Het is nog fantastisch nazomerweer, maar officieel begint op 21 september toch echt de herfst. Hét seizoen om weer te gaan bakken met warmere smaken als noten, chocolade en mokka. Nieuw in ons assortiment zijn tonkabonen. Dit boontje kan je niet zo eten (in grote hoeveelheden zijn ze zelfs giftig) maar je kan er wel een beetje van af raspen of het hele boontje laten trekken in bijvoorbeeld slagroom. Dan geeft het een heel bijzonder aroma af, dat volgens de kenners doet denken aan vanille, kers, zoete amandelen en hooi. Hou het gebruik bescheiden, het is gauw té. Maar in deze kleine mokkagebakjes geeft dat rare gerimpelde boontje nét even dat bijzondere smaakje aan de chocoladeganache en suikersiroop waardoor je er van door wilt blijven eten.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram bloem;
- 25 gram maïzena;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 150 gram suiker;
- 100 gram mix voor botercrème (BrandNewCake);
- 4 druppels mokka-aroma (BrandNewCake);
- 90 gram pure chocolade;
- 25 milliliter slagroom;
- 4 tonkabonen;
- Chocolade koffieboontjes of andere chocoladedecoratie;
- Nougatine-hazelnoot (Molen de Hoop);
- Siliconen bakvorm kubus 50x50x50 mm (8 stuks).
- 3 eieren;
- 225 milliliter water;
- 160 gram ongezouten roomboter;
- 65 milliliter melk.