• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kabinet Pudding recept

Een recept uit de Hollandse keuken van vroeger: kabinet pudding. Dit is een heerlijke pudding die door middel van dit recept gemakkelijk te maken is.
± 2 uur bereidingstijd 8 personen
Een recept uit de Hollandse keuken van vroeger: kabinet pudding. Dit is een heerlijke pudding die door middel van dit recept gemakkelijk te maken is.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Merg van 1 vanillestokje;
  • 100 gram suiker (±50 gram extra voor het bestrooien van de vorm);
  • 150 gram bitterkoekjes, in stukjes;
  • 150 gram gele rozijnen, geweld in rum.

Overige benodigdheden:

  • Roomboter om de vorm in te vetten;
  • 200 gram lange vingers;
  • 250 gram melk;
  • 250 gram slagroom;
  • 3 eieren;
  • 4 eierdooiers;
  • 1 grote cake, in blokjes;
  • Rum.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Bitterkoekjes mini 250gr
€ 4,79
+
Molen de Hoop Gele Rozijnen 1kg
€ 9,49
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smeer een puddingvorm in met boter en bestrooi hem met wat suiker.
  3. Leg één lange vinger tegen de rand van de vorm om te meten hoe lang de lange vingers moeten zijn. Snijd alle nodige lange vingers alvorens ze in de vorm gaan op maat.
  4. Bedek de zijkant van de puddingvorm met lange vingers, met de gesuikerde kant aan de buitenkant.
  5. Breng de melk met de slagroom en het vanillemerg aan de kook.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Roer de eieren met de eidooiers en de suiker tot het glad is.
  8. Roer door de eieren wat van het hete melk- roommengsel.
  9. Meng het bovenstaande goed door en giet dit weer terug bij de rest van de melk.
  10. Roer alles goed door.
  11. Meng de cake, de bitterkoekjes en de rozijnen door elkaar en leg deze vulling in de puddingvorm.
  12. Giet het ei-melk-roommengsel hierover.
  13. Kook de pudding au bain-marie in de voorverwarmde oven.
  14. Prik na 35 minuten met een mes in de pudding. Als het mes er schoon uitkomt, is de pudding klaar.
  15. Keer de vorm om op een platte schotel.
  16. Serveer de pudding warm, met ijs of abrikozensaus.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kabinet pudding met ons!

Heb jij ook dit recept voor kabinet pudding uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creatie niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!
Flag of Germany