Goede basis om mee te variëren!
Bovenstaand recept is echt een basisrecept waarmee je lekkere havermoutkoekjes kunt maken. Het leuke aan dit recept is dat, wanneer je eenmaal de basis weet, je er lekker op los kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld nog wat gemalen nootjes of bakvaste stukjes chocolade aan het beslag toe om de koekjes helemaal jouw eigen draai te geven. Ook een snufje speculaaskruiden of kaneel maken de koekjes nog lekkerder. Of wat dacht je van wat geraspte kokos of stukjes gedroogd fruit? Met dit basis recept kun je echt allerlei verschillende soorten havermoutkoeken maken.
Het bewaren van de havermoutkoekjes
Het kan natuurlijk best zo zijn dat de havermoutkoekjes niet in één keer opgaan, daarom is het handig om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. Je kunt koekjes het beste in een luchtdichte en afgesloten koektrommel bewaren. Ze blijven dan tot wel een maand goed. Je kunt de koekjes beter ook niet met andere soorten koek in dezelfde trommel bewaren. Als je dat wel doet, nemen de koekjes elkaar smaken over en dat is niet zo lekker.
Bekijk ook eens ons Citroenkoekjes recept!
In dit recept heb je kunnen lezen hoe je zelf havermoutkoekjes maakt, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat je helemaal niet zo dol bent op havermout. Gelukkig hebben wij nog een hoop andere recepten waaronder citroenkoekjes. Deze citroenkoekjes hebben een heerlijke frisse smaak en zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Perfect om uit te delen bij de koffie of thee.
Deel jouw havermoutkoekjes met ons!
Heb jij met dit recept zelf heerlijke havermoutkoeken gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!