Het gebruiken van de crème
Nu je je eigen crème hebt leren maken, is het natuurlijk ook leuk om het te gebruiken. Op onze blog hebben wij een hoop recepten verzameld waar je de ganache in kunt verwerken. Van heerlijke taarten tot aan bonbons, het is maar net wat je zelf lekker vindt! Bekijk de recepten waarin je deze crème kunt verwerken hier!
Het bewaren van de ganache
Het kan best zo zijn dat je meer van deze crème maakt dan je nodig hebt of dat je het een paar dagen van tevoren maakt. Als je de ganache langer wilt bewaren dan een paar dagen is het belangrijk, dat je de ganache niet alvast opklopt. Als je de crème niet-opgeklopt bewaart, blijft die wel 1 tot 2 weken goed.
Deel jouw ganache met ons!
Heb jij met dit recept ganache gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een baksel met de crème te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!
Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’).