Heb jij ook zo’n zin in iets fris na al dat zware eten? Ik wel. De supermarkt had hele bergen sinaasappels en minneola's in de aanbieding. Nog gezond ook, dus mooi passend bij de goede voornemens. De halve liter slagroom die in de bavarois gaat, negeerde ik dan gemakshalve maar even. Van het leven een feestje maken, lijkt me ook zo’n slecht voornemen nog niet…
Het gebruik van acetaatfolie
Door acetaatfolie te gebruiken, kan je de springvorm een stukje hoger maken en krijg je mooie strakke randen, wat altijd een chique taartje oplevert. De gelei geeft iets fris aan het romige, net als de uitgesneden partjes minneola. In de servieskast stond nog een bodem Grand Marnier en een rondje langs de kruidenbak in de tuin leverde zowaar ook nog wat dappere sprietjes munt op. Fris, romig, een brosse bodem met een lichte amandelsmaak en een toefje groen ... Het nieuwe jaar kon slechter beginnen!Benodigdheden uit onze webshop:
- Flinke snuf zout;
- 85 gram bloem;
- 20 gram amandelmeel;
- 40 gram poedersuiker;
- 12 blaadjes gelatine;
- 500 milliliter slagroom;
- 100 gram suiker;
- 1 zakje taartgelei-poeder (Taartina);
- Acetaatfolie Brand New Cake 8 cm hoog;
- Kleine springvorm 18 cm Kitchen Craft.
- 1 eidooier;
- 50 gram roomboter (kamertemperatuur);
- 700 milliliter sinaasappelsap;
- Sinaasappellikeur bijvoorbeeld Grand Marnier;
- Citroenrasp.