• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Charlotte Russe met drie laagjes mango recept

Baktotaal Bouwhuis bestaat al 41 jaar, maar we worden nog elke keer verrast. Door mooie nieuwe producten van onze leveranciers, maar vooral door jullie creativiteit. Zo kijken we al weken met open mond naar de Facebook-groep Nordic Ware bakt. Wij zijn al lang fan van deze prachtige, kwalitatief goede bakvormen, maar wat deze hobbybakkers ermee maken is echt prachtig. Zo is sinds enkele weken de Charlotte Russe-vorm helemaal hot, want in deze vorm maak je van een simpel cakebeslag met een topping zomaar een taart. Maak je die topping in zo’n fraaie Dinara Kasko siliconen mal? Dan is het meteen patisserie met een grote P. Wij lieten ons door de bakkers in die Facebookgroep inspireren: in deze aangeklede Charlotte voor onze verjaardag gingen we los met drie lagen mango en het resultaat is verrukkelijk. 

± 1 uur bereidingstijd ± 12 uur wachttijd 8 personen

Baktotaal Bouwhuis bestaat al 41 jaar, maar we worden nog elke keer verrast. Door mooie nieuwe producten van onze leveranciers, maar vooral door jullie creativiteit. Zo kijken we al weken met open mond naar de Facebook-groep Nordic Ware bakt. Wij zijn al lang fan van deze prachtige, kwalitatief goede bakvormen, maar wat deze hobbybakkers ermee maken is echt prachtig. Zo is sinds enkele weken de Charlotte Russe-vorm helemaal hot, want in deze vorm maak je van een simpel cakebeslag met een topping zomaar een taart. Maak je die topping in zo’n fraaie Dinara Kasko siliconen mal? Dan is het meteen patisserie met een grote P. Wij lieten ons door de bakkers in die Facebookgroep inspireren: in deze aangeklede Charlotte voor onze verjaardag gingen we los met drie lagen mango en het resultaat is verrukkelijk. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 135 gram kristalsuiker;
  • 110 gram bloem;
  • 15 gram custard;
  • 1 blaadje gelatine;
  • 65 gram Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos;
  • 250 gram en wat extra opgeklopte slagroom;
  • Brand New Cake Eetbare Jelly Diamanten Pearl;
  • Taartkaarsjes.
  • Nordic Ware Charlotte Tulband Bakvorm;
  • Siliconen Vorm Tart Spiral (Dinara Kasko);
  • Spuitzak;
  • Glad spuitmondje;
  • Plasticfolie;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram eiwit;
  • 100 gram eigeel;
  • 2 koffiekopjes mangostukjes (vriezer);
  • 2 a 3 eetlepels sinaasappelsap;
  • 50 gram roomboter in blokjes;
  • 4 eidooiers;
  • 125 gram mango uit de vriezer, gepureerd;
  • 50 centiliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos 125gr
€ 5,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Taartkaarsjes met houders Multi 5st.
€ 0,88
+
Nordic Ware Charlotte Tulband Bakvorm
€ 49,95
+
Siliconen Vorm Tart Spiral Ø14x2,5cm (Dinara Kasko)
€ 9,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #8
Normale prijs € 1,89 Speciale prijs € 1,61
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Koopmans Custard 300g
€ 2,49
+
BrandNewCake Eetbare Jelly Diamanten Glass 20st
Normale prijs € 2,49 Speciale prijs € 2,11

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Dag van tevoren:

Het maken van de cremeux;

  1. Week het blaadje gelatine in koud water.
  2. Klop de eidooiers met 150 gram suiker licht en luchtig.
  3. Breng de mangopuree aan de kook.
  4. Schenk de helft van de hete puree bij de dooiers.
  5. Roer dit er goed doorheen.
  6. Schenk het mengsel terug bij de resterende mangopuree.
  7. Verhit het op een heel zacht vuurtje, totdat het gaat binden tot de dikte van vla.
    Tip! Verwarm het niet te lang, want dan wordt het een roerei.
  8. Haal de pan van het vuur af en los het uitgeknepen blaadje gelatine erin op.
  9. Laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  10. Los de blokjes boter erin op.
  11. Roer de opgeloste blokjes goed door het mengsel heen en blend het even met een staafmixer.
  12. Bekleed een klein ontbijtbordje (ongeveer even groot als je siliconenvorm) met plasticfolie.
  13. Schenk het mengsel erop.
  14. Zet het een nachtje in de vriezer.

Het maken van de bavarois:

  1. Maak de bavarois volgens de gebruiksaanwijzing op het bakje.
  2. Schenk de bavarois in de siliconenvorm.
  3. Zet ook de gevulde vorm minimaal 12 uur in de vriezer.

Op de dag zelf:

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Spray de Charlotte Russe vorm goed in met bakspray.
  3. Mix de eiwitten en voeg geleidelijk aan de suiker toe.
  4. Mix door, totdat het eiwit stijf is.
    Let op! Er moeten stijve pieken ontstaan.
  5. Zet dit even apart.
  6. Klop de dooiers stevig op, totdat ze luchtig zijn (de kleur wordt dan lichter).
  7. Meng de dooiers voorzichtig door het eiwit heen.
  8. Zeef de boem en de custardpoeder boven het mengsel.
  9. Spatel dit er voorzichtig doorheen.
  10. Bak de biscuit in 20 tot 25 minuten gaar.
  11. Los de biscuit na 10 minuten uit de vorm.
  12. Laat hem goed afkoelen.

Het maken van de mangopuree:

  1. Doe de mangostukjes met 2 eetlepels sap in een blender.
  2. Blend dit goed door.
    Tip! Het moet zo dik zijn als yoghurt.
  3. Verdeel de puree over de biscuit.
  4. Haal de bavarois en cremeux uit de vriezer.
  5. Leg de cremeux op de cake.
  6. Leg daar bovenop de bavarois.
  7. Spuit kleine dopjes slagroom om de taart heen.
  8. Garneer met de diamantjes en eventueel met kaarsjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Charlotte Russe met drie laagjes mango met ons!

Heb jij met de Charlotte Russe bakvorm en Dinara Kasko vorm een mooie cake gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!


Flag of Germany