noemen het ook wel pepernoten, maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Pepernoten zijn toch wat taaier. Heb je een glutenintolerantie of glutenallergie? Maak dan eens met dit recept lekkere glutenvrije kruidnoten, zodat ook jij iets te snoepen hebt tijdens Pakjesavond!

± 2 uur bereidingstijd 10 personen

Kruidnoten, dat ken je vast wel toch? Kruidnoten zijn krokante en brosse koekjes met speculaaskruiden die het meest worden gegeten in de periode van het sinterklaasfeest. Sommigen noemen het ook wel pepernoten, maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Pepernoten zijn toch wat taaier. Heb je een glutenintolerantie of glutenallergie? Maak dan eens met dit recept lekkere glutenvrije kruidnoten, zodat ook jij iets te snoepen hebt tijdens Pakjesavond!

Met dit recept kun je ongeveer 90 glutenvrije kruidnoten maken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 120 gram Boekweitmeel;
  • 100 gram Molen de Hoop Amandelmeel;
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 2 eetlepels speculaaskruiden;
  • 2 eetlepels vanillesuiker;
  • Snufje zout;
  • Plasticfolie;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 100 gram Wajang margarine;
  • 1 ei.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Boekweitmeel Biologisch (Glutenvrij) 450g
€ 4,99
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
Normale prijs € 6,39 Speciale prijs € 5,43
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed het met je handen tot een stevig deeg.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
    Tip! Hoe langer je het deeg in de koelkast laat rusten, hoe beter de smaak wordt. Dus als je een heftigere smaak wilt, kun je het deeg eventueel een nachtje in de koelkast laten liggen.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en kneed dit even door, zodat het deeg wat soepeler wordt.
  5. Draai kleine balletjes van het deeg.
  6. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze iets aan.
    Tip! Laat een stukje tussenruimte over tussen de kruidnoten, want tijdens het bakken kunnen ze groter worden. Zo blijven de kruidnoten niet aan elkaar plakken.
  7. Bak de glutenvrije kruidnoten in 10 tot 15 minuten af. 
    Tip! Let tijdens het bakken er even op dat ze niet te bruin worden.
  8. Haal de kruidnoten uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Geef jouw glutenvrije kruidnoten een lekkere topping

Deze kruidnoten smaken al heerlijk zonder een topping erop, maar met een topping kun je ze nog lekkerder maken. Je kunt de kruidnoten bijvoorbeeld in gesmolten pure chocolade dippen, dan heb je jouw eigen glutenvrije chocolade kruidnoten. Een ander leuk ideetje is om poedersuiker te mengen met een lekker drankje, zoals Liquor 43 of Baileys. Je krijgt dan een glazuur met een super lekkere smaak. Het is maar net wat je het lekkerst vindt!

Het bewaren van de glutenvrije kruidnoten

Deze glutenvrije kruidnoten kun je maken voor op Pakjesavond of een andere gezellige avond, maar de kans is natuurlijk erg groot dat je ze niet in 1 keer op krijgt. En dat is helemaal niot erg, want je kunt deze lekkernijen heel goed bewaren. Je kunt deze koekjes het beste in een koektrommel bewaren. In de trommel blijven de brossige koekjes wel 2 tot 3 weken goed.

Deel jouw glutenvrije kruidnoten met ons!

Heb jij met dit recept glutenvrije kruidnoten gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany