• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pavlova taart met fruit recept

Pavlova is een taart met schuim van meringue. Meringue wordt gemaakt van eiwitten die worden stijf geklopt samen met suiker. Het wordt gedroogd in de oven, waardoor het een harde schuimlaag wordt. Je kunt de pavlova versieren met roodfruit, zoals aardbeien of frambozen, dit geeft de taart een frisse smaak. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze heerlijke pavlova taart met fruit kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 3 uur bereidingstijd 10 personen 3.5/5 (2 waarderingen)

Pavlova is een taart met schuim van meringue. Meringue wordt gemaakt van eiwitten die worden stijf geklopt samen met suiker. Het wordt gedroogd in de oven, waardoor het een harde schuimlaag wordt. Je kunt de pavlova versieren met roodfruit, zoals aardbeien of frambozen, dit geeft de taart een frisse smaak. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze heerlijke pavlova taart met fruit kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram suiker;
  • 1 vanillestokje;
  • 750 milliliter slagroom;
  • 25 gram vanillesuiker;
  • 3 zakjes klop-fix;
  • Aardbeiensaus;
  • Spuitzak;
  • Bakpapier;
  • Mengkom;
  • Molen de Hoop Decoreersneeuw.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram eiwit; 
  • Rood fruit naar keuze (blauwe bessen, rode bessen, frambozen, aardbeien);
  • Ovenschaal;
  • Mixer.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Njoy Topping Aardbei (500ml)
€ 5,29
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 12st - 53x28cm**
€ 5,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Molen de Hoop Decoreersneeuw 500gr
€ 5,69
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
€ 3,49
+
Frischli Houdbare Slagroom 35% 1L
Normale prijs € 4,99 Speciale prijs € 4,19
+
Beslagkom kunststof, 28 cm.
€ 7,99
+

Recept

Het maken van de meringue:

  1. Teken 4 cirkels met een doorsnede van 15 centimeter op bakpapier.
  2. Leg de cirkels onderste boven op de bakplaat.
  3. Zorg ervoor dat je de cirkels wel kunt zien.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Pak een ovenvaste schaal en doe de suiker erin.
  6. Zet de schaal in de oven totdat de randen van de suiker laag een beetje smelten.
    Tip! Dit duurt ongeveer 5 minuten.
    Tip! Door het verwarmen van de suiker, lost de suiker beter op in de eiwitten en daardoor krijg je een mooi stabiel mengsel.
  7. Weeg de eiwitten af in een vetvrije mengkom en mix dit op een lage snelheid.
  8. Verhoog de snelheid naar de hoogste stand totdat het eiwit stijve pieken krijgt.
    Tip! Als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt, heeft het de goede structuur.
  9. Pak de schaal met suiker uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 80 graden.
  10. Zet de mixer weer op de hoogste stand en voeg de suiker geleidelijk toe aan de eiwitten.
    Let op! Voeg de gekaramelliseerde deel suiker niet toe. Dit lost namelijk niet op in het mengsel.
  11. Laat het eiwit tijdens het toevoegen van de suiker, elke keer weer stijve pieken vormen voordat je het andere gedeelte suiker toevoegt.
  12. Klop het mengsel nog 6 minuten goed door elkaar heen als alle suiker is toegevoegd.
  13. Snijd het vanillestokje open en schraap de vanillemerg eruit.
  14. Spatel het merg door het meringue mengsel heen.

Het spuiten van de 4 meringue cirkels:

  1. Knip een puntje van de spuitzak af en vul deze met de meringue.
  2. Spuit op alle 4 de cirkels van bakpapier meringue, totdat de cirkels volledig bedekt zijn met de meringue.
  3. Werk van buiten naar binnen.
  4. Droog de meringue cirkels 2 uur in de oven.
  5. Laat de cirkels afkoelen op de bakplaat.

Het maken van de topping:

  1. Was het fruit af onder de kraan.
  2. Klop de slagroom samen met de klop-fix en vanillesuiker stijf. 
  3. Pak de eerste cirkel meringue en schep er een kwart van de slagroom op.
  4. Verdeel het rode fruit over de laag slagroom heen.
  5. Herhaal stappen 3 en 4 bij 2 andere cirkels.
  6. Stapel deze cirkels op elkaar.
  7. Leg de vierde cirkel bovenop de stapel.
  8. Schep hier de laatste slagroom op.
  9. Verdeel de aardbeiensaus over de taart heen.
  10. Verdeel het overige fruit er massaal overheen.
  11. Strooi als laatste wat decoratiesneeuw over de pavlova taart met fruit heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw pavlova taart met fruit met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere pavlova taart met fruit gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany