• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Cube cakes recept

Wauw, wat zien deze cube cakes er prachtig uit! Het maken ervan kost wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Daarnaast hebben ze ook nog eens een heerlijke smaak en het fijne is dat je met de vulling eindeloos kunt variëren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze cube cakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 1 uur bereidingstijd 30 personen

Wauw, wat zien deze cube cakes er prachtig uit! Het maken ervan kost wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Daarnaast hebben ze ook nog eens een heerlijke smaak en het fijne is dat je met de vulling eindeloos kunt variëren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze cube cakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • Siliconen Bakvorm Mini Kubus 35x35x35mm;
  • Paletmes;
  • Spuitzakjes;
  • Kleurspray goud;
  • Bladgoud;
  • Pincet;
  • Taartkartons.

Overige benodigdheden:

  • Een halve cake;
  • Vulling naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
Callebaut Chocolade Callets Gold 2,5 kg
€ 49,19
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
Siliconen Bakvorm mini Kubus 35x35x35mm (15)
€ 15,98
+
Wilton Paletmes / Glaceermes doorgezet 19 cm
€ 7,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Kleurspray Metallic Goud 100ml
€ 10,49
+
Eetbaar Bladgoud 1 sheet
€ 7,59
+
PME Presentatie Pincet (Tweezer) 23,5cm
€ 9,69
+
Taartkarton Vierkant Goud/Zwart 20x20cm per stuk
€ 0,39
+
  • 1 x € 0,39
    Totaal: € 0,39
  • 10 x € 0,35
    Totaal: € 3,51
    9% korting
  • 25 x € 0,33
    Totaal: € 8,17
    16% korting
  • 50 x € 0,31
    Totaal: € 15,73
    19% korting
  • 100 x € 0,27
    Totaal: € 26,62
    31% korting

Recept

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Pak de siliconen mal en giet een laagje chocolade op de bodem van elk vakje.
  3. Tik zachtjes met de mal op het werkblad en laat de chocolade uitharden.
  4. Snijd de cake in plakken van circa 1,5 centimeter dik.
  5. Bedek een plak cake met de vulling en leg er een plak bovenop.
  6. Herhaal dit met alle plakken.
  7. Snijd ze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter.
    Let op! Ze moeten in de vakjes passen van de bakvorm.
  8. Doe de blokjes cake in de vorm.
  9. Smelt de witte chocolade weer en doe er een beetje van in een spuitzak.
  10. Spuit langs de cake wat van de gesmolten chocolade.
    Tip! Zorg ervoor dat de zijkanten helemaal zijn opgevuld.
  11. Tik weer zachtjes met de mal op het werkblad.
  12. Laat de chocolade weer goed uitharden.
  13. Haal de blokjes uit de mal.
  14. Smelt de gold en melk chocolade au bain-marie.
  15. Giet in de helft van de mal een laagje gold chocolade op de bodem.
  16. Giet in de andere helft van de mal een laagje melk chocolade op de bodem.
  17. Laat de chocolade goed uitharden.
  18. Verdeel de blokjes cake over de vorm.  
  19. Vul daarna de zijkanten op met de gold en melk chocolade.
  20. Laat ze goed uitharden.
  21. Spuit de helft van de witte chocoladeblokjes in met de goud spray.
  22. Laat deze blokjes goed drogen.
  23. Knip de taartkartons op maat.
  24. Zet op elk karton 9 blokjes en stapel ze op.
    Tip! Laat overal ongeveer een halve centimeter tussen.
  25. Pak voorzichtig met een pincet stukjes bladgoud.
  26. Leg het bladgoud bovenop de bovenste witte blokjes. 

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren met chocolade!

In dit recept hebben wij witte, melk en gold chocolade gebruikt. Het kan natuurlijk best zo zijn dat je één van deze chocolade soorten wat minder lekker vindt, maar dat is gelukkig geen enkel probleem. Je kunt namelijk ook ruby of pure chocolade gebruiken. De ruby chocolade zorgt niet alleen voor een lekkere zoete smaak, maar ook nog eens voor een mooie lichtroze kleur. Ga je wel witte chocolade gebruiken, maar wil je er een mooie kleur aan geven? Gebruik dan chocolade kleurstoffen. Door middel van deze kleurstoffen kun je witte chocolade onder andere een mooie rode, blauwe of groene kleur geven. Uiteraard hebben wij deze kleurstoffen in nog veel meer kleuren verkrijgbaar. Shop alle chocolade kleurstoffen hier! 

Deel jouw cube cakes met ons!

Heb jij met dit recept cube cakes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany