Sellou (ook wel bekend als slilou en sfouf) is een zoete lekkernij uit de Marokkaanse keuken. Doorgaans wordt dit gerecht als nagerecht geserveerd na een heerlijk diner. Slilou is een soort kruimelcake die vaak bij speciale gelegenheden wordt geserveerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruiloften en geboortefeestjes, maar ook aan de Ramadan. Tijdens de Ramadan wordt sfouf vaak als afsluiter van de iftar gegeten, met bijvoorbeeld een lekker glaasje muntthee ernaast. Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand na zonsondergang nuttigen. Er zijn allerlei variaties op sfouf te vinden. Zo vind je grof gemalen slilou, maar ook een erg fijn gemalen (zanderige) variant. Er zijn zelfs varianten die wat natter en compacter zijn. Wil je weten hoe je zelf deze lekkernij kunt maken? Lees dan snel verder voor ons sellou recept en ga aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram patentbloem;
- 500 gram amandelen met vlies;
- 250 gram lichte sesamzaadjes;
- 50 gram anijszaadjes;
- 75 gram poedersuiker;
- 125 milliliter honing.
Overige benodigdheden:
- 50 gram venkelzaadjes;
- 125 milliliter zonnebloemolie;
- 175 ongezouten roomboter;
- Halve theelepel nootmuskaat;
- 1 eetlepel kaneel;
- Schaal of kom.