• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mini-appeltaartjes recept

In deze traditionele mini-appeltaartjes krijgen 2 door mijzelf geplukte appels ze de glansrol die ze verdienen. De rest van de appels ging in stukjes in de vriezer voor nog heel veel meer appeltaart. Dat is ook prima te doen met appels van de groenteman hoor! 

± 2.5 uur bereidingstijd 6 personen

In deze traditionele mini-appeltaartjes krijgen 2 door mijzelf geplukte appels ze de glansrol die ze verdienen. De rest van de appels ging in stukjes in de vriezer voor nog heel veel meer appeltaart. Dat is ook prima te doen met appels van de groenteman hoor! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 120 gram rozijnen;
  • 25 gram custard;
  • 100 gram abrikozenjam;
  • Plasticfolie;
  • Bakspray;
  • Deegroller;
  • 6 mini-taartvormpjes met losse bodem.

    Overige benodigdheden:

  • 150 gram roomboter;
  • Sap van 1 citroen;
  • 2 eieren, maat M;
  • 3 zoetzure appels;
  • 200 milliliter melk;
  • 100 gram abrikozenjam.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
Patisse Mini Quichevorm Losse Bodem Silver-Top 6xØ10cm
€ 21,99
+
ReggeVallei Taartvulling Abrikozen-Rode Bessen 250g
€ 4,59
+
Koopmans Custard 300g
€ 2,49
+
Rozijnen 350g
€ 3,19
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

  1. Klop de boter zacht en romig met de suiker.
  2. Voeg het ei, de bloem en de citroensap toe en meng het kort door elkaar heen.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie.
  4. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  7. Snijd ze in blokjes en doe ze in een kom.
  8. Voeg de rozijnen aan de appels toe.
  9. Doe het ei in een andere kom en klop deze los.
  10. Voeg de custardpoeder en een klein beetje melk aan het ei toe.
  11. Meng dit goed door elkaar heen.
  12. Voeg de rest van de melk al roerend toe.
  13. Spray de vormpjes in met de bakspray.
  14. Rol het deeg uit met een deegroller.
  15. Bekleed de bodem en de randen van de vormpjes met het deeg.
  16. Schep een lepel appelvulling op de bodems.
  17. Schenk een lepel custardvulling over de appelvulling heen.
  18. Maak van het overgebleven deeg repen.
  19. Maak een raster op elk appeltaartje.
  20. Bak de mini-appeltaartjes in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  21. Verwarm de abrikozenjam met een lepel water.
  22. Bestrijk de taartjes met de jam.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw mini-appeltaartjes met ons!

Heb jij met ons recept zelf heerlijke mini-appeltaartjes gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany