Baktotaal Bouwhuis bestaat al 41 jaar, maar we worden nog elke keer verrast. Door mooie nieuwe producten van onze leveranciers, maar vooral door jullie creativiteit. Zo kijken we al weken met open mond naar de Facebook-groep Nordic Ware bakt. Wij zijn al lang fan van deze prachtige, kwalitatief goede bakvormen, maar wat deze hobbybakkers ermee maken is echt prachtig. Zo is sinds enkele weken de Charlotte Russe-vorm helemaal hot, want in deze vorm maak je van een simpel cakebeslag met een topping zomaar een taart. Maak je die topping in zo’n fraaie Dinara Kasko siliconen mal? Dan is het meteen patisserie met een grote P. Wij lieten ons door de bakkers in die Facebookgroep inspireren: in deze aangeklede Charlotte voor onze verjaardag gingen we los met drie lagen mango en het resultaat is verrukkelijk.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 135 gram kristalsuiker;
- 110 gram bloem;
- 15 gram custard;
- 1 blaadje gelatine;
- 65 gram Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos;
- 250 gram en wat extra opgeklopte slagroom;
- Brand New Cake Eetbare Jelly Diamanten Pearl;
- Taartkaarsjes.
- Nordic Ware Charlotte Tulband Bakvorm;
- Siliconen Vorm Tart Spiral (Dinara Kasko);
- Spuitzak;
- Glad spuitmondje;
- Plasticfolie;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 150 gram eiwit;
- 100 gram eigeel;
- 2 koffiekopjes mangostukjes (vriezer);
- 2 a 3 eetlepels sinaasappelsap;
- 50 gram roomboter in blokjes;
- 4 eidooiers;
- 125 gram mango uit de vriezer, gepureerd;
- 50 centiliter water.