• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Cakesicles met blingbling recept

Cakesicles zijn tegenwoordig helemaal hip. Kort door de bocht uitgelegd zijn dit cakejes met romige vulling vermomd als Magnum-ijsjes, in prachtige kleuren en met mooie decoraties. Wil je weten hoe je zelf trendy cakesicles kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Bling bling cakesicles

Ze zijn leuk om te maken, lekker om te eten en vooral ontzettend gevarieerd te decoreren. We zagen op het internet schattige panda’s en piraten, bloemenweitjes en Unicorns, het één nog mooier dan het ander. Wij maakten de Geer & Goor in ons wakker en gingen voor blingbling: we decoreerden onze cakesicles mooi met gouden glitterspray en drip. Maar als je deze ijscakejes/cake-ijsjes eenmaal onder de knie hebt kun je er dus helemaal op los gaan met je creativiteit. Net als bij een echte Magnum kun je na zo’n cakesicle wel even zonder eten trouwens, maar dat mag de (uitdeel)pret niet drukken.

± 2 uur bereidingstijd 12 personen

Cakesicles zijn tegenwoordig helemaal hip. Kort door de bocht uitgelegd zijn dit cakejes met romige vulling vermomd als Magnum-ijsjes, in prachtige kleuren en met mooie decoraties. Wil je weten hoe je zelf trendy cakesicles kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Bling bling cakesicles

Ze zijn leuk om te maken, lekker om te eten en vooral ontzettend gevarieerd te decoreren. We zagen op het internet schattige panda’s en piraten, bloemenweitjes en Unicorns, het één nog mooier dan het ander. Wij maakten de Geer & Goor in ons wakker en gingen voor blingbling: we decoreerden onze cakesicles mooi met gouden glitterspray en drip. Maar als je deze ijscakejes/cake-ijsjes eenmaal onder de knie hebt kun je er dus helemaal op los gaan met je creativiteit. Net als bij een echte Magnum kun je na zo’n cakesicle wel even zonder eten trouwens, maar dat mag de (uitdeel)pret niet drukken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram kristalsuiker;
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 125 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Brand New Cake Kleurspray Metallic Goud;
  • Brand New Cake Drip Goud;
  • IJsstokjes;
  • Brand New Cake Musketzaad Wit;
  • Silikomart Siliconen IJsjesmal Classic;
  • 500 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Taartpan vierkant 15x15.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram roomboter;
  • 3 eieren;
  • 50 milliliter melk;
  • 1 citroen;
  • 125 milliliter water;
  • 3 eetlepel lemon curd.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Drip Goud 180g
€ 8,99
+
BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.
€ 2,79
+
Martellato Siliconen IJsjesmal Classic (12x) +50stk.
€ 40,39
+
Kitchen Craft Taartpan Vierkant losse bodem 15x15x6cm
€ 18,30
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
BrandNewCake Kleurspray Metallic Goud 100ml
€ 10,49
+
PME Lolly/IJsstokjes Hout 11cm 50 stuks
€ 2,09
+

Recept

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Klop de roomboter zacht in een mixer.
  3. Voeg dan de suiker toe en blijf mixen tot het bijna wit en luchtig is.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren aan het mengsel toe.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en voeg het in delen toe aan het botermengsel.
  6. Doe daarna de melk, citroenrasp en citroensap van 1 citroen in de kom.
  7. Verdeel het beslag in een ingevette taartpan.
  8. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de cake daarna goed afkoelen op een rekje.
  10. Verwarm de chocolade au bain-marie.
    Tip! Maak de chocolade niet te warm, de chocolade moet net vloeibaar zijn.
  11. Giet de gesmolten chocolade in de ijsjesmal en zorg ervoor dat ook de randen goed bedekt zijn met de chocolade.
  12. Steek de stokjes er alvast in.
  13. Zet de mal even in de diepvries.

Het maken van de vulling:

  1. Meng de botercrèmemix met het water.
  2. Laat het mengsel minsten een uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de roomboter goed luchtig in de machine.
  4. Voeg vervolgens in delen het botercrème-mengsel toe.

Het maken van de cakesicles:

  1. Maak kleine stukjes van de afgekoelde cake.
  2. Voeg dan de botercrème aan de stukjes cake toe.
    Tip! Kijk even of je alle botercrème gebruiken. Wil je een iets smeuïg geheel? Voeg dan wat meer botercrème toe.
  3. Haal de ijsjesmal uit de diepvries.
  4. Verdeel een lepel boter-cakemengsel in de chocoladevorm.
  5. Doe hier overheen een dun laagje lemon curd.
  6. Plaats over de lemon curd weer een laagje van het boter-cakemengsel.
  7. Strijk vervolgens alle vormpjes dicht met chocolade.
  8. Zet de ijsjesmal minstens een kwartier in de diepvries. Hierna kun je de cakesicles decoreren met onder andere food color spray, drip, chocolade en/of musketzaad. Het is maar net wat je zelf wilt!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw cakesicles met ons!

Heb jij ook aan de hand van dit recept zelf (bling bling) cakesicles gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe deze zijn geworden. Dit kun je laten zien door een foto van jouw cakesicles te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen in onze eigen stories!

Flag of Germany